Fórum témák
» Több friss téma |
Biztos hogy az a rossz? Kiforrasztas utan ki lehetne probalni, hogy a LDR oldalra rakotsz egy ellenallasmerot, es a LED-et meghajtod egy par mA arammal. Igy csokkenni kell az LDR ellenallasanak. Szerintem nem fogysz kapni ilyet legfeljebb az Alibabanal ezres darabszamban.
Nem azért kel mert rossz.Hanem mert egyik ismerősöm után építeni azt az erősítőt és nem nagyon tudtuk,hogy mi is az. Bontani meg miből lehet?
Sziasztok! Egy kicsit megakadtam... a következő alkatrészt nem tudom beazonosítani: DIP16 a tokozása, fentről lefele ez olvasható rajta:
TFK U4614B 45 A 509 és a jobb oldalán függőlegesen ez van írva: 22439 Ez egy VHS kapcsolóüzemű tápjában van, és nem akar beindulni az oszcilláció, nagyon halk kattogást hallani, próbál elindulni, de nem tud. Köszi a segítséget!
Szia!
A környező elkókat cserélted? Alkatrészforrás: Bővebben: Link
Köszi a tippet, hq-nál nem néztem, először a datasheetcatalogon meg a google-n próbálkoztam, de ott valahogy nem jutottam sikerre.
Egyelőre nem ez a legelső amit javítanom kell, félre is raktam kicsit, amint visszatérek rá, jövök még szerintem segítséget kérni. Üdv Szerk.: az előző hsz-ben elírtam, DIP14 a tokozás, de a lényegen nem változtat semmit.
Sziasztok.
Egy végfoknak az adatlapját keresem, de nem tállom sehol, tudna valaki segíteni? SVI4004
Sziasztok.
Tudna nekem valaki segíteni, mert nem vagyok biztos a dolgomban! Nekem egy smd alu-elkó- val van némi problémám, láttam rajta egy fekete kis vonalkát a tetején és kérdésem az lenne hogy ez a kis vonalka jelzi a negatív felét az elkónak? Bocsika ha hülyeséget kérdezek, de ez kicsit most megzavart.
Szia
Csak, hogy jobban értsed a dolgot!
Nagyon szépen köszönöm.
Ez nagy segítség volt!
Gondolom sokan ismerik ezt a fejlámpát.Sajna az akku hamar veszít a kapacitásából, a hozzáadott kapcsolóüzemű 5.2V névleges feszültségű töltő kis idő múltán teljes töltöttséget érzékel, holott nem így van. Megpróbálnám regenerálni az akkut, (több is van) de nem tudom, hogy ólom, vagy más típusú. A fejlámpán 4V névleges feszültség van feltüntetve.
Az akku tokja kettő cellára enged következtetni, de jó lenne biztosat tudni. Ha van valakinek pontosabb infója, kérem ossza meg velem.
Urak! Ez vajon mi lehet?
TUNGSRAM felirat, mellette kézzel írva: 3TH 65
Igen, az lenne az. A tok alsó részén lévő felirat a típusszám.
Sajnos hazánkban ez nem beszerezhető. :S Esetleg elképzelhető, hogy ez is mehetne helyette? FET
Nagyon köszi!
Biztos? Az a bogyó a végén, kisebb mint egy mákszem. És vajon minek az üveg tok?
Kicsit erősebb meghajtást igényel, de akár még jó is lehet. Eredeti: Bővebben: Link
Az üveg tok biztosan tartó szerepet tölt be. Abból látszik, hogy hogy hőelemről van szó, mert a két pálca eltérő anyagú fémből van, egészen a hegesztésig.
Köszi! Szerintem az olcsóbb is elég lesz, főleg h. nem utolsó sorban feleannyiba kerül Köszi mégegyszer!
Hali
Emlekeim szerint termisztor. De vagy 30-40 eve gyartottak ezeket a tipusu gyongy-termisztorokat.
Hello!
Már bocs, hogy belevau, de ha hőelem, akkor nem elég a hegesztésig a két külön anyag, hanem végig az kell. (A hozzá tartozó kompenz vezeték anyagának is azonosnak kell lenni.) Mert különben a hegesztésnél lesz a hideg-pontja. És hogy az néhány centire legyen a meleg-ponttól, annak értelme nem sok van. De én a egy "gyöngy termisztorra" adnám a voksomat. üdv! proli007
Sziasztok!
A bekarikázott alkatrészeket ti minek azonosítanátok? A panelen egy kb 1W nagyságú ellenállással megegyező méretű és kialakítású matt fekete dolog van, feliratok nélkül. A panelen tekercsnek van felfestve. A rajzon az olvadóbizti jelölésést használják és ellenállás értéket ad meg hozzá. Mondjuk alatta a 680M jelű ellenállás is érdekes madár... Ez egy DVD felvevő tápja egyébként.
Igen, mégis csak termisztor lesz ez, a típusa is erre utal, meg a többi jellemző is. A más-más színű rúd viszont érdekes.
Bizony, bizony termisztor. Anno volt ilyenekhez szerencsém. Különböző műszerek gázkamráiban használták hőmérséklet beállításra, stabilizálására.
Sziasztok!
Érdeklődnék , hogy valaki tudna e tippet adni a képen látható alkatrészről hogy mi is az valójában, gyanúsan hasonlít egy ellenállásra de sztem nem az, tulajdonképpen, egy motor forgórészén lévő mágnes melett van, és ez a kis kütyü érzékeli a motor fordulatát és úgy szabályozza azt. Ha a képen nem látszana a színek rajta: sárga kék vörös ezüst Remélem nagyjából érthetően fogalmaztam meg Előre is köszi!
Köszi a választ, ennek tudatában, meg hogy így már utánnaolvastam könyebb lesz megoldani!
Hali!
A karácsonyi topikban tettem említést egy ledről ami kéket világít és homorú a lencséje. Van ennek valami betű és szám jele külön, mert rákerestem a guglival a kék ledre, de nem találtam hozzá hasonlót sem. Bővebben: Link Ha tudna valaki valamit mondani róla.... |
Bejelentkezés
Hirdetés |