Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Jut eszembe!
Mikor készen vagytok a fotó technika eljárással akkor használhattok hozzá pl. alkoholt is. Én 86%-ost használok és nagyon szépen lehozza. Persze lehet hozzá ahsznál körömlakk lemosót is.
Holló Ricsa
Én sokat szívtam hajdanán az ilyen barkácsmegoldásokkal!! A P20 nak 70C' kell 15percre a Wolf lakknak 5perc 80C'. Ha a hőmérséklet több a lakk tönkremegy!!! Kisseb hőmérsékleten tovább kell szárítani. 25C'on 24 Óra. Én grillsütőt használok PIC-es termosztáttal +-1C' beállítással.
Milyen fajta grillezőt használsz és mennyiért vetted? Mert én nem nagyon találtam eddig. Nem nagyon akarok venni újat.
tbence3
hello Valami ősrégi lehet. Használtcikkbe vettem párezerért. Ocskás boltokba lehet találni. Kiszedtem a belét csak a fűtést hagytam, meg tetem bele 60*60 kis ventit keveri kicsit a levegőt a hőszenzorra.
1. Ebből cikket kéne írni.
2. Hogy lett a hsz-od ilyen sárga?
1. Megkérdezem
2. A moderátorok bejelölték "segítő hozzászólásnak"
Hétfőn voltam szegeden a bizományiban de így is 1órát vártam a semmire, mert nem volt. MAjd még körbenézek. Vasárnap tervbe van véve a piac is. Ott úgy is lehet alkudni.
Szerezz rossz mikrót! Csak abba fűtőbetét is kell. Elég 300W-os akkor is gyorsan felfűt. A bejsejét hungarocellel béleld ki. 2 centis elég. Kollegámé ilyen.
Köszi, majd utánakérdezek.
Én hamarabb találtam egy működő faxot lombtalanításkor, mint (rossz) mikrót! Úgyhogy faxom van, de dobozom nincs.
Nem cserélünk ? Van egy mikróm még müködik is de nekem nem kell. Faxom nincs az viszont kéne.
Komolyan kérdem nem vicc.
Elektronikai üzletek visszaveszik a régi (rossz) készülékeket ha újat vásárolnak. Természetesen ingyen!! Biztos adnak mert nekiksem fizet a bontó!
Ilyen bontóbol hordom a mokro trafokat. 800-1400W-os 1000 Ft/db és működik.
Üdv mindekinek!
A vasalásos technikára mutatnék egy példát. A panel 100gr-es műnyomo papírral készült.A nyers panelt én először kb 10 sec-re bedobom vaskloridba,majd öblités és szárítás.Utána kb 2perc vasalás közepes hőfokon.Majd kb 5 perc áztatás után viz alatt lassan kiméletesen kézzel ledörzsölöm a papirt a lemezről(nem lehuzva).Ezután természetes módon szárítás.Ezután már jól látható ha maradt kritikus részlet,ezt enyhén vízes ujjal lehet ledörzsölni.Maratás.Ha ez megvan én a beültetési oldalra is felvasalom az alkatrészeket.Forrasztásnál nagy segítség és jól is néz ki.Akrinánnal lakkozás,beültetés és kész.Nekem nagy panelnél is bevált.
szép lett csak ott felül megszakadt pár vezetősáv, legközelebb ha megtervezted a panelt és raksz rá feliratot akkor ellenőrizd hogy jól rakta e rá mert az égetőfesz helyett éget?fesz van
amugy hogyan vasalod fel az alkatrészoldalra a rajzolatot? mert sehol nem látok semmi papírmaradékot --> szép lett
Szerintem írásvetítő fóliára nyomtatott. Én legalább is úgy csináltam, ameddig át nem tértem a fotótchnikára (1-2hete )
Saját tapasztalatomat hadd osszam meg Veletek:
Ha nincs "műnyomó" papír, mert nem mindenütt lehet kapni, akkor használható helyette a spirálozóhoz használatos kartonlap is. Ennek az egyik fele hagyományos papír-szerű, a másik meg fényes, mint a Salamonnak az Ő tökéletessége. Erre a fényesre kell nyomtatni/másolni. (A másolósok nem nagyon csípik, mert viszonylag vastag, de ha szépen néztek a másolós hölgyekre, sokat segít(het) :yes: ) Ezt nyugodtan lehet vasalni, tapasztalatom szerint tán még könnyebben tapad át róla a festék a lemezre, mint a műnyomóról. (Ez utóbit, a műnyomót lehet egyébként "tojáspapír" néven is keresni, van, ahol így ismerik. Sőt, horribile dictu, akár készéteni is lehet, habár eléggé elszántnak kell hozzá lenni: tojás(ok) ehérjét kell igen egyenletesen!!! felhordani a papírra, majd lassan szárítani. Lelke rajta, aki megcsinálja... )
Szeretném megkérdezni, hogy a levilágító lámpám megfelelő-e?
Találtam egy 150W-os fekete búrájú UV izzót (a dobozán UV jelölés volt). Olyasmi mint egy HG lámpa, mert a búra belsejében 5cm es cső adja az UV fényt, de nem kell hozzá fojtó, van benne még egy izzószál is a cső körül. Először fojtóval kötöttem be az izzót, majd közvetlenűl, mivel fojtóval nem világított. Olyan erős UV fényt adott ki, hogy csak néhány s-ra belenéztem, és ezután bevörösödtek a szemeim. Ma kipróbáltam a fotózást kisebb nyákokkal, de a levilágitási idő 1órát{!!!} vett igénybe Végigolvastam a fórumot, azt vettem észre, hogy a levilágitónak többnyire HGI lámpát, használtok és be van dobozolva. Az nem hosszabítja meg a levilágítási időt, ha nincs lefedve a lámpa?
A fax még rédi hőpapíros fekete fehér. De keress rá az interneten, hogy free fax, és tudom, hogy van olyan oldal hogy email->fax.
Szia nekem tök mindegy csak lehessen vele küldeni faxot.
ha fogadni nem lehet az se baj.
le van törve a búra?
jó az előhívó? gyárilag lakkozott nyákot használsz?
Helló
Prinner, biztos hogy lehet. Nálam 4 db 8W-os 30centis UV fénycső működik. P20 nál 12 perc, Wolf lakkal 3.5perc világítási idővel. A Hg lámpákhoz könnyebben hozzálehet jutni, olcson, a közvilágítás még sokhelyen használja.
A búra nincs letörve, mivel gondolom gyárilag UV fényt ad ki, így felesleges lenne. A paneleket én fújtam le, pozitív 20-al, az előhívó is jó lehet.
Eddig napfénnyel világítottam le a paneleket, és 0,65 mm-es lábtávolságú alkatrészeknél is tökéletesre sikerült. Áprilisi déli napfénnyel a levilágítás kb 20-30 perc volt, tehát ennél jobb eredményt vártam volna el a lámpától
Jah bocs, én hgli-ből indultam ki...
jólenne tudni hány W-osak a lámpák.
Nagyon gyanús, hogy a Prinner-féle UV lámpa nem ad ki (elég) UV-C fényt! Mivel a P20 is, a Wolf-os lakk is, de a gyárilag UV érzékeny NYÁKok is csak az UV-C fényre működnek, vélhetőleg ez nem igazán lesz e célra alkalmas...
Köszi az észrevételt.Sajnos már későn vettem észre a felíratban a híbát.Egyébként az alkatrész rajzolatot is műnyomópapírral vasaltam.Azért nincs rajt papír maradék mert áztatás után ami rajt marad azt szárazon kissé nedves ujjal teljesen letudom dörzsölni
|
Bejelentkezés
Hirdetés |