Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   412 / 1274
(#) forgonati válasza kadarist hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Igen, volt cserélve, de ezt már irtam, ezzel kezdődött az egész. Eredetileg úgy került hozzám a tv, hogy egy haverom adta, azzal hogy neki nem kell, és hogy valószinű rossz a vertikál, mert csak 1 vizszintes sik van a képernyőn. Én kicseréltem a vertical ic-t, azóta van kép, csak ilyen szűk.

Mi a gond ezzel a Baneasa tipussal? Van még 2db SGS Thomson tipusu ic-m is, (lásd kép) szerinted ezzel jobb lenne? És még töltök fel további pár képet, hátha segit.

Apropó, most figyelem, ami most a tv-be van az 1170S, a Thomson az 1170N. Vagy az mindegy?
(#) kadarist válasza forgonati hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Egy-két paraméterben eltér a két típus egymástól. Cseréld ki egy N-esre.

Infóim szerint az N-es az low noise, ennyi az eltérés. De a tv rajzába is N-es van, ugyhogy kicserélem, meglátjuk mi lesz.

Az ic-től balra levő zéner (ZD403) helyén nincs semmi, viszont látszik hogy forrasztva volt a helye. Egyértelműen valaki már javitotta ezt a tv-t. Sajnos a rajz ami nekem van, abba benne sincs az a zéner, mivel nem pont ehez a tipushoz van... Szóval nem tudom mire lehet, és hogy volt-e ott valami gyárilag...
(#) ligyakeli hozzászólása Jan 6, 2011 /

Sziasztok egykis segitség kellene,van egy deltonctv5571 tipusu tv.ugykezdte pirosled villog és vele eggyütt ütemessen pattogo hangot produkált.mosmár aledsem villog és memis kattog mi lehet a hiba

A zéner nem életbevágó, mert az csak egy túlfeszültségvédő.

Igen azzal tisztában vagyok mi a zéner Csak azon filóztam, hogy annak a hiánya nem okozhat-e ott valami galibát. De az előbb visszakövettem a panelen az útját és úgy látom semmi nem indokolja hogy ott legyen. Valószinű épp ezért nincs is ott.

Ott, abban a pozícióban nem életbevágó, mert ott, abban a pozícióban csak túlfeszültségvédelmi szerepe van. Remélem, érthetőbben fogalmaztam.

Nekem érthető volt elsőre is. Egyénként honnan láttad igy felülről hogy milyen szerepe lehet? Én nem mondtam volna meg, csak azután tudtam hogy visszakövettem. Mondjuk biztos Te több crt tv panelt láttál már mint én

Idézet:
„Mondjuk biztos Te több crt tv panelt láttál már mint én”
Talán ezért.

Rendben, kicserélem az ic-t, biom benne hogy ez lesz a hiba, mert ha nem, akkor már tényleg tanácstalan leszek. Esetleg ha feltűnik valami gyanús a képeken, szólj. Köszi
(#) Tóth G. Péter hozzászólása Jan 6, 2011 /

Üdv!

Csatoltam egy képet egy 82-es philips tv-ről.
A chassi száma:em2e
Az érdekelne,hogy mi okozhatja ezt a képet?
Hang van (AV-n keresztül)

Előre is köszönöméter

IMG_0052.JPG

(#) kadarist válasza Tóth G. Péter hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Szia!
Rossz a képcső lemágnesezése. Ki kellene cserélni a lemágnesező (degauss) PTC ellenállást a tápegységnél.
(#) BarnaPili válasza forgonati hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

A bekarikázott lila kondit,az égett ellenállást és a kitört panel miatti lábbekötéseket nézd át.

gssasszi.jpg

(#) BarnaPili válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Köss vele párhuzamosan még egy 12nF 1600V-ot,és akkor visszaáll a rendes sorméret.De a kivett kondit meg is kellene mérni,tényleg az volt e a baj.
István
[OFF]Ezt a nagybetűs okosságot hanyagolhatnád...köszi
(#) BarnaPili válasza Tóth G. Péter hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Kép egyáltalán nincs,csak ez a szép színjáték?
(#) Tóth G. Péter válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

igen,se menü,se kép.csak hang
(#) BarnaPili válasza Tóth G. Péter hozzászólására (») Jan 6, 2011 /

Elsősorban a video végfokozatot nézd meg,kap-e tápot,vezérlést...A képcső végén lévő panelon foglal helyet,olyan 200V a tápja,amit a sorkimenőről kap.
István
(#) Tóth G. Péter válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Találtam ott egy elégett ellenállást,holnap kicserélem.

Kösziéter
(#) dolgos válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Vettem a lapot!!Hé TOPLÁK melyik út visz BUDÁRA!!
(#) HOLCI válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Köszi amit tanácsoltál az nagyon bejött.Teljesen és majdnem pontosan kinyílt a kép.Nagyon örülök!
(#) BarnaPili válasza HOLCI hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Remek! A kis potikkal pontosan be tudod állítani a képgeometriát. Ha nincs képmintagenerátor kéznél,akkor én a Teletextet szoktam annak használni. Meg nézem a logókat,hogy ne lógjanak ki. Megjött az OSD is?
István
(#) HOLCI válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Azzal játszanom kellett mer nem a saját távkapcsolójával használjuk.De a régi rommal sikerült.Köszi.
(#) forgonati válasza BarnaPili hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Szia. A kondi miért gyanús? Amúgy cserélve van az is. Az égett ellenállás nekem is rögtön feltűnt, de az értéke megvan, annyi mint a rajzon. Az ic-nél a kitört panel nem okoz gondot, azt is átnéztem már, az ic minden lába a helyén van. Persze kivéve az 5. lábát ami a levegőben lóg, de az is be van kötve egy kis dróttal.
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

A ****** anyját, igazad volt. Találtam egy repedt vezetősávot.
Most már bekapcsol, a hangja egész jónak tűnik.
Viszont az eltérítéssel még mindig gond van. Egy csík van középen csak.
Az IC-t és a környékén lévő alkatrészeket már cseréltem. Most pontosan nem tudom melyeket, de a két nagyobb értékű kondit, 3-4 ellenállást. Diódákat nem.
Merre tovább? Az IC tápja megvan.
(#) HOLCI válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Köszönöm a rajzot.Nincs véletlen amin az egész alaplap megvan?Föleg a tápja kéne.Nem találtam ott a keresőbe ezt a típust.
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Az anyja kiskésit! Lehet, hogy van ott méd egy-két hajszálrepedés. Kövesd végig a függő IC és a proci közti kapcsolatot!
(#) HOLCI válasza nagyimre10 hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Bocsi megtaláltam.Nem néztem át rendesen. Nagyon köszi!
(#) katona.t válasza kadarist hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Nagyítóztam és méricskéltem, de nem találtam semmit. Sajnos az a panel ami a fényképeken is látszik, csak a "jéghegy csúcsa". A többi be van építve alulra a hangszórókhoz jó mélyen. Szóval még mielőtt teljesen atomjaira szedném a TV-t azon gondolkoztam, hogy:
egy vezérlő jel nélkül maradt eltérítő IC valóban így viselkedik?
De sajnos a távirányítót sem érzékeli, ezért csak szétszedem. Lehetséges olyan hiba ami mindkettőt okozhatja, vagy még messze vagyok a végétől?
(#) kadarist válasza katona.t hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Tessék szétszedni "atomjaira"! Áteső fényben átnézni a panelt. Abból indulj ki, hogy mechanika sérülésnek kell lenni a háttérben, legalább is a kezdetben annak kellett. Vezérlőjel nélkül ténylen nincs eltérítésed. Ez is olyan, mint egy erősítő.
(#) martinus válasza forgonati hozzászólására (») Jan 7, 2011 /

Szevasztok,

forgonati: Megvettem a kondikat elkezdtem cserélni és azt hiszem találtam valamit (bár érdekes, ha ez a panel le volt húzva akkor is csinálta)

Jobb sustain panel

Ez a panel az.

Mint látható pont e mellett volt a puffer púpos amit kicseréltem a 120µF-re. Mit nézzek meg mit mérjek?
Következő: »»   412 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem