Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » iButton
Például itt!
Koszi !
Azt nem ertem hogy ezek csak kulcstartok, vagy benne van a kulcs is (ROM) ? Nem talalom, hogy itt kaphato hozza aljzat is?
Koszi.
Tovabba erdekelne alabbi tipusu "olvaso", vagy jobb esetben egyben az egesz kiszerelesben.
Sziasztok!
Ds1990A-val szeretnénk ajtót nyitni egyszerűen, üzembiztosan, kérnénk segítségeteket ezzel kapcsolatban.. Ez az egész pontosan hogyan is működik? Esetleg valami kapcsolást tudnátok-e linkelni (egyszerűt)?
ds1990a-t nem javaslom ilyen célra...
az csak egy szimpla 1-wire id-t tárol, amit bárki kiolvashat ha picit közelebb kerül a kulcsodhoz (ráadásul nem csak elektronikusan, ugyanis ott virít az iButton tetején is mindez a www.ibutton.com -on találsz róla bőven olvasnivalót
Szia!
Ird már le pontosan, hogy hogyan is működik ez az egész (pontos leírás). És az olvasáshoz szükséges órajelet mi biztosítja??
nézz már szét az idézett honlapon...
tucatnyi írás van arról, hogy hogyan működik a 1-wire kommunikáció. ha mindent tálcán rakunk eléd azzal semmit sem tanulsz... itt egy wikipedia link is: http://en.wikipedia.org/wiki/1-Wire olvass!
Szia! köszönjük a segítséget, lehet hogy te ennyire érted angolúl, de mi csak Magyar leírással boldogúlnánk igazán..
Szia!
Köszönöm a linket. Átnéztem. Csak annyira új ez nekem, ezért is kérdeznélek titeket, akinek volt már vele dolga. Avr-el szeretném összehozni. De nem tudom, hogy a DS9092 egy komplett olvasó, vagy nem és ehhez kell-e DS2480B vagy hasonló IC? Esetleg vki egy tud vmi kapcsolást?
A DS9092 az csak egy csatlakozó
Abból kijön 4 vezeték: 1-wire (föld és adatvezeték), kettő pedig a ledhez A mikrovezérlőnél kell egy open collectoros kimenet és egy felhúzóellenállás a tápfeszültségre.
nézd...
-ennek a szakmának a nyelve alapvetően angol -nem éri meg mindent magyarra fordítani, mert baromi gyorsan elavul az információ (adatlapokkal ezért sem szokás ezt tenni) -ha elektronikával szeretnél foglalkozni, akkor tessék megtanulni ezt a nyelvet, mert később nagy gondjaid lesznek (de ezt szerintem már rajtam kívül is elmondták páran ezen a fórumon) --- +nem akarlak megsérteni, de a magyar nyelvtudásod is fejlesztésre szorul
Szia!
Köszönöm a válaszod. Egy olyan lenne még, hogy TEHÁT így ahogy írtad össze lehet kötni "közvetlen" az AVR-el??
Figyu!
Csak azt nem értem, hogy akkor a ds2480-as illesztő hova való. Már bocs az ilyen láma kérdésekért. Egy sematikus vázlat érdekelne.
az PC-s rs232- 1-wire adapterekhez van...
mikrovezérlőknél jobban jársz ha magad kódolod le mindezt...
Igen... Hamar rájön az ember, hogy Magyar fórumokon nem talál segítséget....
De talál, csak nem a sültgalambot kell várnia. Ahogy dpeti írta, nem lehet mindent lefordítani csak azért magyarra, mert van néhány ember, aki lusta egy kicsit angolul tanulni. Egyszerűen nem fizetné meg senki sem annak a munkáját, aki le tudná fordítani.
Adatlapot nézted? Abban benne van a szekvencia. Azt kell szépen leprogramozni.
Ezen talan elindulhatsz:
Bővebben: Link 1 Bővebben: Link 2 Engem is erdekel, de nem tudom mikor fogok neki.
Szia!
Köszönöm a link sokat segített. Sikerült kiolvasnom, de nem teljesen helyesen. Az első bájt felső bitjei és utolsó bájt teljes része hibásan jön vissza. Nem az az érték ami kellene. pl: xaaaaaaaaaaaaaxx -az x-ek hibásak. Mi lehet a gond? A késleltetéssel? (gyáriakat használtam - az ajánlottakat)
A program pic-hez van irva ha jol emlekszem. Ott meg meg kene nezni/kerdezni hogy hany orajel egy nop() .Ami meg szamit hogy hany MHz-en fut a pic. AVR-re meg ennek megfeleloen kell beallitani a nop()-okat.
Ja most latom hogy az ajanlott idoziteseket hasznaltad. Beallitottad delay-el pontosan, vagy nop()-okat hasznaltal? Ha az utobbi akkor ervenyes amit elobb irtam.. Ja es erdemes majd CRC-t is hasznalni.
Üdv!
Na már most annyiban fejlődött, hogy sikerült mind a 8 bájtot "befognom". Ebből ugyebár a 0. bájt a gombcsalád, 1-6.-ig az sorozatszám, a 7. pedig a CRC. Ebből minden jó, csak a 6. bájt vmi oknál fogva nem "látszik". a 7. pedig igen, de ezzel még nem foglalkoztam. Mi lehet a baj???
Találtam az interneten egy kapcsolást, ami iButton-nal felépített beléptető rendszer. A program 7 "kulcs" fogadására alkalmas és két különböző időzítésű impulzus közül lehet választani jumperrel. A kulcsok kódját az eepromban tárolja. Találtam egy C nyelven írt programot is ami ehhez a kapcsoláshoz készült. A gondom az, hogy nincs megfelelő programom a lefordításához, ebben kérem a segítséget. A kapcsolási rajzot és a C nyelvű programot mellékelem.
Időközben a fordítás sikerült. Találtam egy működő PIC C fordítót. A kapcsolást megépítettem 16F84A-val és 16F628A-val is. Tökéletesen működik.
Sziasztok!
Összeraktam próbapanelen a fentebb említett kapcsolást. Sajnos a programról nem találtam valami bő leírást, ezért nem is tudom, hogy igazából mit kellene csinálnia. A tápfesz bekapcsolása után a piros LED felvillan 2-3 másodpercre, majd a zö9ld is ugyan így és ez történik, akár mit csinálok vele. Az IButton bekötésére sem reagál semmit. Szóval hogy, s mint működne ez a program? |
Bejelentkezés
Hirdetés |