Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Fordulatszám szabályzó RC autóhoz
Lapozás: OK   1 / 1
(#) czrobi hozzászólása Júl 7, 2008 /

Sziasztok! Van egy modellautóm, amihez kellene egy fordulatszám szabályzó (tudom, hogy lehet kapni, de 10.000 ft-ot nem adnék ki rá). A motor amit vezérelni kéne: LRP gt2turbo(teljesítmény:144watt,fesz: 4,8-9,6)
A távirányító: Attack ER 40/2/2 (http://data.robbe-online.net/robbe_pdf_en/F2211.pdf)
Az a szabályzó amit gyébként kinéztem: http://www.lrp.cc/de/produkte/elektronische-regler/auto/produkt/ai-...tails/
ebböl kellene valamit kihozni
előre is köszi!
(#) Tomadevil hozzászólása Júl 7, 2008 /

Hi

http://www.talkingelectronics.com/projects/Xenon/Xenon.html

Itt egy.

Remélem segítettem.

Üdv. Tom
(#) watt válasza Tomadevil hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Nem tudom, de ez a rajz mintha nem PWM szabályzó lenne. Úgy látom, hogy csak egy on-off szabályzó, de a kérdező nem ezt keresi...
(#) czrobi válasza watt hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

igen, olyan szabályzó kellene ami a távirányítón lévő kar elmozdulásának függvényében változtatja a fordulatot.
(#) watt válasza czrobi hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

- ez - a kapcsolás már szóba jöhet szerintem. Más típusú, nagyobb áramú FET-ekkel is megépíthető. Talán a P-s FET-ek beszerzése macerásabb, arra most hirtelen nem tudnék jó példát adni....

- Itt - is érdemes nézelődni, nagyon ötletes megoldás a MAX232 meghajtóként való alkalmazása!
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

- Ebben - a doksiban pedig a H-híd meghajtása nagyon szépen ki van tárgyalva és jó rajz is van hozzá. Már csak egy PIC- es vezérlőt kell elé kötni és kész is a hiperszuper vezérlő hatalmas áramokra...
(#) Tomadevil válasza watt hozzászólására (») Júl 8, 2008 /

Sajnos csak 3 lépésben szabályoz, de ettől függetlenül szerintem nagyon jól meg van csinálva
(#) watt válasza Tomadevil hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Az autómba biztosan nem lenne jó. Nagyon szűken és korlátozottan használható kapcsolás. Azon belül jó.
(#) czrobi hozzászólása Júl 9, 2008 /

Olyasmire lenne szükségem mint amit a pédában írtam(http://www.lrp.cc/de/produkte/elektronische-regler/auto/produkt/ai-runner-reverse/details/), és amin van konkrét kivezetés az aksinak a motornak meg a vevőnek, mert az a gond hogy túlságosan nem értek hozzá. Rajz alapján még valahogy megépítem, de abból nem jövök rá hogy melyik kivezetés hova megy. -remélem érthető mit akarok mondani -
(#) watt válasza czrobi hozzászólására (») Júl 9, 2008 /

Idézet:
„remélem érthető mit akarok mondani”

Érthető, de lehet, hogy akkor ez nem fog menni...
Jobban jársz, ha veszel egyet.
(#) oleg53 válasza Tomadevil hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Biztos, hogy csak 3 lépésben szabályoz? Nem lehet, hogy csak neked van rosszul beállítva? Mert szerintem valódi PWM. Ugyanakkor a kapcsrajz hibás:
Hiányzik egy vezeték a Q4 és Q5 közös bázisa, illetve a CD40106 11 és 12 lábát összekötő vezeték közt. A nyákon viszont már ott van.
(#) watt válasza oleg53 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Mi határozza meg a frekit és a kitöltést? Csak nem a vezérlő 50Hz-e? Elég gáz lenne....
(#) oleg53 válasza watt hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Az RC-k jeleihez nem értek, de ahogy elnézem, ez a cucc már PWM-et kap, és nagyjából azt kapcsolja a FET-ekre. Viszont ha az impulzusszélesség egy bizonyos érték alatti (a neutral adjust-tal állítható (0.6-1.7 ms)), akkor fékez.

Azért nagyjából, mert az impulzus elejéből azt a 0.6-1.7ms-ot levágja.

Én legalábbis ezt sakkoztam ki belőle.
(#) watt válasza oleg53 hozzászólására (») Júl 12, 2008 /

Az RC vezérlő jele 20mS periódus idejű, amiből 1...2ms az impulzus. A vezérlőjel középértéke 1,5ms.
Hogy ebből hogy csinálna PWM-et, nem nagyon látom.
Ettől sokkal jobb megoldások vannak, csak az nem analog. Én is terveztem egy vezérlőt PIC-el, de nem publikus.
(#) Br1aN hozzászólása Jan 18, 2011 /

Hi!
SZóval egy nagyon fontos dolgoban szeretnéma segítségeteket kérni, vettem egy Traxxas E-Revo VXL 1:16 modell autót, aminek sikeresen kinyirtam a szabályzóját, a szabályzót vissza küldtem a boltba, onnan pedig, külföldre a szervízbe, nos, ennek lefutási idelye több mint 2 hét, azt nem birom kivárni, de ennyi időre nem is akarok másik szabályzót venni, mivel valószínüleg nem én hibámból történt és kifogják cserélni. a szabályzó tipusa. Velineon VXL-3m ESCEzt szeretném megépíteni, vagy hasonlór hogy amig nincs egy új, tuggyam használni az autót, minimális pénzből, na most aminek nagy segitségére lennék, rajz, tanács, hogy mivel lehetne erősebb a mostani áramkör mint a gyári, nagyobb feszt kibirjon, alkatrész lista, stb., azért kérem segítségetek mert nem értek ehez hogy mibe mivan, de ha van egy leírás, panel, alkatrész, némi kábel, pikk pakk összerakom.
a szabályzóra, 2 db aksit lehet rákötni, soros vagy párhuzamos, eredeti aksija 7,2v 1200mah, ebből kettőt vettem, mivel ha soros akkor nagyobb fesz, =gyorsabb autó, na szóval ezt szaretném nagyából kiküszöbölni, remélem értitek, remélem tudtok segíteni.

Üdv: Br1aN
(#) tbence3 válasza Br1aN hozzászólására (») Jan 24, 2011 /

Ebben a témában nézz körül: Bővebben: Link
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem