Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC programozása C nyelven, C-Compiler
Lapozás: OK   29 / 153
(#) potyo válasza frecsko hozzászólására (») Dec 2, 2010 /

Nemis kell találnod, a fordító megtalálja, ha be vannak állítva az elérési útjai. Neked csak meg kell adnod a fájlod elején, hogy ezt includolod.
(#) frecsko válasza potyo hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Hát azt nem tudom hogy be van e állítva. nem vagyok valami nagy spíler.
Leírom a menetet hogy csinálom hátha elnyomok valamit:
projekt->projekt wizard->tovább->{pic16f877A} kiválasztva, tovább->active toolsuite-nál kiválasztva HI_TECH Universal ToolSuite, Location-nál picl.exe kiválasztva, tovább->create new project file-nél megcsináltam C:/w/proba, tovább->add>>maximus1.c file,tovább->befejezés.
Utána megnyitom a :open C:/w/maximus1.c-t. Beírom mit akarok.-> F10->Build failled.
Valamit rosszul csinálok, csak tudnám mit. A Toolsuite-nál mást kéne kiválasztani?
(#) fokti Attila válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

A project fülön a build option-ban a projectre kattintasz, itt tudod hozzáadni a header, linker, a library fileokat. Ezt a felnyíló ablakban a directories fülön találod. Az include, a linker, és a library fileokat add meg.
(#) icserny válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Az elérési útvonalakat az MPLAB IDE Project menüjében kell beállítani. Egy (a már megnyitott) projektre vonatkozóan a Project/Build Options/Project menüpontban, a Directories fülön.

Hasznosabb/hatékonyabb az alapértelmezett elérési útvonalat beállítani a Project/Set Language Tool Locations menüpontban. Ez a már meglevő projektekre nincs hatással, de az összes jövőbeni projektre igen.

Ezt a beállítást úgy érvényesíthetjük már meglevő projektre, hogy megnyitjuk a projektet, majd a Project/Build Options/Project menüpontban, a Directories fülön rákattintunk a Suite Defaults gombra.
(#) frecsko válasza icserny hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Teljesen reménytelen vagyok...csak egy r..dt A betűt kellene beírni...Már össze vissza állítottam az MPlab-ot...még asm-be se fog nekem működni a végén...
Valaki legyen kegyes hozzám és írja be a 16F877-hez az A-betűt és fordítsa le hex-be...

maximus1.zip

Tegnap már volt róla szó, hogy a pic.h állományt csatold be a program elején, ne a pic16F877A.h-val próbálkozz!
(#) trudnai válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Ha ezekre a kerdesekre tudod a valaszt akkor tudsz forditani is:

- Projectet letre hoztad akkor MPLAB-ban ?

- pic.h -ra lecserelted a jelenlegi 16f877.h -t ?

- Eszkoz kivalasztasnal ki van valasztva a 16F877A ?
(#) frecsko válasza trudnai hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

a középső az ami nem megy.

Nem tudom, hogy neked feltűnt-e, hogy az általad belinkelt projektben ez áll: ToolSuite=CCS

Most akkor mit is akarsz a Hi-Tech fordítóval?
(#) frecsko válasza icserny hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Nem passzolnak egymáshoz? C nyelvű mind a kettő nem?
(#) trudnai válasza frecsko hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

C nyelv mindketto igen. De pl ha van egy dizel autod, akkor nem jo bele a benzin, pedig ez is az is uzemanyag...
(#) frecsko válasza trudnai hozzászólására (») Dec 3, 2010 /

Akkor hogy tudnám megoldani a problémámat? Kezdek elkedvtelenedni, lehet inkább hagyom az egészet és keresek valami mást.
(#) frecsko hozzászólása Dec 3, 2010 /

Köszönöm mindenkinek a türelmét. Átmászok zargatni a másik topicba
(#) Fittnessz hozzászólása Dec 10, 2010 /

Hali,

Én HI-TECH C fordítót használók és gyakran előfordul olyan fordítási hiba, olyan forráskódoknál mint a következő sorokban:

65. asm("u7: bcf _STATUS,0");
66. asm(" movlb (_adat) >> 8");
67. asm(" RRF (_adat)&0ffh,f");

és a fordító kiírja, hogy syntax error a 66. sorban, még akkor is ha kikommentelem azt.

Nem tudom, hogy én nézek-e el folyton valamit, vagy a fordító hülyéskedik.

Köszi előre is!
(#) watt válasza Fittnessz hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Az eredeti kódban is van space a macskaköröm után?
(#) Sasmadár válasza Fittnessz hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

67. sorban RRCF vagy RRNCF PIC18 esetén. Így lefordul hiba nélkül.
(#) Fittnessz válasza Sasmadár hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Köszönöm a segítséged, az RRF-el volt a baj, :S helyette RRCF-et kell írni. És úgy néz ki, hogy a fordító és az editor másképpen számozza a sorokat.

Watt, egyébként van szóköz az eredeti forráskódban is, de az RRF-el volt a gond.
(#) adamhollos hozzászólása Dec 10, 2010 /

Sziasztok azt szeretném megkérdezni, hogy hogyan lehet C#-ban PIC-et programozni és mivel lehet lefordítani.

Előre is köszi.
(#) icserny válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

Sehogyan.
(#) trudnai válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 10, 2010 /

ANSI C-vel lehet, ill van nehany C++ -os kezdemenyezes is, de mikrokontrolleres kornyezetben nem tudsz C#-olni. A mikrokontrollereknek igen szuk a rendelkezesre allo eroforrasaik, mint pl processzor teljesitmeny, memoria es program tarolo. Mar csak emiatt sem lehetseges.
(#) Fittnessz hozzászólása Dec 12, 2010 /

Hali,

Ismét lenne egy kérdésem...

Van egy függvényem, ami kap egy byte-ot. A fv. pedig visszatérne egy olyan pointerrel, melynek 1. byte-ja STX 2. a küldendő adat, 3. pedig az ETX.

A kérdésem az, hogy hogyan lehetne memóriaterületet foglalni ennek a pointernek??

Egyáltalán van-e ilyesmire szükség, mert még nem láttam ilyen módon való keretezést.
malloc() - szóba jöhet-e?

Előre is köszi!

Fitt
(#) trudnai válasza Fittnessz hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

malloc nem biztos, hogy implementalva van mikrokontrolleres kornyezetben, az kicsit pazarlas lenne.

Egy strukturat keszits az adataidnak es arra tegyel ra egy pointert. Tehat pl:

1. typedef struct adatok_t {
  2.     unsigned char stx;
  3.     unsigned char adat;
  4.     unsigned char etx;
  5. } adatok_t, *padatok_t;

Utana definialhatsz ennek megfelelo adat teruleteket globalis teruletre:

1. adatok_t adat1, adat2, adat3;
  2. padatok_t adatmutato;

Es utana mar:

1. adatmutato = &adat2;
(#) Fittnessz válasza trudnai hozzászólására (») Dec 12, 2010 /

Köszi szépen trudnai!
(#) icserny válasza adamhollos hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Bár nem PIC, de ha valakit érdekel: a Netduino és a Netduino mini (Atmel 32 bites ARM7-es mikrovezérlőt tartalmaz) tekinthető .NET mikro keretrendszernek, s programozható C# nyelven/környezetben.
(#) El_Pinyo válasza icserny hozzászólására (») Dec 13, 2010 /

Szia!
Engem érdekel a téma, köszi, hogy felhívtad rá a figyelmünket!
Azt véletlenül nem tudod, hogy Magyarországról hogyan lehetne hozzájutni?
(#) icserny válasza El_Pinyo hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Gondolom, postán megrendeled külföldről. Az http://arduino.kibu.hu/ (korábban Kitchen Budapest) jöhetne számításba, de csak Arduino kapható náluk, s sok értelme nincs, hogy 1-2 példányt ők importáljanak.
(#) trudnai válasza icserny hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Tenyleg nem kotozkodeskeppen, de mi ertelme van a C# nyelvnek egy mikrokontrolleren? Ez nem veletlen egy agyuval verebre eset?
(#) Norberto válasza trudnai hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

De, bizony annak tűnik, számomra is.
(#) icserny válasza trudnai hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Ez a beágyazott rendszerek Microsoft általi megközelítése. Bővebben: Link (Én nem állítottam egy szóval sem, hogy van értelme....)
(#) El_Pinyo válasza icserny hozzászólására (») Dec 14, 2010 /

Köszi a válaszod!
Szerintem amennyiért árulják, annyit megérhet. Ha más nem akkor a kipróbálás és újdonság öröméért.
Következő: »»   29 / 153
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem