Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangváltók (készítése)
A mértékegységeket a mérőszámtól szóköz választja el. A személynevekből képzett mértékegységek (Volt, Ohm, Amper, stb.) nagybetűvel írandók!
Azért vettem meg ezt az hangszórót,mert jó az ár/értéke és nincs agyonra hajtva.Kipróbáltam egy Reflex RX500as végfokkal,fullhangerőn direkt jellel és mindne probléma nélkül bírta,de remélem egyszer sikerül egy komolyabb topp ládát beszereznem.Ez a mostani még csak kezdésnek lesz.Házibulikra,kissebb összejövetelekre és mindig lesz alatta mélyláda.Ezért mondtam hogy valami középmélyet kellene kihozni belőlle.
Piezoval talán így indulj neki elsőre a kondi értékének változtatásával tudod a vágási frekit tologatni.A lámpát elhagyhatod de a 10 ohm ellenállást nem.
Köszi a segítséget neked is.Milyen arányban tudom változtatni a frekvenciát?Úgyértem ha növelem a kondi értékét nő a frekvencia is?
Egyébként nem tudom ti milyen Stage hangszóróra gondoltok,de az enyém ilyen: http://www.abload.de/img/dscn0134wxd1.jpg http://www.abload.de/img/dscn0137gzmo.jpg http://www.abload.de/img/dscn01388za5.jpg
Idézet: Ezt ki mondta? Elég nagyot tévedett. Ez a fullhangerős "teszt" nem sok használható információt ad. Szinte semmit. „mert jó az ár/értéke”
Így sajnos nem lesz jó, a piezó impedanciáját érdemes egy kisebb értékű párhuzamos ellenállással (~10R) névleges impedancia közelébe hozni, és utána úgy váltani, ahogy a hangszóró tulajdonságainak, és a mély"középnek" megfelel. Ezért is nem lehet váltót ajánlani általában "a" piezóra, mert azokból is van százféle változat.
Na ez már jobban hasonlít arra, amit én láttam. De a lényegen nem változtat a textil szél sem sajnos.
Ez igazán örvendetes.Valamelyest frappánsabbak mint amik hozzám kerültek akkor azok voltak a gyári dobozban.De a tiédnek kosara is más legalább alu.Visszatérve kérdésedre ha emeled a kondi értékét akkor csökken a freki ha csökkented az értéket akkor nő.A 220µF kb 1500Hz vág az 50 ohm pedig azért kell mert gondolom tapasztaltad elég sercegős visítós hangja van egy piezonak.De ha azt szeretnél bele tenni annak van külön topikja itt a HE-n saját véleményem szerint hanyagold a piezot.
Idézet: Milyen kár, hogy nem a kosár szól, ha dobozba építik a hangszórót. „De a tiédnek kosara is más legalább alu” Az 50R nem azért kell. Azért, amit az előbb írtam.
Ott van az is csak elég béna rajz piezoval kapcsolatban annyit tudok hogy 800-1100 ohm között van az ellenálása.De nem is nagyon érdeklődők utánuk.Nem áll szándékomban megbántani senkit azok táborát erősítem miszerint csak patkányriasztónak jó.Ezért nemigazán van több hozzáfűzni valóm ahol tudom cserélem.
Látod megint csak piszkálódsz ahelyett hogy velem lennél elfoglalva inkább válaszolnál a kérdésre.Kifogásod nem lehet adott 2 hangsugárzó én legalább próbálok kiinduló pontokat adni nem azzal vagyok elfoglalva mi miért rossz nem jó eddig ezzel voltál elfoglalva
Szerintem is tényleg érdemesebb a mély névleges impedanciájához közelebb vinni a piezot. Nem biztos ,hogy jó ha az erősítő áram szempontjából terheltebb a mély hangoknál , a hangzás más lehet mint szeretnénk.
szia!
Akkor nézd meg te is hogy ott van egész pontosan a kondi előtt.
Köszi az infókat.Érdekes és hasznos dolgokat írsz.Köszönöm a segítségedet,mindenképpen megcsinálom
A hangszóró kosara egyébként öntött és 52mmes a lengő.
Hát. Párhuzamosan 50 Ohm -ot ráadásul a kondenzátor után plussz az egész sorbakötve 10 Ohm al.
Van még az az izzós dolog. Lehet ,hogy csak előttem homályos ,az tetszőleges? Annak így nem látom a funkcióját és így az ellenálásét sem mert nem tudjuk az izzó ellenálását. Gondolom valami védelem szerep jutna neki...?
Az izzónak terhelésnél nő az ellenállása és igen többek között védelem is az hogy hány voltos és wattos felhasználás függő praktikus dolog ha nincs pl limitered sokkal nehezebb hazavágni a magasat próbáld ki.Ha jól méretezed amit nem nehéz időben kiég és a magas nem sérül csak halkabb lesz de megy tovább egy bulinál ez nem mindegy
De az a baj, hogy nincs ott.
Ezek a lényegtelen infók.
Leírtam, hogy merrefelé kell indulni. A hangsugárzó az, amikor dobozba építed a két hangszórót, de épp az a baj, hogy ezek még nem adottak.
8 Ohm es lenne és lenne egy erösitöm ami 250 wattot ad le sinusban szóval ez a maximum... 4 utas hangváltót sehol nem lehet kapni föleg ojat amiet én akarok.
vágási freki 200,5500,16000 hz. remélem érthetö.
Szia! Hangváltóra lenne szükségem méghozzá a beyma fd250-esre. Esetleg valaki épített már ilyet, vagy másolt le. Néztem volna őket a neten de nem lellek róla magyarul forrást. Talán valaki tudna boltot ahol beszerezhető?
Én készítek neked 1-2db.ot, csak add meg az adatait, vagy küldj rajzot róla.
Mindegy milyen nyelven van leírva, az induktivitások, és a kondik értéke a lényeges, a fesz.g tűréseket én is be tudom lőni, a tervezés pedig jön magától. Elektroműszerész.
Csak az a baj, hogy a NYÁK tervezés nem váltótervezés. De ebben az esetben másolásnál még akár jól is jöhet.
bensepeter, miért szeretnéd pont ezt a tengernyi univerzális közül?
Sziasztok! Új topicot nem szeretnék, ezért kérdezem meg inkább itt, hátha. Adott egy pár Jamo S708-as doboz. A kérdésem az lenne, hogy vajon normális-e, hogy a 2db mély közép és a magas hangsugárzó polaritása a váltón lévő jelzések ellenére pont fordítva vannak bekötve? Mellékelek képeket is.
Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link Bővebben: Link
Szia!
Mellékelek egy példa kapcsolást, ott is fordítva vannak bekötve, a válasz tehát igen!
Akkor nem a dzsunka billent meg. Köszönöm a választ!
Még egy kérdés : Minőségi javulást vajon elérhetek vele, ha a váltóban lévő ellenállatokat, illetve a sorbakötött bipol elkókat kicserélem minőségibb alkatrészekre?
Nyilvánvaló hogy elérhető javulás, bár a tuning utáni hangkép megítélése szubjektív dolog!
Rosszabb szerintem nem lehet. Igazság szerint Budapesten szerezném be az alkatrészeket, a hangszóróboltból. Viszont csak 10W-os ellenállásokat lehet ott kapni. 5W-os helyett betehetem?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |