Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Üdv!
Nekem egy olyan problémám van, hogy ma vettem egy tv-t, sima átlagos tv nem ilyen lcd meg ilyenek.. Márkáját nem tudom írhatom-e?! A gond az vele, hogy bekapcsolom, hang jön kép nem.. ki-be kapcs 2x 3x jön a kép is, de 2-3 perc után megjelenik egy csík középen, és a kép eltólódik, a képernyő 3\4edénél kb a vízszintes csík alatt is kép van, meg felette is. Ha megmozgatom hátul az antenna csatlakozót, jó lesz pár másodpercre, utána vissza.. aztán tartom, akkor megint jó, de utána már bárhogy mozdítom marad a csík. Mi lehet a gond? Akitől vettem azt mondta semmi baja. Autóban utazott, kb 30 percet, aztán 1 órát állt szobahőmérsékleten és úgy kapcsoltam be. Elképzelhető, hogy szállítás közben sérült? Vagy kuka a tv és átb*sztak vele? Mert akkor viszem vissza és a fejére húzom az illetőnek... Köszönöm előre is a válaszokat, remélem tudok segíteni!
Na most meg már úgy jön be, hogy szélesképernyő, tehát 16:9, hiába állítom hogy 4:3, vagy 16:9 legyen semmi, utána meg megint jön a csík... hihetetlen. Legalább romlana el rendesen, ne idegesítene..
Keress rossz forrasztásokat a függőleges eltérítő áramkörben.IC láb,melegedő alkatrészek...
A lila kondi tűnt még gyárinak.Az ellenállásról csak azért emlékeztem meg,mivel a régi Videoton TV-kben is ez az áramkör dolgozott.Abban volt nagy és kisáramú képcső is.A függőleges modulok egyformák voltak,csak egy ellenállás értéke volt más rajtuk.Ha nem megfelelő volt,akkor nem passzolt a képméret.Ezért gondoltam azt az elégett ellenállót hibásnak.Ez egy áramfigyelő ellenállás,az IC 10es lábára megy ami compesation névre hallgat.
Helyesbítek, a kicserélt 150µF 250V helyére került 120µF 330V (Photoflash) kondi folyt ki. Sajnos ilyen vékony 150µF-es kondit nem találtam, ezért került be ez. Gerjedés lehet?
Ennyi lesz csak a gond? És ha találok, akkor mi a teendő? Bocsi ha buta kérdés, de még nem is láttam tv-t szétszedve..
Kicseréltem,sajnos ugyanaz maradt a hiba.
Sziasztok.Van egy videoton tv-m,hogyan lehet kideríteni,hogy a vevő egység rossz benne vagy a távirányitója döglött be.Köszönöm a segitséget.
Szia! Mobil teló kamerájával nézd az infra ledet,hogy villog-e a távírányíton,ha megnyomsz 1 gombot.Vagy rádiót átállítod AM sávra,és mellette nyomsz 1 gombot a táv-on,ha jó akkor zavarja a rádiót. Mondjuk a kamerás egyszerübb,mert a rádiónál nem mindegy hogy hova tartod.
Köszönöm a választ .Van egy másik probléma,nincs meg a távirányítója ,ezért érdekelne az hogy jó a tv-ben a vevőegység.Van valamilyen mód arra ,hogy ezt kideritsem?Köszönöm
Legegyszerübb lenne ha 1 hozzávaló,jó távirányítoval próbánád ki,vagy 1 univerzálissal.Akkor kiderülne hogy a vevője rossz-e.
Szia!
Mi volt a tévé baja?
Szia!
COBI CE-5109 TV Köszönöm szépen a segítséget! Sikerült! Szépen működik! Üdv.: Péter
Kicseréltem a BUT11AF tranzisztort, amit írtál, hogy a legnagyobbat aminek hűtése van. Akkor még nem történt semmi, mikor észrevettem , hogy a panelon a rézlemez is meg volt szakadva, az égéstől valószínű. Átforrasztottam, ez ma délután történt. nagy örömömre működik.
Még egyszer köszönöm szépen a segítséget!!! Üdvözlettel: Péter
Szép munka!
KÖSZI!
forgonati:
Összes kondi kicserélve. Kivéve az X és Y sustain-en a 192V 150µF 250V-osai (nem volt erőm most hackelni). A Z sustain-on kicserélt 150uf 250v 120v 330v photoflash kondit újra kicseréltem. Első bekapcsoláskor nagyon gyorsan bekapcsolt És úgy tűnik egyenlőre minden rendben, de majd kiderül. A Z és Y sustainen lévő trimmerekkel miket is állítok pontosan, mintha kicsit nagy lenne a háttérfény.
Szia Kadarist! Boldog Új Évet! Hol található a vidi infracolor 2000-ben a TDA 1170-es Ic-t tartalmazó modul..? Ma megkérdezték tőlem,hogy hol van a függőleges eltérités modulja ebben a gépben.. ?? ..és nem akartam hülyeséget mondani,pedig sokat babráltam a mienkben és a nagyszüleimében is.. azzal a modullal igaz nem foglalkoztam,de idegesit hogy nem tudtam rávágni!
Szia! Neked is Boldog Új Évet!
A jobb oldali lenyitható lapon van, egy függőleges állású modulon.
ÁÁÁáá.. tényleg.. ) Egyébként a főnökömnek van egy ilyen gépe ami elmondása szerint müködik csak egy vizszintes csik van rajta,erre mondtam én hogy talán függőleges modul (TDA1170).. tán még van is egy marékkal,és ekkor kérdezte hogy melyik oldalon és hol van..?? Ekkor fagytam le.. Kérdezte hogy vinnék-e,vagy belepakolnám-e? Mondtam neki hogy oké,de lassan a testtel,mert ezekben tudomásom szerint a legritkább esetben hal be az IC.. sokkal inkább konditemető.. neked mik a tapasztalataid?
Vagy nem kap áramot az IC. De volt már, hogy az IC mondta fel a szolgálatot. Ha valamelyi környékbeli elkó gyengül le, akkor a képmérettel vagy linearitással van gond, de csíkig nem szokott fajulni a dolog. Amúgy is ezek az MM elkók eléggé strapabítók voltak, bár lehet, hogy abban a példányban ERO van.
Aha 24V hajtja az IC-t.. hát akkor a puding próbája az evés.. Majd meglátjuk.. köszi.
sziasztok!
van egy Aiwa típusú tvm. Az a baj vele h a kép 75%zöld színű...az alsó15%-án tökéltes a kép. Tudnátok segíteni??? Előre is köszönöm
Automatikus lemágnesezés hiba lehet. Húzd ki a konnektorból negyed órára,amjd dugd be újra. Ha megjavult akkor hurrá,ha nem akkor a lemágnesező PTK-t cseréld ki.
István
Üdv. Írtam már ezzel a tv-vel kapcsolatban, de most jutottam el odáig, hogy meg is javítsam...
Na mármost a gondom egy 0.33 ohm-os ellenállás, amiről nem tudom, hogy hány voltosnak kellene lennie. Egy Videoton ts5324 sp txt tipusú tv- ről van szó, és a bu 208-as tranzisztorhoz közvetlenül csatlakozó ellenállásról lenne szó. A válaszokat előre is köszi
Az eredeti hány voltos volt?
Sima fél wattos megteszi.BU nem zárlatos? István
mikor először kérdeztem a tv-ről (még októberben talán) akkor csak az ellenállásról kérdeztem, hogy milyen volt, akkor derült ki hogy az ellenállás mellett a tranzisztor, és egy kondenzátor is elszállt. (mármint, hogy következett belőle) az ellenállásra nem volt semmi írva, az 0.33 ohm-ot is csak a kapcsolási rajzról tudtam meg, illetve a tranzisztorból is van új.
Nem kritikus a teljesítmény,fizikailag kb akkorát tegyél be,és uccu neki.
István |
Bejelentkezés
Hirdetés |