Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Itt a méhtelepen legfeljebb a bontásra ítélt kocsik műszereit bányászhatom ki. + néha néha valami értékesebb pl nyomtató, de az drága is. De még ez is elég lenne, csak magamba nem merek arra menni, nem egy barátságos környék, a sor közelében van.
Ez egyébként tényleg így van. A Papír, üveg és Pet palackokat tőlünk is egy autóval viszik. Összeborítják és a telepen emberi kézzel válogatják... Megyünk a júnióba befele na.
Hello mindenki,
termékeket kellene megjelölnöm fehér szöveggel, vagy barecoddal az alapanyag PAA vagy PPS, vagy PA. a feliratnak el kellene viselni a -40-150°C-is tartósan.. Van rá ötletetek hol lehet ilyen jelölőt venni nem használt valaki ilyet? Köszi Jimmy
Egészen pontosan két nagy végnek És azért nem kapcsoló üzemű, mert nem tudok olyat csinálni, hiába szívtam vele...
Én is gondoltam, hogy talán a telepről lehetne trafót szerelni, de egyszer jártam ott, akkor is menekültem Valóban nem barátságos környék! Egyszer hívott a telep tulaj, hogy az egyik rakodó gumija szétment. Én átmentem kis teherrel, (akkor új Hyundai) hogy átvigyem a mi telephelyünkre javításra. Hát eléggé kilógtam a Hyundaijal a sorból. Szinte körbevettek egyből, és méregettek. Na gondoltam az ablakot se húzom le a motort meg inkább járatom. Biztos ami biztos. Jött 3 munkás, feldobták az állat nagy gumit, és sipirc...
Nem bíznak az emberekben, így összeborítják és majd ők válogatják ki.
Inkább (jól) jönnénk ki belőle, mert nyakig benne vagyunk. Meg a ...ban is.
Srácok! Évek óta keresek egy reklámot, sajnos sem a google sem a youtube eddig nem volt a barátom.
Simpi mester segített, emlékezett rá, hogy a Gálvölgyi show-ban volt reklámparódia. Hajdú Steve szerepel benne, és a Calgon reklámot parodizálja ki. "Húsz éve vagyok háztartásigép-szerelő.... és már baromira unom!" Ez volt a szövege és elhajította a fűtőszálat, kitörött egy ablak. Valakinek esetleg nincs meg? Rögzített, digitalizált formátum, esetleg mikor volt az adás, vagy valami információ, hogy a NAVA pontról esetleg megnézhessem?
Egyébként az elemekkel én nem szórakozom. Nem viszem el egy ilyen olyan gyűjtőpontba, hanem szépen elégetem a cserépkályhában. Akkor is ha durrog és akkor is ha az van ráírva, hogy ne dobja tűzbe.
A veszélyes hulladékokat és a fertőző anyagokat elégetik a világ minden táján. Akkor miért ne tehetném meg én? A savat meg semlegesíti a hamu. A lechlanché-elemben van némi cink szén ammoniumklorid, manapság még kis sav meg alkáli só. Akkor miről is beszélünk? Az akksikkal természetesen nem játszom, a kadmium nem vicc és a lítium sem.
Azt tudod, hogy nem mindegy, hogy valami mérgező, ne mondjam toxikus, 200 vagy 2000° ég el?
A kályhába dobott rézrdót úgy megolvad, mint a huzat. 1084 fokon olvad a réz, én is pislogtam, amikor a drót vége gömbbé olvadt. A láng alsó hangon is 6-900 fokos. Mindemellett a szervetlen vegyületek közül a leginkább thermikusan stabilak közül egyik sincsen az alkáli elemben. Továbbá az elemeknél nem a nehézfémtartalom okoz gondot, hanem a savasság. Azt meg a fahamu kompenzálja. Pardon, lúgosság. Az ammóniumsók egy része hidrolizál savasan. Tehát a hagyományos elemeknél savas a kémhatás, az alkáli elemeknél lúgos.
Pont ma láttam egy részt a TV6-on a Futurama-ból, amikor Bender beöntötte a radioaktív hulladékot a csatornába
Kéne szerezni egy fűtőelemet, és lehetne felette grillezni, utána zölden világítanánk, nem kéne áramot használni
Hol annyi? Van pár kiló bontott diribdarab, elvinném oda, amim van.
Mme Curie nem zölden világított, hanem leukémiát kapott.
Akkor ez az igazi fűtő-elem ! Pakson adtak nekem egy mintát, az meg műanyagból volt... Az öregem vitt egy két cuccot a méhbe és el volt hülve, hogy mennyit adnak a rézért... itt Miskolc mellett. Lehet, hogy amíg ide lehozod Pestről már nem éri meg...
Vagy azt mondták... Nem nőtt még egy f...üled?
Igen, de ő nem grillezett a fűtőelem felett Csupán kísérletezett velük, (még nem fűtőelem) legjobb tudásom szerint nem terjedt ki maghasadáson alapuló grillsütő építéséig
Sajnos mint tudjuk az atomot rossz célokra is lehet használni: Ez a film erről szól, és nem Happy End a vége...
Müszi
Ez egy régi film remake-je egyszer megnéztem ezt, az eredetit meg a Másnap című filmet egymás után. Mit mondjak még az életkedvem is elment tőlük.. :bummafejbe:
Bármilyen találmány is legyen, pár ember mindig töri a fejét, hogyan lehetne gyilkolásra használni. Lásd Nobel és a dinamit, miért alapította Nobel a róla elnevezett díjat (lelkiismeret furdalásból). Ami megütötte a fülemet. Szívdobogásszenzor. Nehogy azt higyjétek hogy a speciális mentők kapott külön forrást a kifejlesztésére. Kik kutatták ki? a hadsereg. Vajon miért? A mikrohullámú sütő alapgondolata: Háborúban épületrombolás. Keresték azt a frekvenciát, amivel a vízmolekulát gerjesztve a bármely módon kötött víz kiszakad a molekulából vagy a kristályrácsból. Ezáltal az épületek összeomlottak (volna).
Egyszer megkaptam a sátánista jelzöt egy lelkész ismerösömtöl mert kimertem jelenteni: minden nagy világégést követett egy nagy gazdasági fellendülés. A haditechnikából átvett dolgok a mai kor felhasználói technikája..Csak körül kell nézni.. :yes:
Akkor jó huzatos kályhád van. [OFF]Nálunk a nyirkos pincében még a száraz tüzelő se nagyon akar égni, hát még a kicsit nedvesebb. Megelégednék én pár-száz fokkal is a kályhában, nem kellene ezer. Pont a nagy fagyok előtt kisétált a víz. Így most csak nyirkos. Az ablakokat meg belepte a zúzmara. Múltkor a megnyitott ablakról lelógó jégcsapok miatt nem lehetett mozgatni az ablakot, oda volt fagyva a párkányhoz.
Ott akkor komoly baj lehet a kéményhuzattal.
Azért a világégést ki lehetne hagyni az egyenletből. Nincs rá szükség, lehet anélkül is fejlődni. Lassabban és kevesebb emberélet árán, de lehet.
Csak hát van a világban néhány telhetetlen disznó, akinek ez nem elég.
Idézet: „Nem viszem el egy ilyen olyan gyűjtőpontba, hanem szépen elégetem a cserépkályhában. Akkor is ha durrog és akkor is ha az van ráírva, hogy ne dobja tűzbe.” Én évek óta azért harcolok, hogy az emberek, rájöjjenek arra a butaságra, hogy a gázáremelés hatására, sokan átálltak a fa és szemételtüzelésű kályhákra. És mondja nekem, hogy ez mennyire megéri neki, meg hogy olcsó, és én meg legszívesebben megverném, hogy neked olcsó! De nekünk, akik melletted lakunk sokkal drágább! Miskolcon az elmúlt három évben egész télen olyan szmog volt, hogy az orrunkig nem láttunk, nem, hogy az utcára kimehettünk. A város egyes szegényebb részein mindig nagyon jó égett műanyagszag van, mert ugyebár bizonyos műanyagok nagyon jól égnek, mint energiahordozók is kiválóak, és tele van velük a szemét. De az sem igaz, hogy a fa füstje szűrés nélkül tömegesen a levegőbe engedve nem káros az egészségre! Tehát az a megszokás, hogy évek óta a levegőbe eregetem a füstöt, egy faluban, még csak-csak elmegy, de egy városban, nem civilizált megoldás. Tehát meggyőződésem, hogy az ügyben sürgősen tenni kellene valamit akár állam bácsinak is. Az egyik a különadó az ilyen háztartásokra, aminek bevételét visszaforgatnák a környezetvédelemre. De még jobb megoldás lenne, olyan szűrőberendezések kötelezővé tétele a vegyes és fa tüzelésű kazánoknál, kéményeknél, ami csökkenti a kibocsátott szennyező anyagok mennyiségét... Addig is marad sajnos ez a felelőtlen emberi magatartás, amilyen a tiéd is, de azért ne dicsekedjen vele senki!
Ezt véletlen elolvastam Szóval annyi a lényeg, hogy visszafele fejlődünk… Eljutunk a végén odáig, hogy valami kőolajszármazék hulladék áron lesz elérhető, és mindenki azzal fog fűteni, mert milyen tök jó is az, hogy az én kéményem jobban kormol, mint a szomszédoké. Sokan örülnének, ha lenne vezetékes gázuk, nem kéne állandóan fáért mászkálni. És valóban, össze kéne hasonlítani, hogy ahány köbméter gázt elfűtünk x m2-re, az hány mázsa fa lenne, és az mennyibe kerül (plusz a szállítás, a feldarabolása, a szuttyogás azzal, hogy pakolgatod rá, a szemét, ami ezzel jár)…
Kifejezetten városban élőkről, és kellő infrastruktúrával rendelkező háztartásokról szólt a mondanivalóm. Ennek ellenére, nem azt mondtam, hogy neked legyen drágább, hanem, hogy kötelező legyen megtenni bizonyos intézkedéseket, vagy legalább valahogy szabályozva legyen ez a nagy szabadság, hogy azt égetek amit akarok...
A globális felmelegedésért a légkörbe kerülő széndioxid a felelős. Az a széndioxid, amely a föld mélyén nyugodott egészen az ipari forradalomig. A fatüzelés: a fa csak annyi széndioxidot bocsájt ki, amennyit élete során megkötött. Újratelepítéssel pedig megint megköti ugyanazt. Tehát aki fával fűt, napenergiával fűt. Aki gázzal... na az szennyezi igazán a környezetét. Olyan szépen mutat a város közepén a 100 méter magas kémény, az is ontja ki a füstöt tonnányit egy nap, főleg ha pakurával fűtik, csak azt nem látod. A határban meg leereszkedik szépen. Ja és én falun lakom. Illetve város de névleg. Csak egy koszos porfészek.
A nagyvárosi létnél környezetszennyezőbb (de kényelmesebb) nincs is. Sok ember egymás hegyén-hátán. Amint írtam a kémiai semlegesítés az megtörténik. Most mennyivel is jobb amikor égetőbe viszik az elemet? A semmi közepén lakom, utcánként egy fő a népsűrűség. Nyáron meg pöfög az orrom alatt a 71-es főútvonal este 6-10 ig totál bedugulva. Tehát semmivel sem vagyok jobb helyzetben mint egy városi. Sőt rosszabban, mert nekem a melegért meg kell dolgoznom télen, nyáron meg élvezhetem a szmogot. A lehetőségek meg olyanok mint falun általában (állás, szórakozás). Műanyagot nem égetek, én az elemről beszéltem. Tudom mi van benne, és mivé válik. A műanyag is, azt azért nem tüzelem. Szerintem a jövő a városban a napelem és a hőszivattyú. Nem a gázfűtés, ami ugye el fog fogyni. Már Kandó is megjósolta, hogy a jövő a "fehér széné", (a vízi energiát értette alatta, ma a megújulót értjük mindent egyben). |
Bejelentkezés
Hirdetés |