Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szia
Lecseréltem! Kaptam két irányba forgó motort azzal építettem meg, eddig nálam tökéletesen működik.
Hello!
Sima 1N4007-esre cseréltem a hőkapcsolót, mert ,ha a görgőt 160fokra hevítettem és ott tartottam pár percig, akkor elkezdett szépen lassan olvadni az origi hőkapcsoló műanyag háza. A mechanika, fogaskerekek bírják, csak azt a szerencsétlent nem ilyen magas hőfokra tervezték. A dióda szépen szuperál, nem árt bekalibrálni valami hőmérővel, én egy infrást használtam, tökéletesen működik! Zs.
Mégsem nyáklemezt raktál oda diódával? Esetleg fémdobozba rakva jobb lenne. Gondolom burkolat nélkül használod a laminálót.
Csinálok róla képet, ha érdekel, nyáklemezzel oldottam meg és diódával! Egyelőre szabadon van, nem nagyon van lehetőségem egyelőre bedobozolni, de még kísérleti stádiumban van
Persze hogy érdekel, jöhetnek a képek. Nem a diódára gondoltam a burkolatot, hanem az egész lamináló burkolatára gondoltam.
Már sokszor szóba került itt a fórumon keresővel is megtalálod hova olvass vissza.
De nagy vonalakban, LASER printerrel vagy fénymásolóval kinyomtatod a panelrajzot műnyomóra vagy etikett címke hordozóra, ezt vasalhatod is a panelra de a laminálon többször átküldve az előmelegített panelt szép egyenletesen rátapad a NYÁK-ra, elhagyva a hordozó papírt a műanyag tartalmú porfesték átragad a hő hatására a rézfelületre! Pár hónapja készítettem paneleket ezek kis méretűek, de közel A4-ig bármilyen panel lehet gyártani de persze kísérletezni kell, a fotók nem a legjobbak!
Milyen lézernyomtatót érdemes venni mostanában?
Ami megbízható és nem maszatol?
HP-t vegyél szerintem
Mitől maszatolna? Ez nem fénymásoló.
Most van egy lexmark-om és elég rendesen el kezdett csíkozni meg maszatolni és kezdek ráunni, lehet hogy csak egy toner tisztítás kéne neki.
Sziasztok !
Egyszerűsítem a kérdésem ,hátha ..... Ez egy "drágábbik" tacskós laminátor elektronika..... Elcsíptem ezt a 4db kábelt és nem tudom mit/hova Pirossal jelöltem. Köszi a segítséget ! Üdv : István
Hali!
A két barna megy a motorra, a kék az a bejövő 230V egyik ága. (A másik a bekapcsolóra megy.) A fehér a mechanikán lévő hőérzékelőtől jön. Szóval az említett hőérzékelő egyik ága megy abba csatlakozóba, amiről a másik hármat levágtad, a másik ága pedig, ha jól látom ezt vágtad el, megy a fokozatkapcsolóra, a belső lábra.
Hát .....
A két barna az a fűtőszál. A fokozatkapcsolón csatlakozó van ,azt nem vágtam el. A kék ok lehet (pl. fázis) -> kapcsolóra ,és a kapcsolóról ??? Valamint a két "harisnyás" ? Nem az a motor ? És akkor még ott van a fehér ,ami a hőérzékelőtől jön ....
Na mégegyszer...
Tehát a két haisnyás barnáról beszéltem, hogy az a motor. (Bár nálam fehér, de nálad a képen barna.) Tehát én csak azokról beszélek, amiket bejelöltél, nem arról a barnáról, amit nem. Viszont a fehér valóban megtévesztett, az a kapcsolóról jön. Tehát a bejövő 230V kék megy a a csatlakozóba, ez ok. A bejövő 230V barna megy a kapcsolóra. A kapcsoló másik ágáról jön a fehér, ami megy a mechanikán lévő hőérzékelőre. (Ez gondolom egy biztonsági hőbizti, nem bontottam le.) Na erről a hőbiztiről a másik vezeték pedig megy abba a csatlakozóba, amire a motor, meg a bejövő kék, meg a fűtőszál van kötve. Remélem így már stimmel?
Köszi !
Azt hiszem világos ! Nálam is fehér a harisnyás ,csak a fények játéka ..... Ide nem megy semmi ,mert nincs motor.... Tehát összefoglalom: Kék és a vékony fehér a 230V . Jól mondom ?
Igen. Bocs, hogy ilyen későn, de közben főzök.)
Nyák fúráshoz én is a Proxxon-t ajánlom, nekem is ilyen van, a márkaképviselete az ELG Electronic. Állványt csinálni nem érdemes, mert ahogy a kollegák is említették, nem lesz olyan pontos mintha gyárit vennél.
Állványt már sikerűlt szereznem, de csak nagyon az meg gondolom van olyan pontos, mint egy pici. Őszintén megvalva a Proxxon nekem kicsit drágának tűnik, sőt nem is kicsit. A nagy fúróállványt úgy kaptam, csak el kell érte menni.
A nagy ütni fog, főleg a noname-ek. A szerszámgépeknél azért egy egy márka minőséget is tud képviselni.
Üdv mindenkinek!
Sokat gondolkoztam a NYÁK készítésen, hogy lehetne leegyszerűsíteni. Először a nyomtató ugrott be azt kéne átalakítani, de kérdés, milyen festéket használjak. PCB printer Van valakinek esetleg valami ötlete, hogy lehetne megoldani?
Uram irgalmazz. Már megint egy ember aki megváltja a világot de a keresőt azt nem tudja használni.
Ez is ki lett vesézve. De pár ellenpont ami miatt nem terjedt el. A tintának rá kell száradni a nyákra, ergo beszárad a fejbe. A tinta kenődik, a nyák nem szívja be mint a papírt. Nem árt ha a tinta maratásálló. Tehát a mellett hogy szét kell bréhelned egy nyomtatót, olyan tintát kell beszerezned, ami maratásálló, nem szárad be a fejbe, de ugyan akkor egy mp-en belül megszárad, és hajlandó rézre tapadni. Ha találsz is ilyet, akkor annak az ára a4-es laponként jóval drágább mint egy dry fóliának, és minden egyes nyákot egyesével meg kell nyomtatnod, a dry fóliánál meg csak egy film kell.
Ma este felvágom a dry fóliát meg csomagolom, holnap remélem postára kerül. Ha jól számoltam 55Ft/a4 árban jött ki, ha valaki tud ennél is olcsóbb megoldást a nyák fényérzékenyítésére azt kíváncsian várom.
Igazán elkezdhetné egy cég kisker áron kis tételben forgalmazni mert még 80Ft is olcsóbb mint a fényérzékeny és a sima nyák közötti ár és az is már 50%-os haszonkulcs. Mondjuk itt is a csomagolás lesz drága. Idézet: „ár megint egy ember aki megváltja a világot de a keresőt azt nem tudja használni.” Használtam keresőt. Találtam is témát, csak kicsit kihalt ez a téma meg a nyák készítésről szól! Elsősorban a festék az ami kérdés, ezel én is gondolkoztam.
Hali. Nemtudom hogy aki hidrogén-peroxidot használ maratáshoz hogyan szerzi be, de nemrég voltam egy gyógyszertárba és ott nem kész oldatot adtak hanem egy úgynevezett Hyperol (hidrogén-peroxid) tablát ajánlottak. Ezt lehet kapni 20 vagy 50 tablettás kiszerelésben is, és ez úgy van hogy 1db tabletta 1dl vízben 1%-os. Én 20 tablettásat vettem, bekevertem és 20-30 perc alatt kész is volt a NYÁK. Ugye ehhez kell sósav is, sima háztartási sósav jó hozzá. Az arányokat én 10:1 arányban oldottam meg. Egyáltalán nem drága az egész, 560Ft a 20db-os kiszerelés. Nekem jobban bevált mint a vas-klorid. De ezt inkább azoknak ajánlom akik egy kicsit jártasabbak a kémiában vagy tudnak neki segíteni. Jól szellőző helyen kell csinálni a maratást és a hátránya hogy a sósav és a peroxid oldat csak egyszer használható, de nagyon gyors.
Hidrogén peroxidot egyszerűbb fodrászkellék boltban 35%-os koncentrátum formájában beszerezni. Én azt használom, tökéletes. Igaz körülbelül a 6. kis eldugott boltban tudtak adni, és egy csomó fodrász ismerősöm nem is hallott róla hogy literes kiszerelésben és ilyen koncentráóban kapható, de megoldottam.
Igen először énis ilyen boltban néztem de egy kis városban élek ezért nem találtam sehol, de gyógyszertárban lehet kapni és olcsó is. Ha 50db-osat vettem volna akárhány %-osat készíthetek (már ameddig nem lesz telített az oldat.)
Csak egy két oldalt olvass figyelmesen vissza, és megkapsz minden választ.
Ma én is szétkaptam. Csináltam egy próbát, nem figyeltem hogy nem indultak el a hengerek amikor melegedett. Kicsit meg is látszott az egyik hengeren. Most fixáltam a kisebb fordulaton. Haver adott többféle papírt, egy vékonyabb fajtát próbáltam, de nem sok eredménnyel. Nekem is meg kell oldanom a hőfok emelést.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |