Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Akkor megcsinálom aztán legfeljebb rakok bele egy újat
Sziasztok!
Egy nemrég épített hőfokszabályzó képeit szeretném megosztani,az áramkör egy keltető gépben kapott helyet és szuperül működik.
Szép lesz már látom , gratulálok hozzá !
a kapcsitáp is saját gyártmány ? Lassan előveszem már az USB-és íc .ket amiket tőled kaptam ,most nincs sok dolgom . Unalmamban délelőtt összedobtam egy HeeD audio Canamp fejhallgató erősítő panelt , csinálok neki egy kis doboz féleséget aztán majd meghallgatom ! Bővebben: Link
Köszi.Diófa lesz az áldozat az oldalaira,ha minden igaz.
Nagyon szép tetszik,hogy te még mindig kézzel készíted a nyákokat.Ez még hozzáadódik az értékéhez. Én is fogok majd csinálni egy ilyen füles amp-ot mert annyira istenítik.Tápnak jobb lenne mondjuk 317/337.
Igen sajnos maradi vagyok de ez már ilyen korban megbocsájtható talán
Lehet jobb választás lett volna a 317/337 ? viszont a panelt is úgy terveztem hogy amit találtam itthon ahhoz van méretezve , ezért egy kicsit egyedi . Ami a hangzását illeti nem tudom milyen csak olvastam róla , és tudod én csak a saját dobozában hallgatok meg általában mindent ,addig még nincs dobozban csak mérek .
Sziasztok!
Én is építgettem dolgokat, csak jött a vizsgaidőszak.... Nem is húznám tovább Knight Rider futófény az oldalamon van róla videó. Színpadi kelléknek készült. Egy 16f628 ketyeg benn, egy rövid kis progival. A másik dolog Kapcsolóüzemű tápegység és panelmérő, amivel a 2010 őszi Széchenyi Egyetem-i házi TMDK-n II. helyezett lettem. Amit tud a készülék: 2x3-12,5V 4A. Texas kapcsolóüzemű cél áramkörrel. A panelmérőben egy 16f819 munkálkodik, méricskél.
Helló!
Nagyon szép munka, a közeljövőben én is tervezem egy labortáp megépítését ilyen LCD kijelzős mérőműszerrel! Nagyon ügyes munka! Grat!
Szia.
Szép lett a nyákod. Régóta gondolkozom ilyen nyákon, hogy ahol nincs vezetősáv, ott is legyen rézfelület, mert kevésbé fogy akkor a marószer(nekem pl. a vasklorid), de gondolom ezt nem lehet megvalósítani az Eagle-vel. Vagy igen? Szóval ha Eagle-val készült a nyákod, mely beállításokkal érthető el, hogy ahol nincs vezetősáv, ott is legyen rézfelület? Bocsi, ha kicsit bonyolultan kérdezem. Geri303: A Te remek! műved is szép lett. Nekem most van labortápom, ilyen ősrégi darab, de szívesen lecserélném a tiedre. [hangsúlyozza, hogy az övénél jobb a Tiéd] Üdv.Tomi
Még egyszer köszönöm mindenkinek az elismerő szavakat!
Az építéshez sok sikert, várjuk a művet itt
Azt az 'ősrégi' labortápot csak ne szóld le, jó kis cucc az :yes:
Eagle-ben amire te gondolsz azt copper pouring-nak hívják, elég egyszerű megcsinálni, egy polygont kell rajzolni a bottom vagy top layeren. Ha azt szeretnéd, hogy pl földelés legyen a tele fólia, akkor kiadod a polygon parancsot, begépeled, hogy gnd, enter megrajzolod a polygont, és még a lábakat is ráköti automatikusan. Hogy a többi vezetősávtól mekkora távolságra legyen, az Isolate-el lehet beállítani... Amúgy ezzel kapcsolatban van egy itt egy topic is
Köszönöm szépen.
Én Sprint Layout-al dolgozok,ott csak rá kell kattintani a GND gombra alul.Eagle-t nem ismerem. Eleinte én is csak a spórolás és a gyorsaság miatt csináltam így a nyákjaimat,de azóta úgy megtetszett hogy már nem is tudnám másképpen elképzelni,szerintem a kinézeten is sokat dob.
Persze, lehet Eagle-ben is. Rajzolsz egy polygont a nyákod körül, majd ratsnest gomb. Ha hozzá is akarod csatolni valamelyik vezetősávhoz (pl. GND) akkor a polygont átnevezed a vezetősáv nevére.
Végre elkészültem a nixie órámmal. Vicsys overkilljét dolgoztam át kicsit. A PIC-et lecseréltem AVR-re, kapott egy RTC-t, és egy 1-Wire hőérzékelőt.
Hogyha hozzáérek a két fekete csavarhoz, néhány másodpercig mutatja a kinti hőmérsékletet a két utolsó csövön. Jobb híján az elválasztó glimm funkcionál negatív előjelként. Külön köszönet gtk-nak a csövekért.
Sziasztok.
Köszi az előző hozzászólásomra válaszolóknak , Megpróbálom majd, most a Skori féle Levitron-ra koncentrálok, de egy gyors próbát természetesen el fogok majd végzeni Eagle-ben. DanyyX: Nem úgy értettem. Amíg labortápom nem volt, addig "meg voltam halva", és természetesen hűséges vagyok hozzá, de van pár hátránya: Nagy helyet foglal, a 3A-t nem adja le 30V-on, csupán 2-t tud, és azt is kb 20V-on, de legalább áramkorlátos, és rövidzár védett, ja és durva ill. finom feszültségállítási lehetőségek is vannak.. Bocsi az OFF-ért moderátor urak, a következő hsz-em nem lesz az, ígérem Üdv.Tomi
Le a kalappal a munka előtt, mester! :wow2:
Sziasztok, épp most lettem kész a VF3-al, persze bontott és hulladék anyagból. Zajnak , brummnak nyoma sincs, a hangja végül is nem rossz.
Szia Doncso.
Ügyes kis darab lett , nekem nagyon tetszik. Ha jól látom a hűtőbordák egy PII/PIII Slot1 -es CPU ról valók? Nekem is van két brutális hűtőm PIII -as CPU -ról leszedve amit a Cooler Master gyártott.
Doncso minőség - Ehhez nem kell mást hozzáfüzni :kalap:
Köszi Müszikém, hát volt is vele meló rendesen. " Doncso minőség" ? Már van ilyen is? Ugyan már.
Ampi : Igen, azok PII-es bordák, gondoltam elhasználom őket , ha már procira nem is kellenek. A sors fintora, hogy pont PC erősítőnek szántam.
Már van ilyen minőségi mutató is, tekintve, hogy én fele ilyen szépet se tudnék csinálni :no:
De a lényeg, a lényeg, hogy egy remekmű
Bárcsak nálam is ilyen szép bontott és hulladék anyagaim lennének Szép lett!
Hát, pedig ezek hétköznapi bontott alkatrészek ám. Bővebben: Link A fát meg se merem mutatni amiből készült, maradjunk annyiba, hogy az építő iparba használják arra, hogy a beton ne közlekedjen rossz irányba. Egy pár órát reszeltem, csiszoltam kézzel.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |