Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Dióda helyettesítés
Zéner lessz az, a típusa pedig bzx.Bővebben: Link, a gyűrű színe nem számit csak a katódot jelöli.
Már csak az a kérdés hogy hogy tudom meg a pontos típusát, illetve mivel tudom helyettesíteni ha nem kapok ilyet?
Ez a pontos típusa: BZX55C 6V8 . Persze ha jól olvastad le. Ilyet mindegyik elektronikai alkatrészkereskedésben kapsz. Már csak azt kellene megtudni, hogy miért ment tönkre.
Központi zárvezérlőben volt és szerintem nekem köszönheti a 'végítéletet'. Nézegetem még a nyákot hátha akad még egy- két dolog amit ellőttem. Lényeg hogy régebben nem működött aztán rájöttem a hibára csak most meg a belső késleltetett világításom nem működött és ezt próbáltam kideríteni.
Veszel mindkét típusból, 6 voltos szériában csak ez a kettő van 6v2, 6v8, kipróbálod melykkel működik a dolog. Csak néhány tized volt van köztük, az a rész aminek stabilizálja a feszültséget valszeg el fogja birni bármelyket is teszed bele.
Megpróbálom köszönöm a segítséget. Közben találtam még egy diódát:
BZW 04P 198 C215 Ő is ***. De a neten semmi csak hasonlók. * tönkrement
Túlfeszültségvédő dióda, ennyit sikerült megtudni róla.Pontos típust sajna nem tudok.Bővebben: Link
Szia !
Ez egy szupergyors dióda 600V 1A smd. Kiváltója lehet BYV26C 600V 1A 30ns SOD57 ház. Üdv.: moele
Köszi szépen a választ. Akkor az lesz.
Sziasztok!
Van egy kapcsolásom, amiben ilyen dióda van: Z12 Ennyit tudok róla, valaki tudna segíteni, hogy mit lehetne használni helyette? Egyáltalán milyen dióda ez? A segítséget előre is köszönöm! Boldog új évet mindenkinek
Szia!
Talán egy 12V-os Zener-dióda. A kapcsolást megmutatod?
Itt a kapcsolás
A sárga részen belül felülről közvetlen az 1w ellenállás alatt van.
ZY12 jó lesz oda. A rajzjele elárulja, hogy Zener-ről van szó.
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy a BZD23C36 jelű diódát mivel lehetne helyettesíteni? Egy tv ben lakozott de ketté vált... Előre is köszönöm...
Szia!
Ez jó helyette: Bővebben: Link. Vagy valamilyen más 36V-os 1-2 W-os Zener diódát keress.
Köszönöm a gyors választ, sokat segítettél...
Sziasztok
Ide is beírom, hátha valaki tud valami okosat. Egy panelon elszállt egy smd dióda.A felirat a következő rajta: 22-10L alatta:UD majd egy kettes bekarikázva. Ha valaki tudja mi ez kérem válaszoljon. Üdv.: tomat5
Sziasztok.Egy kis segítségre lenne szükségem.Egy MA152KTX tipusu smd diodát keresek,nemtalálom sehol hol lehetne meg vásárolni.Ha lenne cimetek akkor segitsetek ki, vagy ha valaki tudja mivel lehetne helyettesíteni?
Helló.
ZPD6V2 es diódának van e helyetesítése? Vagy Hol lehet ilyet venni? üdv:nemerei |
Bejelentkezés
Hirdetés |