Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: Nekem is, de elolvasom a belinkelt leírást és akkor lassan világos lesz (majdnem) minden.„Ez még jelenleg magas nekem.” Idézet: A megnézéssel nem sokra megyek, mert nem árultad el hogy mibe akarod beégetni ezt a HEX állományt. „Becsatolom a fájlt, megtennéd, hogy megnézed, és javítod?”
icserny-nek igaza van. Írd le milyen PIC-be szeretnéd beégetni. Úgy könnyebb lesz.
Bár én is néztem, és a fájl nevéből arra következtettem, hogy 16F84-be való a hex. Viszont a 84esben elvileg a 2007h címen lenne a Config Word amiben a 4-13bit lenne a Code Protect, csak a hex-ben nem találtam 2007h címet. Bár ez nem idevaló téma szerintem.
Sziasztok !
Igen, 16F84-A-ba szeretném égetni. Igazad van írásvédett, mert csináltam egy hex fájlt, és egy másik PIC-be égettem, és azt már jól visszaolvassa, tehát az égető működik. Köszönöm az infókat.
Csak most keveredtem ide, de látom, hogy minden okés! Örülök, hogy neked is működik úgy, ahogy kell!
Mostmár csak az a kérdés, hogy a becsatolt HEX állományt honnan vetted, és mihez való. Az ugyanis a 400E címre akar írni valamit, a PIC16F84-nek meg tudtommal nincs ott semmije.
Ezek szerint az adatlapban megadott konfigurációs szó címe (2007) szavakban értendő, a HEX állományban pedig bájonként történik a címzés, s a 14 bites szó két bájtnak értendő. A 0x400E ugyanis a 0x2007 kétszerese.
A kiolvasott konfigurációs szó viszont 3FF5, azaz nincs semmilyen kódvédelem beállítva!
Módosítottam a Check ablak visszajelzésein, ami segít az égetőáramkörök élesztésében. Néhány finomítás is történt.
A programot feltöltöttem az oldalamra, onnan letölthető! Bővebben: Link Ha hibát találtok jelezzétek!
Szia Watt !
Még mindig nem tökéletes az égető. Én szerkeztettem hozzá egy egyszerű fájlt, hogy teszteljem, hogy ráírja vagy sem. És azt csinálja, hogy például a flash visszaolvasásakor csak az első helyen beírja helyesen, és az összes többi helyen pedig nullákat ír bármely sebességnél. Próbáltam az ICSP-n keresztűl, itt sem jó, de a céláramkörön belül is ezt csinálja. Egyszerűen nem értem. Szerinted mi lehet a baja ? A PIC-et mindenkor rögtön felismeri (a megefelelő értékek kijönnek a lábakon). "Vagy dobjam az egészet a kukába? Előre is köszönöm. Üdv.,
Más szoftverrel próbáltad(pl. WINPIC800)? Nekem nincs 84A-m ezért nem tudom tesztelni a WPB-n. Igaz, másoktól kapott visszajelzés szerint, tudták égetni.
Jó lenne látni a megoldásokat, mert így látatlanba nekem szűrési, stb. hibák jutnak eszembe. A PIC lábán van 100n? Nehéz elhinni, hogy a program miatt van...
Nem próbáltam még másik programmal, és a felhúzó ellenállás is, és mind a négy Pic lábon rajta a kondi.
Azt ki mondta, hogy tegyél a Vpp, PGD és PGC-re is 100nF-ot?
Csoda, hogy egyáltalán felismeri! Láttál bármelyik rajzon ott kondit? Meg aztán tudod, hogy az a kondi mit okoz ott? (Kéne!!! ).
Csak a tápra kell kondi, hidegítésnek! Ezt olvastad (ICSP)? A végén ott egy rajz is a bekötésről.
Szia Watt !
Köszönöm a válaszodat. Én csak egy hobbysta vagyok, nem szakmám az elektronika. Végig próbáltam az összes variációt, és minden esetben ugyanaz a végeredmény. Még tegnap este visszaalakítottam úgy, ahogy az a kapcsolási rajzon van. És így is ugyanazt csinálja.Ezért gondoltam más problémára.
Milyen IC van az égetőben jelenleg? Egy képet tudsz adni a megvalósításról?
Az IC jelenleg 74LS05N, és délután felteszem a fotót.
MA vásároltam egy 74LS07N-t azt is kicserélem.
A kivitel első körben jónak tűnik, marad az IC...
Az áramkört tárgyaljuk inkább itt: Bővebben: Link A következő kérdésedet itt várom!
Szia Watt !
Beállítottam a WinPic800-at és ez tökéletesen működik, Tehát mégis valami program hiba van.
A 16F84A-t tökéletesen írja, de a 12F509-et nem ismeri fel. Hogy miért ?
WinPic800-ról, nem ismeri a 12F509-et, de írja tökéletesen. Ezt már így én tudom használni.
spepe-től kaptam egy batch fájlt, ami képes regisztrálni az OCX-eket. Ezen felbuzdulva, a már régi tervemet megvalósítottam, és elkészült a program Setup.exe-s telepítő verziója, ami már le is tölthető az oldalamról!
spepe-nek köszönöm a "rúgást" sokat segített, hogy végre megoldjam a problémát! A tőle kapott állományt felteszem ide, biztosan érdekel valaki, hogyan lehet megoldani a feladatot ilyen módon is.
Telepítéskor "Runtime error at 1:95" hibával száll el a regsvr32, exit code 0x3.
Induláskor pedig inpout dll-t hiányol a WPB. hmli |
Bejelentkezés
Hirdetés |