Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC illesztése TCP/IP - ETHERNET - IDE felületen
Lapozás: OK   6 / 18
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Most hogy írod, eszembe jutott nekem is, hogy van saját puffere az ethernet modulnak. De hogy IEEE 802.3 alapján van-e megírva a Stack, fogalmam sincs, én nem másztam bele ennyire az alacsony szintű működésbe...
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Lehet, hogy nekem se kéne, de most legalább már kezdem érteni hogy működik a dolog.
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Jut eszembe, készítettél valami biztonsági részt a hozzáférhetőséghez a projectedben? Használsz valamilyen hast?
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Arra gondolsz, hogy amikor valaki megpróbálja elérni a kezelőfelületet, akkor kér-e jelszót? Van a demo alkalmazásban egyszerű bejelentkezés (basic auth), azt használtam. Ez ugyanaz, mint ahogy a legtöbb router kezelőfelületére is be lehet lépni.

Has? Igen, van kis sörhasam De itt nem értem pontosan, mire gondolsz, csak tippelni tudok, és inkább nem.

Egyébként ha minden igaz, akkor a következő néhány hétben jobban ráérek, lehet összedobok egy próbaáramkört (elvileg van hozzá minden itthon), és nekiállok én is kisérletezni.
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Köszi a választ! A jelszó titkosítva megy?

Most éppen igyekszem a microchip borzalmát átgyúrni 87J60-ra úgy, hogy a demó kártyán lévő dolgokat elhagyom. Hát nem egyszerű. Nem tudsz olyat, ami csak egy szűz Stack? A WebVent App is tele van eeprom, SRAM, LCD stb perifériákkal, ami ugye a demo panelen van. Arról nem is szólva, hogy a sok #if től tele van az egész program, mert 200 féle PIC-re kondícionálták a forrást, de pont arra ami nekem kéne nem. Az is más kérdés, hogy lehet, én nem a megfelelő beállításokat választom, de ezt áttekinteni számomra bonyolult. Szóval most dobálok ki mindent, amg le nem csíupaszítom, mint az USB HID demot. Úgy látom ezzel több bajom lesz!

Nincs titkosítva. Rémlik egyébként valami SSL-es lehetőség is, a stackben

Odaadom szivesen a forráskódot, amit én írtam, azt elvileg ha beletöltöd egy kontrollerbe, akkor már üzemképes lesz a kapcsolat felépítése szempontjából. Amennyire nekem akkor kényelmesnek tűnt, annyira gyomláltam ki, van ahol jobban, van ahol kevésbé.

Bevallom nem tudom mi lenne a jó. Jó lenne egy gyáriból kiindulni, lecsupaszítani, de épp most dobtam ki amit összekutyultam. Mi köze a HTTP2.h-nak az extern eerpomhoz? Hogy lehet így összekutyulni valamit? Ez nem segítség, ez csak egy maszlag(10ezer soros!), ami a demo kártyához illeszkedik, de az ember dolgát csak megnehezíti. Én legalább is eddig csak szenvedek vele. Persze az USB-vel is így voltam egy darabig, de az talán az első pillanatra egyszerűbb volt, nem volt ennyi minden ráaggatva, mint erre. Ha 97J60-ra fordítom ,akkor lefordul, de ha 87J60-ra akkor jönnek ugye a port eltérések, aztán minden kis apróság ami ezer szálon összefügg azzal a néhány LED-el, gombbal. Mára szerintem elég lesz...
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Feb 23, 2011 /

Az eepromra megvan a válasz, abba tölti, onnan olvassa az oldalakat... Szépséghiba, hogy nekem SD kártyából kéne.

Na igen. Az én cuccomba párhuzamos memória került, mert az volt kéznél, és az EEPROM kezelő cuccait írtam át, hogy a párhuzamos memóriát kezelje. Nem egy szép dolog így megoldani, mert ehelyett egy másik forrásfálban meg kellett volna írni rendesen a párhuzamos memória kezelését, de ez van.

Van valahol egy define, amivel azt tudod állítani, hogy az eepromból szedje az oldalakat vagy ne. Ha azt választod, hogy ne, akkor a fordításkor a belső flashbe menti az oldalakat is. Látom be kell kapcsolnom az asztali gépet, amin ezek vannak, csak most vettem laptopot és most azon élvezkedek

Egyébként nekem is ez volt a tervem, hogy SD kártyáról szedje az oldalakat. Lehet ezt kellene első körben megírni, hogy az EEPROM helyett SD kártyát kezeljen. Elvileg ha az EEPROM kezelő rutinokat úgy módosítja az ember, hogy az SD kártyát kezelje, akkor a firmware többi része észre sem fogja venni, hogy valami változás van.

Igen, ez lenne a jó megoldás szerintem is. Kicsit emésztem, had ülepedjen!
Az érdekelne, hogy lehet beállítani, hogy ne EEPROM-ba tegye a tartalmakat. Godnolom valami #define sort kell kivenni. Sokszor egyébként nem tudni honnan szedi a definiálásokat, mert nincs minden header behozva a project ablakba. Most megyek nézem a meccset! Köszi az eddigieket! Jó éjt!
(#) watt hozzászólása Feb 24, 2011 /

No nagy nehezen sikerült lefordítanom 87J60-ra, kiírtottam az LCD-t, gombokat, EEPROM-ot, stb. Most érzékeli a vonalat, és néha megvillan a kommunikációt jelző LED is. A kérdés az lenne, hogy milyen IP címen érem el? Hol találom, hogy ezt az infót, esetleg van olyan konzol parancs, ami az összes IP címet kilistázza, amit a LAN-on talál?
(#) G-Lex válasza watt hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

nem tudom milyen a progid, de van DHCP kliens példa program. Ha annak a kódjai bent vannak akkor a routered ad címet a PIC-nek. Ha nincs benne akkor valahol a kódban van eldugva hogy milyen címet állít magának. Ha egyik sincs akkor valami hiányzik
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

TCPIPConfig.h fájlt keresd, abban lesz az IP cím.
(#) watt válasza G-Lex hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Igazából nem tudom hogy kapott-e IP-t, mert nincs LCD és még nem kötöttem rá a COM-ra sem, de ez lesz a következő lépés, mert elvileg elküldi az adatokat...
DHCP kliens be van kapcsolva a fordításnál elvileg.
A Stack a TCPIP WebVend App.
Van router is a körben, elvileg kaphatott IP-t tőle is, csak nem tudom hogy nézzem meg PC-ről. Esetleg a ruoter kezelő felületén keresztül? Na ezt megnézem mindjárt... Köszi!
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Megvan, köszi!
A pingelésre az a válasz, hogy a célállomás nem érhető el(win7). Viszont 0 az elveszett csomag. A switch-en csak 1 LED ég a 3-ból, ez mitől lehet?
(#) watt válasza watt hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Még annyit, hogy miután beállítottam a 255.255.255.0 maszkot, kiosztott a router neki egy 192.168.0.102 címet(már látható a kliensek listájában ). Én 120 végűt állítottam be, de gondolom a DHCP felülbírálta a kézzel beírtat?
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Router kezelőfelületén szokott lenni olyan, hogy megjeleníti a DHCP-vel kiosztott IP címeket és a MAC címeket, amire osztotta. Mondjuk ha nem tudod a MAC címet, akkor nem sokra mész vele, maximum végignézed mindennek a címét és kizárásos alapon
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Igen, köszi, megvan közben! ...
(#) watt hozzászólása Feb 26, 2011 /

Most ott tartok, hogy kap új IP-t, amit ki is küldök az USART2-n, és látom, hogy az alapértelmezettel indul, és megkapja az újat.
Viszont nem válaszol a ping-re. Igazából azt sem látom még át, hogy kell-e neki(úgy gondolonlám kéne). Erről tudsz valamit mondani?
(#) potyo válasza watt hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

TCPIPConfig.h-ban szedd ki a kommentelést a #define STACK_USE_ICMP_SERVER sor elől.
(#) watt válasza potyo hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Az ki van. A CLIEN-t et is ki kell?
(#) G-Lex válasza watt hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

a pingre válaszolást le kell programozni
(#) potyo válasza G-Lex hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Le van az, nekem működik, jön pingre válasz, most próbáltam.

Nálam nincs kiválasztva a CLIENT. Biztos jó IP felé próbálod?

Jó IP felé? 192.168.0.102 (Maszk 255.255.255.0)
Ezt kapja a routertől.
Úgy van összekötve, hogy a PC egy switch-en keresztül kapcsolódik a routerre és a PIC is ebbe a switch-be megy.
Csatoltam egy képet a soros vonalon vett adatokról:

IP_cim1.png

Pedig működnie kellene, én most próbáltam és neten keresztül is jön válasz a pingre. Nézd meg a routerben is, hogy milyen IP-t osztott neki.

Megnéztem, ezt. Megnézem milyen eltérések vannak a Demo App és a WebVend App között. Te is leszedted az EEPROM-ot és az LCD-t? Nekem most nincs semilyen háttértár. Ez nem akasztja el valahol a folyamatot?

Nekem az EEPROM maradt, csak átírtam a tartalmát, hogy a párhuzamos interfészű memóriával stimmeljen. Az LCD-t én is kivettem. De szerintem nem lenne szabad, hogy ezek megakasszák a folyamatot. Az IP címre a böngészőből válaszol?

Jól gondolom, hogy ha nincs háttér memória, nem tud mit válaszolni? Egyébként nem válaszol semmit. Pedig a kommunikációt jlező LED villog, mikor pingelem, vagy a böngésző keresi. Nyílván a kommunikáció is működik hardver szinten, különben hogy kapna új IP címet!? Vagy az IP címhez elég az egy irányú kommunikáció? Arra gondolok, hogy csak venni tud...

Felraktam egy friss MPLAB-ot, C18-at, leszedtem a legújabb Application Libraryt, erre ezzel a hibaüzenettel fogad:

Idézet:
„E:\Microchip Solutions v2010-10-19\TCPIP Demo App\Alternative Configurations\TCPIPConfig ENC28J60 ETH97J60.h:57:Error [1027] unable to locate 'Compiler.h'
E:\Microchip Solutions v2010-10-19\Microchip\TCPIP Stack\Announce.c:65:Error [1027] unable to locate 'TCPIP Stack/TCPIP.h'”

Nálad is volt valami ilyesmi? Nem változtattam semmit a kódon, a kicsomagolt kódot megnyitottam és kattintottam a fordításra és ezt kaptam.
Következő: »»   6 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem