Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igen, volt cserélve, de ezt már irtam, ezzel kezdődött az egész. Eredetileg úgy került hozzám a tv, hogy egy haverom adta, azzal hogy neki nem kell, és hogy valószinű rossz a vertikál, mert csak 1 vizszintes sik van a képernyőn. Én kicseréltem a vertical ic-t, azóta van kép, csak ilyen szűk.
Mi a gond ezzel a Baneasa tipussal? Van még 2db SGS Thomson tipusu ic-m is, (lásd kép) szerinted ezzel jobb lenne? És még töltök fel további pár képet, hátha segit. Apropó, most figyelem, ami most a tv-be van az 1170S, a Thomson az 1170N. Vagy az mindegy?
Egy-két paraméterben eltér a két típus egymástól. Cseréld ki egy N-esre.
Infóim szerint az N-es az low noise, ennyi az eltérés. De a tv rajzába is N-es van, ugyhogy kicserélem, meglátjuk mi lesz.
Az ic-től balra levő zéner (ZD403) helyén nincs semmi, viszont látszik hogy forrasztva volt a helye. Egyértelműen valaki már javitotta ezt a tv-t. Sajnos a rajz ami nekem van, abba benne sincs az a zéner, mivel nem pont ehez a tipushoz van... Szóval nem tudom mire lehet, és hogy volt-e ott valami gyárilag...
Sziasztok egykis segitség kellene,van egy deltonctv5571 tipusu tv.ugykezdte pirosled villog és vele eggyütt ütemessen pattogo hangot produkált.mosmár aledsem villog és memis kattog mi lehet a hiba
A zéner nem életbevágó, mert az csak egy túlfeszültségvédő.
Igen azzal tisztában vagyok mi a zéner Csak azon filóztam, hogy annak a hiánya nem okozhat-e ott valami galibát. De az előbb visszakövettem a panelen az útját és úgy látom semmi nem indokolja hogy ott legyen. Valószinű épp ezért nincs is ott.
Ott, abban a pozícióban nem életbevágó, mert ott, abban a pozícióban csak túlfeszültségvédelmi szerepe van. Remélem, érthetőbben fogalmaztam.
Nekem érthető volt elsőre is. Egyénként honnan láttad igy felülről hogy milyen szerepe lehet? Én nem mondtam volna meg, csak azután tudtam hogy visszakövettem. Mondjuk biztos Te több crt tv panelt láttál már mint én
Idézet: Talán ezért. „Mondjuk biztos Te több crt tv panelt láttál már mint én”
Rendben, kicserélem az ic-t, biom benne hogy ez lesz a hiba, mert ha nem, akkor már tényleg tanácstalan leszek. Esetleg ha feltűnik valami gyanús a képeken, szólj. Köszi
Üdv!
Csatoltam egy képet egy 82-es philips tv-ről. A chassi száma:em2e Az érdekelne,hogy mi okozhatja ezt a képet? Hang van (AV-n keresztül) Előre is köszönöméter
Szia!
Rossz a képcső lemágnesezése. Ki kellene cserélni a lemágnesező (degauss) PTC ellenállást a tápegységnél.
A bekarikázott lila kondit,az égett ellenállást és a kitört panel miatti lábbekötéseket nézd át.
Köss vele párhuzamosan még egy 12nF 1600V-ot,és akkor visszaáll a rendes sorméret.De a kivett kondit meg is kellene mérni,tényleg az volt e a baj.
István [OFF]Ezt a nagybetűs okosságot hanyagolhatnád...köszi
Kép egyáltalán nincs,csak ez a szép színjáték?
igen,se menü,se kép.csak hang
Elsősorban a video végfokozatot nézd meg,kap-e tápot,vezérlést...A képcső végén lévő panelon foglal helyet,olyan 200V a tápja,amit a sorkimenőről kap.
István
Találtam ott egy elégett ellenállást,holnap kicserélem.
Kösziéter
Vettem a lapot!!Hé TOPLÁK melyik út visz BUDÁRA!!
Köszi amit tanácsoltál az nagyon bejött.Teljesen és majdnem pontosan kinyílt a kép.Nagyon örülök!
Remek! A kis potikkal pontosan be tudod állítani a képgeometriát. Ha nincs képmintagenerátor kéznél,akkor én a Teletextet szoktam annak használni. Meg nézem a logókat,hogy ne lógjanak ki. Megjött az OSD is?
István
Azzal játszanom kellett mer nem a saját távkapcsolójával használjuk.De a régi rommal sikerült.Köszi.
Szia. A kondi miért gyanús? Amúgy cserélve van az is. Az égett ellenállás nekem is rögtön feltűnt, de az értéke megvan, annyi mint a rajzon. Az ic-nél a kitört panel nem okoz gondot, azt is átnéztem már, az ic minden lába a helyén van. Persze kivéve az 5. lábát ami a levegőben lóg, de az is be van kötve egy kis dróttal.
A ****** anyját, igazad volt. Találtam egy repedt vezetősávot.
Most már bekapcsol, a hangja egész jónak tűnik. Viszont az eltérítéssel még mindig gond van. Egy csík van középen csak. Az IC-t és a környékén lévő alkatrészeket már cseréltem. Most pontosan nem tudom melyeket, de a két nagyobb értékű kondit, 3-4 ellenállást. Diódákat nem. Merre tovább? Az IC tápja megvan.
Köszönöm a rajzot.Nincs véletlen amin az egész alaplap megvan?Föleg a tápja kéne.Nem találtam ott a keresőbe ezt a típust.
Az anyja kiskésit! Lehet, hogy van ott méd egy-két hajszálrepedés. Kövesd végig a függő IC és a proci közti kapcsolatot!
Bocsi megtaláltam.Nem néztem át rendesen. Nagyon köszi!
Nagyítóztam és méricskéltem, de nem találtam semmit. Sajnos az a panel ami a fényképeken is látszik, csak a "jéghegy csúcsa". A többi be van építve alulra a hangszórókhoz jó mélyen. Szóval még mielőtt teljesen atomjaira szedném a TV-t azon gondolkoztam, hogy:
egy vezérlő jel nélkül maradt eltérítő IC valóban így viselkedik? De sajnos a távirányítót sem érzékeli, ezért csak szétszedem. Lehetséges olyan hiba ami mindkettőt okozhatja, vagy még messze vagyok a végétől?
Tessék szétszedni "atomjaira"! Áteső fényben átnézni a panelt. Abból indulj ki, hogy mechanika sérülésnek kell lenni a háttérben, legalább is a kezdetben annak kellett. Vezérlőjel nélkül ténylen nincs eltérítésed. Ez is olyan, mint egy erősítő.
Szevasztok,
forgonati: Megvettem a kondikat elkezdtem cserélni és azt hiszem találtam valamit (bár érdekes, ha ez a panel le volt húzva akkor is csinálta) Jobb sustain panel Ez a panel az. Mint látható pont e mellett volt a puffer púpos amit kicseréltem a 120µF-re. Mit nézzek meg mit mérjek? |
Bejelentkezés
Hirdetés |