Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Szia "blackdog"!
Nem kell elnézést kérned, ez egy baráti hangulatú oldal, ez itt így szokás (meg fiatalabbnak is érzem így magam!). Van egy szép listám, itt nem foglalnám a helyet vele, de előlegbe néhány darab: Tesla triac (?) MAC156W70; op.amp.(?) MAC157X50; 8 lábúak (TO99) tranyó fém tokban. C1740HL40 TO-2xx (lapos kocka) 4 lábú (motor vezérlő?). Ez nem Tesla. Ha szereted a kihívást, elküldöm priviben a többit. Köszi, Üdv: Kálmán
Ezekhez keresel adatlapot? Vagy milyen lista ez?
Szia!
Köszi a választ így már értem, de most így 4 műv erősítő kellene? És ha műv erősítő nélkül a kondik értéke nagyobb lenne, és a tápfesz is akkor nemtud elvinni annyi feszt hogy a végére begyujtson a tirisztor? De ha nem akkor szerintem 4 tranzisztorral is meglehetne oldani nem?
Sziasztok!
Szerintetek van értelme ezt a kapcsolást megépíteni? Valóban működik? Nekem nem teljesen világos, hogy mit csinál. Bővebben: Link
Sziasztok!
Nemrégibe akadt egy kis problémám ezzel a kapcsolással. Tökéletesen müködött, mig egyszer elkezdte azt csinálni hogy nem mindig akarta begyujtani a fénycsövet. Javasolták hogy a 470k ellenállást cseréljem nagyobbra, de ez nem segitett. Mondták nézzem meg nem e rossz a tirissztor. Hát az volt amit ki is cseréltem, de igy se akart müködni. Most ujra megnéztem a tirisztort és ismét be krepált. A kérdés az lenne hogy miért csinálja ezt? A tirisztor TIC108M. Elöre is köszönöm a válaszokat.
Sziasztok!
Valahol láttam (lehet hogy pont ezen a fórumon) egy olyan programot ami a dugdosós próbapanelt modellezi. Lehet vele kísérletezni. Sajnos most hiába keresem, nem találom. Tudnátok segíteni? Ennek a programnak a nevét keresem. Köszönöm!
Köszi, de nem. Ilyenhez hasonló panelt szimulál.
Szia!
A diak is jó? Meg a többi alkatrész is?
Szia!
Van oszcilloszkópod? Mert ezt szkópra kell kapcsolni és így grafikusan ábrázolja egy tranzisztor áramerősítési karakterisztikáját.
A diakot ugy tudom megnézni mint egy diodát? Az ellenállásokat nem néztem és a 100nF/630V kondit se. De megnézem öket.
A diak ha zárlatos, akkor könnyen kimérheted, de ha szakadt, akkor nem lehet egykönnyen meggyőződni a hibás voltáról. Leginkább cserével lehet "megmérni".
Egy ellenállás rossz. Az 56 ohmos 3k lett. Akkor nézem valahogy a diakot vagy cserélem.
ÜDv! Ha már diac: Ezeket mindenféle feszültségre gyártják? Avagy mindegyiknek 32V körül van a letörési feszültsége?
Két féle feszültségűről tudok. A kisebb (30V körüli) az elterjedt, de van 40V-os is. Bővebben: Link
Idézet: „Van oszcilloszkópod?” Igen van és tudom, hogy erre való ez a kapcsolás. Ezért is kellene Csak nem tudom, hogy valóban működik-e és, hogy hogyan
Sziasztok ismét!
Egy olyan kérdésem lenne, hogy szerintetek ez a csati jó lenne-e ehhez az IC-hez? Köszi a választ előre is!
Köszi mindenkinek. Megtaláltam én is soki oldalát csak elösször diaknak irtam a diacot. Hát veszek egy másikat nem bajlodok a méricskével.
Az astabil részt felismertem. Az UJT mit jelent?
Feltételezem, hogy ez a kapcsolás a tranyó erősítését rajzolja ki. Ha nem is tudom profin elemezni az azért szerintem kideríthető vele, hogy a mért tranyó mennyire halott.
A műveleti erősítők száma attól függ, hogy hány gombot szeretnél; elméletileg a tranzisztor is megoldás, de így sokkal egyszerűbb. Persze majd egy olyan gombsorra is szükséged lesz, amiben egyszerre csak egy gomb nyomható meg és a többi mindig "kiugrik".
Szrervusz István!
Természetesen adatlapot keresek hozzájuk. Blackdog kérdezett rá, hogy miket nem találok; ízelítőnek tettem fel, hátha megtalálja (vagy Valaki aki figyel). Ezért nem az " Ez milyen.."-be tettem be. A lista akkor következik, ha van vállalkozó kedve (vagy ha Valaki más is szereti a kihívást). Természetesen priviben, nem akarom sehol antikvitásokkal foglalni a helyet. Köszi a figyelmet: Kálmán
Az sajnos annyira nem jó. Graetz-híddal egyenirányítva több vagy kevesebb lesz a feszültség?
Igen értem de a kkor az a 2 M ohm-on keresztülfolyó(az ujjam)áram elég lesz neki?
Sziasztok
Szeretnék csinálni egy vezetékes csengőt de ugy gondoltam hogy nem csengő lenne ami jelez ha jön valaki hanem egy hangszóró szeretném ha leírnátok hogy lehetne eszt kivitelezni. De szó szerint ugy mint a hülye gyereknek Köszi előre is
Olvastad a 'Dallamcsengő' című cikket?
hát nézegetem de nkem ez tul bonyolult na mindegy azért köszi.
Köszi ez nagyon jó ezen én is gondolkoztam de ez nem tul halk?
Hűha . Például milyenhez jó? Olyan 2x10 watt kellene 4 ohmon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |