Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Azért csak nézd át a panelt alaposan, mert valamilyen végzetes hiba történt a csere alkalmával. A készenléti LED sem világít?
led az világit de nem tudom hogy hol kezdjek neki
Amikor próbálnád beindítani, akkor mi történik?
De mije zúg? Minden infót harapófogóval kell kihúzni belőled? Gondold át, hogy mit csináltál a csere alatt, mert csak Te derítheted ki az indításképtelenség okát.
Kérlek kezdd a mondatot nagy betűvel és használj írásjeleket!
Sziasztok!
Van egy Videoton TS 3350 TXT típusú TV-m, úgy kaptam valakitől. A gond az vele (legalábbis az előző tulaj szerint), hogy csak úgy lehet bekapcsolni, ha a hálózati kapcsolót jó párszor megnyomom. Hát én nyomogattam is, de semmi. Ja, az előző tulaj azt is mondta, hogy már látta szerelő, és állítólag kapcsolócserére lenne szükség. Szóval, én elvágtam a kapcsoló zsinórjait (4 db-ot, két kéket és két barnát), majd ezeket összekötöttem. Mivel nincs komolyabb műszerem, fáziskeresővel megvizsgáltam, hogy a hálózati zsinór bemeneténél van-e feszültség. Nem volt, sem itt, sem az üvegbiztosítéknál, viszont más panelokon volt. A TV-t nem tudtam bekapcsolni. Mi lehet a probléma?
Egy próbalámpád sincs? Hogy akarsz így villanyt szerelni?
De, próbalámpám van, de szerintem az csak az autóhoz jó.
A legjobb lenne egy multiméter, aminek az ohm-mérő funkciójával meg tudnád nézni, hogy nem szakadt-e a vezeték.
Nem hinném, hogy szakadt lenne, mert, akkor, hogy lehet az, hogy a másik panelokon van áram?
A fáziskeresővel csak a fázis vezetékét ellenőrizted. Mi van a nulla vezetékével? Ha fordítva dugod be a dugvillát, akkor is világít a fáziskergetőd? A biztosítékok jók a készülékben?
Hát ha minden igaz akkor találtam 1 elkot 10v 100uf ami folyamatosan csipog kiszerelve pedig jónak tűnik hát hogy mi zúg talán a trafó mellékelem a képet köszönöm
hello. Megmértem a feszkot a kondin amit irtal,18-25 V,változik,gondolom ugy ahogy csipog a táp
Akkor jó. Azt hittem, hogy én nézek be valamit.
Szép jó reggelt/napot!
VAn nálam egy Sony KV-29FX30K televízió. Sony Bekapcsolás után a Standy led 11 et villan. A leírás erre a hibakódra a Jungle controller 8 volts errort ír. Megtudná mondani valaki , hogy mi az a Jungle controller? Erről még sajnos nem is hallottam.
Szia!
Ellenőrizd a dzsungel IC (a legtöbb lábú IC) 8V-os tápfeszültségét.
Köszönöm a gyors segítséget. Közben a hobbigooglielektronika is segített. Leaglábbis elindított a hibakeresésben.
Bővebben: Link
Hello.A helyzet az hogy azIC 804 es körön megvan az 5V,viszont a masik kettö IC en olyan 1V körül mérek a kimeneten.A bemenet is csak 2,5V
Ellenőriztem a feszültséget. Igaz nem az Ic lábán mert az elég macerás lett volna. A CN003-as csatlakozón mértem a 8 voltot. Ami alig volt 1,5mV.
Kiszedtem a sorvég tranzisztort (BU2515DX) Totáis rövidzár. Megrendelem a további alkatrészeket is (D021, R565, D505, D507, C012). Plusz a tápot sem árt átkondizni. De még ezek után sem valószínű , hogy elindul IC001 halála miatt. Ennek mekkora az esélye? Sajnos elég nagy. Ez a proci elég drága. Ráadásul semmi gyakorlatom smd forrasztásban. If the flyback transformer breaks down in this FE2-chassis, not only breakdown of the line output transistor is one of the results, also some components in the ABL-circuit (D021, R565, D505, D507, C012) and the one-chip CTV-processor IC001 will be damaged.
Az miért van hogy a C827 es kondi felpuposodik,és 25V osat tettem be?
Biztosan fordítva építetted be, vagy több feszültség kerül rá, mint 25V.
helo valaki ha tudna segizeni megkőszőném én egy olyan pproblémába ütköztem hegy funai tv-nél h van bene egy relé és az szagatotan sipol
Szia!
Vedd ki a relét. Akkor megszűnik a sípolás?
Felvázoltam a tulajnak a hibákat, javítási árakat erre ő lemondott a tv javításról. Itt az én munkám is befejeződött...
Azért köszönöm a segítséget.
Szia! Na, IC körüli kondik cserélve, és maga az IC is. Most már van kép, de még mindig valami gikszer van. Az első az hogy keskeny vertikálisan, alul és felül van kb. 2-2cm fekete sáv, és a panelen lévő "V-SIZE" trimmerrel sem tudom szétebb húzni. A másik gond hogy nagyon kékbe hajlik, mintha az RGB-vel is gond lenne. A képernyő végén levő panelen próbáltam szabályozni a szineket a trimmerekkel, a kékből vissza tudok venni, ha a pirosat feltolom, előjön az is, viszont zöld sehol. Mondjuk ha az RGB jelet szolgáltató IC is kifujt, akkor kuka az egész TV. VAgy valami ötlet esetleg? Mi lehet a gond? Itt egy kép a TV-ről. Igy néz ki most.
A katódvégfokozatok tranzisztorait, ellenállásait kellene ellenőrizni, valamint a végfokozatok meghajtását, hogy egyformák-e. A függőleges eltérítés mekkora tápfeszültséget kap?
Nem nyert. Maradt a cincogás, próbálkozik elindulni de nem megy neki.
+D-t még nem néztem végig.
Igen. Rendeltem egy újat, ma jött meg.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |