Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   1546 / 3601
(#) klemo86 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Én meg azt, hogy majdhogynem drágábbra jön ki a fatüzelés, mint a gáz, ha a belefektetett energiát még hozzávesszük… Van viszonyítási alap, legalábbis Szeged környékén ez a helyzet… És igen Matyi, ezekben kell már gondolkoznunk, nem a maradék faállomány kiírtásával.
Ja, és még valami: a magyar ember találékony, ott spórol, ahol tud? Igen! A magyar már csak ilyen (ez ebből a szempontból jó, értünk már el nem kis eredményeket). Szóval ha a magyar nekiáll bütykölni, akkor nem csak Ő jár jól azzal, hogy spórol… (Sörkollektor és társai.)
(#) zolika60 válasza klemo86 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Számításokat nem végeztem, de elég jól összetudom hasonlítani a szembe szomszédommal. A házunk körülbelül egyforma. Ez az ötvenes, hatvanas években épült, 10x10 m-es kocka, sátortetővel, vert fallal. Ő gázzal fűt, én fával. Nála cirkó fűtés, nálam vízteres kandalló. Most a hideg napokban 14-18m3gáz fogyott nála naponta! Az napi 2000Ft. Egy mázsa fa ára.Én naponta 30- 40 kg fát fűtök el és elhiheted, nálunk jóval melegebb van. A hulladék árú kőolajszármazékhoz csak annyit fűznék hozzá, hogy van ismerősöm a ki fáradt olajjal fűt a vegyes tüzelésű kazánban. Azt ugyanis autószerelő műhelyekből ingyen kapja. :yes:
(#) Rober_4 válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Tehát ez elsősorban nem globális, hanem lokális probléma!
Azért egy fűtőműben elvileg mérnökök és szűrőberendezések hada dolgozik azon, hogy minél kevesebb legyen a kibocsátandó mérgező anyag. (legalábbis az elviekben)
Tehát nem azzal van a baj, hogy elégeted a kertben talált éghető szerves anyagokat, hanem, hogy ezt lehetőleg a megfelelő minőségi fokon tedd meg, a lehető legkevesebb károsanyag kibocsátással. A veszélyes anyagokat, pedig nem tudod otthon ilyen minőségben megsemmisíteni, azt semmisítse meg az arra létrehozott illetékes erőmű...
Egyébként mi az avart is összeszedjük és kirakjuk a kuka mellé. Nem égetjük el helyileg. Tudtommal nem is lehet...

(Most visszaolvasva látom, hogy te sem műanyag palackot égetsz otthon, így vonatkozzon kijelentésem elsősorban a műanyag palackokat, és egyéb káros anyagokat égetőkre )
(#) DuMatyi válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Igen, valóban. Az tényleg nem jó ha egy városi övezetben fekete füstöt okád a kémény. Ha minden második házban, akkor pedig meg lehet fulladni.
(#) zolika60 válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Azért a városban sem a fűtés az elsődleges szennyező. A hatvanas években még ritkaság volt a gázfűtés városon is szénnel fával gázolajjal fűtöttek a legtöbb helyen. De szerintem tisztább volt a levegő, mint most.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

csak egy példa:
Ha Alsó és Felső-hámorban jársz telente szélcsendben. (Lillafüred mellett) Látod ám, hogy ezen kis völgyben ülő, nyáron nagyon szép kis települést, sűrű fekete füstfelhő borítja. Pedig ott aztán nem járnak autók. Körben erdő, a saját kieregetett füstjük száll vissza rájuk mert nem tud hova elmenni a völgyben...
(#) KTobi válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Idézet:
„Egyébként mi az avart is összeszedjük és kirakjuk a kuka mellé.”
Azt tudom, hogy tilos elégetni, de nálunk a kukások meg nem hajlandók elvinni. Komposztáld, ha tudod hol.
(#) zolika60 válasza Rober_4 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Azt nem állítottam, hogy nincsenek olyan szélmentes völgyek ahol összegyűlhet a füst. Csak azt, hogy a városban nem ez az elsődleges probléma.
(#) Rober_4 válasza zolika60 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Természetesen
(#) DuMatyi hozzászólása Feb 4, 2011 /

Komolyan mondom, ez hihetetlen! Elemi matematika. 3+11+3+11=28. Ezzel szemben a kiírás 46 perc utazást jelez. Tehát beleszámolja a gyaloglást, vagy csak szimplán idióta a kalkulátor?
(#) Ricsi89 válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Hozzászámolja a várható késést is.
(#) titi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Meg a fel, és leszállással eltöltött időt.
(#) belganarancs válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Egyszerű lélektan.A lényeg,Te elmondhasd magadról,gyorsabb voltál,mint a kalkulátor által megadott idő.
(#) Ricsi89 válasza titi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Nos ha ennyi a fel és leszállási idő, akkor ott valami nem stimmel.
Más: Orosz VL100-as tv-vel lehet még fogni valamilyen adást? Ha jól látom, akkor 1-12 csatornáig van a kapcsolója. Én nem hiszem, hogy bármilyen adás is fogható lenne itt.
(#) vilmosd válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Hali
Szoval ha lenne is analog adas, akkor is problemas lenne, mert az OIRT csatornak, es a CCIR csatornak nem teljesen azonosak, valamint a hangvivo az OIRTnal 6.5 MHz, a CCIRnel 5.5MHz. Egy kis atalakitassal annak idejen megoldottuk a hang problemat, es a finomhangoloval utana lehetett menni egy kicsit a csatornabeallitasnak. De ez mar erosen mult ido magyarorszagon. Persze vannak meg orszagok analog TV sugarzassal.
(#) DuMatyi válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

A M1 adása biztosan fogható még OIRT normán a VLF sávon I-III. Igaz kerreg, mert majdnem biztos, hogy elmászott a vilmosd által említett 6,5 MHz hangolás. Elvileg idén december 31-én kellene "lelőni" az analóg földi sugárzást, de az uniós szinten csúszott, 2012-re. Égés. Nem kicsit, nagyon.

Már csak az a kérdés, hogy akkor mire szeretné használni a gazdája, elég-e neki az M1. Addig nem kezdek neki a javításnak, amíg erről meg nem bizonyosodok. nehogy feleslegesen bontsam meg ezt a tv-nek nevezett szerkezetet. A tv-ket valamiért nem szeretem javítani, mert valami mindig megszivat, ez meg ráadásul még orosz is.

Egyébként a VL100 kistévé Vlagyimir Iljics Lenin születésének 100. évfordulójára készült. Ezért VL100. Tudjátok, akinek a mauzóleumát lelinóleumozták.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Sziasztok beszállnék:

Tudod Matyi ez az idő nagyon is pontos!
Beleszámolja az ajtómeghibásodást a villamosnál, illetve a busznál a lerobbanást, vagy merevítőváztrést, csuklótörést esetleges meghibásodásokat, és ezt neked kell mind megoldani mint utazónak ha 46 perc alatt akarod megtenni, viszont földrengésre nem kalkuláltak az az ha az Apolló utca eltünik egy kráterben akkor azt is meg kell építened hogy leszállhass.

Viccet eltéve: beszámolja az átszállás a várakozás az útviszonyok és a dugó lehetőségét.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Én a felsorolt hibalehetőségek nélkül is meglennék ám

Ja ezt én is tudtam. Az orosz ipar megerőltette magát és belezsúfoltak mindent egy ekkora kis dobozba. Viszont a hálózati tápegység már nem fért el benne.
Ez a lelinóleumozták szót elég kimondani.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Ezt elhiszem, de szerinted akkor miért 46 perc? Ha szerencséd van akkor a villamost vagy a buszt kell belökni de az egyiket mindenképp.
(#) Ricsi89 válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

vagy vársz a villamosmegállóban és 46 perc elteltével még semmi nem jött, ami hasonlítana egy villamosra.

Leninnel keverve még szörnyűbb. Rendszeresen Leninóleumozást mondtam. Ennél már csak a moszkvics slusszkulcs az uzsis zsacskóban van a jobb.
(#) _ampervadasz_ válasza Ricsi89 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Akkor úgy kell csinálnia mint egy villamos és elindulnia, felvenni a hátára az utasokat. Szerencsére szimulálni nem nehéz, itt még csak pöfögni sem kell, csak besárgulni, viszont a jegy lyukasztása nem szabványos mert vagy az 123 vagy a 456, vagy a789 számok lennének csak kilyukasztva így a kalauz adni fog egy kötelező meghívót sárga csekk formájában ami nem érvényesíthető utazásra.

Ha öt perc múlva nem jönnék vissza, várjatok tovább.
(#) DuMatyi válasza _ampervadasz_ hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

Harangozni még csak-csak tudok, de csilingelni nem.
(#) _ampervadasz_ válasza DuMatyi hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

csapágygolyó egy két merőkanál fejrésze és már meg is van oldva. Naponta 5 csapágy és két merőkanál "merő" részt kell bevenni felkelés előtt és után.
(#) 7805 hozzászólása Feb 4, 2011 1 /

Sziasztok elnézést az off ért de ez nem bírom kihagyni!
Az ember pc hűtése téren mindig lát újat pl most is
(#) Szabi 35 válasza 7805 hozzászólására (») Feb 4, 2011 /

szerintem érdekes és hogyan kapcsolódik a témához ?
de egyébként nem olyan meglepő és nem is olyan rossz megoldás főleg ha desztillált vizel van megcsinálva
jó a téma tetszik nagyon vicces és humoros de a villamosnak az érkezési idejébe még a lapos gumi is bele számítják mivel nagy a súrlódás
Következő: »»   1546 / 3601
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem