Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Igenigen, vágom hogy hogy néz ki az elektrolit
Úgy értettem a nagyfeszültségűt, hogy a táp résznél az ilyen 250-400V-osak közül?
Ami a sortápfeszültséget szűri. 160-200V-os szokott lenni. Sőt a nagy hálózati pufferkondi is okozhat érdekes hibákat. Azért azt még nézd meg, hogy a hálózati trafó ragasztása nincs-e elengedve.
Már a bekapcsolástól pirosas majd ha melegszik mondjuk megy már 1-2 órája akkor van hogy visszaugrik a rendes képernyőszínre, de csak már másodpercre max. egy perc.
Ez is valamilyen képcsőpaneli forrasztáshiba lesz szerintem.
Gondoltam arra hogy a képcső végén azon a panelon nem e száradt ki valamelyik elektrolit kondi. Mit értél rajta hogy képcsőforrasztási hiba? Csak egyszerűen elengedett a forrasztás? Ez lehet mert még régebben az használt neki ha kicsit megütöttem az oldalát, de most már ez se jön be. Akkor azt a panelt futtassam át cinnel először? Ott van valami nagyfesz a környékén?
Sziasztok! Van egy CLATRONIC CTV 577 típusú crt TV-m, ami a következő hibát produkálja. A kép úgy néz ki, hogy a kép"sorok" közötti távolság, fentről lefelé, csökken. Az aljára pedig már annyira sűrű, hogy a maradék 5 cm-en már kép sincs. Mellékelek egy képet, hogy jobban lássátok: KÉP Adatlapot találta, és méregettem is már. Kicseréltem néhány hibás elkót, de a jelenség nem változott. Egyenlőre ott tartok, hogy nincs több ötletem. Akinek van valami tippje, hova tovább, kérem segítsen!! Köszi előre!!!
Van olyan, hogy egyszerűen kiszakítja magát a melegedő alkatrészláb a forrpontból. Legtöbbször szabad szemmel is látható az eltérés, de van, hogy rejtetten jelentkezik. A másik fajta forrasztáshiba az, amikor a forrasztás ónja túlmelegszik egy erősen melegedő alkatrészlábtól és egyszerűen eloxidálódik meg elpárolog.
Szia!
Ha a képen látható szervízmenü VLIN értékének állításával nem lehet normalizálni a linearitást, akkor elektrolitkondenzátor-hiba lesz a hiba okozója a függőleges eltérítés végfokozatánál.
Mikor ki van húzva akkor van ebben a panelrészben áram? Mert akkor holnap megnézem hátha csak ennyi lenne a baja. Köszi az eddigi segítségedet is.
Ha ki van húzva, akkor ott nincs veszélyes feszültség.
öcsémnél is rossz a TV ne ma fesz csökkenés a gond.
Az X és Y sustainnen a nagy puffereket nem cseréltem ki, mert buzi érték buzi méretbe. 1 hét múlva haza kerülök akkor fogom kivezetékezem oldalra és bekötök új puffereket más ötletem már nagyon nincs.
Fölöslegesen én nem vernék pénzt azokba a kondikba. Mivel azt mondod hogy lehúzott sustain boradok mellett is lekapcsolt/szarakodott a táp, én ott néznék körül rendesen. Pl. megnézném a kisméretű elektroliteket, főleg a feteket vezérlő ic-k körül. Ezeket a pici kondikat filléres dolog kicserélni, én hamarabb cserélném azokat, mint a nem épp olcsó 2-300V-osakat a sustain paneleken.
Sziasztok!
Van egy már lassan 16 éves tv-m, aminél merültek fel kisebb nagyobb problémák. Az egyik az az, hogy a képen apró hullámzás látható, ez a kisebbik, a nagyobb baj az, hogy a bemelegedése alatt folyamatosan elhangolódnak a csatornák. Az utóbbi kijavítására már többször is próbáltam kísérletet tenni, sikertelenül. Az biztos, hogy a tuner jó, mert a hangoló lábán a hangolófeszt potival állítva a bemelegedés alatt is folyamatosan tiszta volt a kép. Bármilyen a kapcsoláson stabilnak mutatott feszültség a valóságban is folyamatosan stabil volt, a félvezetők és az ellenállások mérve jók voltak. Én már csak arra tudok gondolni, hogy 16 év alatt az elók valamelyest veszítetek kapacitásukból. Vajon azok cseréje megoldaná a problémát?
Most ott tartok,egy huzal eellenállást is kikellett cserélni.A led2mp-ként villog,demég mindig nem indulbe.Az ellenállás 5w2.7k volt mi lehet még a baj.
Ez a gép egy Orion CTV-321M típusú tv. Már évek óta próbálom kijavítani ezt a problémát, kaptam már itt a topikban egy rakás építő jellegű ötletet, amit ki is próbáltam, de sikertelenül.
Sziasztok van egy samsung tv
Bekapcsolom és nincs kép készenléti led sem világít Bekapcsoláskor hallani hogy a feszt valami Megkapja A készüléken érezni a lőketet mély rezenés kiséretében Várom az ötleteket
Szerintem első körben mérj rá a sorvégtranzisztorra, ez is megfoghatja a tápot. Ha jó, akkor cseréld a tápegység primer oldalán lévő összes elkót (kb. 4-5db), és mérj rá a tápban levő kapcsolótrazisztorra is.
Szia most cseréltem termisztor , ez nem lehet a hiba oka?
Sziasztokhilips tv:22PT451302,kiment a sorkimenő.Kiszereltem, elvittem a boltba azt mondták hogy utángyártott és nem-tudják be-azonosítani. Segítsetek légy-szi. Előre-is köszi.
Tisztelt Orion90!
Biztos, hogy a sorvégtranyó kérdést tőlem kérdezed? (Mert a válasz nekem szól, de én megírtam, hogy: Még nem szedtem szét.) Köszi azért..., nem tudom, hogy jó-e!? (diagnózisa a TV-nek néhány hozzászólással feljebb...) Ha valaki tud segíteni, azt megköszönném. Sziasztok!
Ha a PTK -ra gondolsz akkor nem. Az csak a képcsől lemágnesezéséhez szükséges. Ha az rossz akkor üti a biztosítékot is, vagy érkdekes színek jönnek elő a a képernyőn.
Szia!
Ezt a típusszámot pontosítani kellene.
Bocsi, de annyira elvan mosódva,hogy alig látni:22PT4513/02 vagy 22PT-513/02
Tápon kivétel nélkül az összes elko ki van cserélve. Z és Y sustain nélkül nem volt gond, ha az egyik rá volt dugva akkor volt gond.
A kondik már meg lettek még múltkoriba véve. Mind a két Sustain-en van 5x150µF 250V, mivel ilyen értéket ebbe a méretbe nem lehet kapni, kap mind a két panel rövid vezetéken keresztül 820µF-ot. És elválik mi lesz. Esetleg még a táp panelen az eredeti 2x270µF helyére került 2x250uFµF ide berakok 390µF vagy 470µF-et. Arra gondoltam a Z és Y sustain-en a puffer kondikat Va tápján is egy értékkel megnövelem. Amit elfelejtettem kicserélni a felső (végfokos) panelen az 5V-nál lévő kis puffereket. Ezeket még megteszem és utána hm...
A táp primeroldali elkóit kapásból cserélheted,de a hiba amit írtál az a szekunder oldali elkók kiszáradására emlékeztet.Ha szétszedted,akkor ezeket föltétlen mérd illetve cseréld.Ha már szét van szedve,akkor a sorvégtranzisztor bázisában lévő elkót se hagyd benne,azt is csere.Pontos hibamegállapítást nem fog tudni mondani neked senki,bele kell mélyedni kicsit,és menni fog.De ehhez le kell venni a hátulját...
István
Sziasztok
Van nekem egy SHARP 63DS-03SC típusú készülékem és a kép balról és jobbról be ugrót ahogy a kép illusztráción is látszik, ha valaki tudja hol keressem a hibát az meg köszönném.
Szia !
Pontosan nézd meg, mert ilyen típusú nincs. Esetleg nem 25PT4513/02 ? üdv.. moele
Rakok fel egy képet a készülékről.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |