Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kültéri hangosítás (hangládatervek és erősítők)
  1. Az esetek többségében nagyon helytelenül, egyesek hangfalnak hívnak minden hangsugárzót, ha nem olyan kialakítású akkor is.
  2. A hangszóró, az elektromos hangfrekvenciás jelből mechanikus rezgést előállító alapeleme egy hangsugárzónak.
  3. Hangsugárzó alatt értjük azt a komplexumot, ami tartalmazza a hangszórót, és a hanglesugárzás javító eszközt, ill. adott esettől függően más kiegészítő elemeket is. (váltó, belső huzalozás, csatlakozók, stb)
  4. A hanglesugárzást javító eszköz lehet többek közt un. hangfal, ami "valamekkora tetszőleges geometriájú lap". Hangdoboz, vagy méretéből adódóan hangláda, illetve egyéb formájú test.
Lapozás: OK   50 / 74
(#) Turbina33 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Mit lehetne csinálni azzal a zajkeltővel? Kicserélni a mágnesét egy nagyobbra? Te mit csinálnál vele?
(#) DannyL16 hozzászólása Feb 22, 2011 /

Sziasztok! Van két toppom 250w mély szép hangja van nagyon. Piezót használok mégpedig khs 120 azonkívűl hogy 2-3 havonta kell cserélni nagyon jó kis csipogó(épp imént szállt el megint). Egy Ibiza AMP - 800 assal hajtom őket házibuliba és kisebb diszkókba nagyon jó ( 8ohmon 400wattot tud zeneileg rmsbe 250- 200at ha tud). Tudnátok -e valami olcsó de mégis megbízható magassugárzót ajánlani nekem? Mindegy hg piezó vagy lengőcsévés csak bírjon legalább egy kicsivel többet mint ezek a SAL -ok. Ja és egy 2utas passzív keresztváltót használok ami 3000 Hz -nél vág.
(#) jakusv válasza DannyL16 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia!
A Piezók csak 35-voltot bírnak ki. Ha olcsó akarsz maradni, akkor kettőt sorba kötsz, ezen a teljesítményen, azzal a szűrőkondival, ami előtte van, többet valószínűleg nem lesz problémád. Így elvileg ua.-n a teljesítményen kicsit több lesz a magasad, emiatt lehet, hogy le kell szabályoznod.
(#) axterix válasza DannyL16 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Szia !
Pontosabban le kellene írni milyen mély felé kellene.De nézd meg a Garry 4101 birradiális ringjét viszonylag olcsó nem fogsz benne csalódni és csak egyszer kell megvenni.
(#) ptesza válasza DannyL16 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Nem jól kötöd be...
(#) shalafi.66 válasza ptesza hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Attól függ ki szerint, mert ha a program 33,8-at mond, az holtbiztos, hogy a valóságban nem annyi. De ez már nagyon sokszor leírtam (neked is).
(#) shalafi.66 válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Semmit. Nem venném meg. A 15LFA-ra tennék kompenzálűó mágnest, de azt korábban már írtam itt a HE-n valamerre.

De mán' megvettük...

Jól köti ő be, csak nem tudja, hogy a boltban árult univerzális váltók, amikre azt írják, hogy mindenhez jók, valójában egyik hangszóróhoz sem használhatók. Csoda, hogy még az erősítőt nem fektette ki ezzel a megoldással.

Piezót normálisan váltani impedanciakompenzálással kell, egy névleges közeli értékű, a hangszóróval párhuzamos ellenállás segítségével. Egy másik sorossal pedig a hangnyomásást kell egy szintre hozni a rendszer többi részével, és máris nem fog tönkremenni.
(#) ptesza válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Erre gondoltam én is. Csak van egy olyan topik is itt aminek az a címe , piezó bekötése, hátha odatalált volna.

Úgyis beszélgetős ez a téma.

Miért kell arra plusz mágnes? Meg honnan lehet ekkora mágnest venni?

Hogy helyére kerüljön a T-S arány.

Az egyetlen megmaradt magyar hangszórógyárban fehérváron. A PA hangszórókat készítők is onnan veszik többnyire.

Ezt csak vizsgálat/mérés után lehet elvégezni,vagy egyszerűen veszek egy 15 centi körüli mágnest,és ráragasztom?

SPA4050 ily módon javítható?
(#) aflmor válasza zitzaki hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Kappa 15"-hoz: :yes:
(#) zitzaki válasza aflmor hozzászólására (») Feb 22, 2011 /

Köszi!

Az SPA-nak nem T-S szinten vannak a fő hibái, arra fölösleges mágnest pazarolni.

Az Eminence hsznél előre is tervezhető, csak ki kell számolni, hogy mennyivel akarod javítani az elektromos paramétereket.

Köszi!

Ha megjön az a Kappa,akkor megkereslek ez ügyben!
(#) HANGG hozzászólása Feb 22, 2011 /

Srácok nekem van két spa4050,de vala hogy olyan erötlenek tünek.Egy 130literes bass-reflex ládába raktam egyet és csak köhécsel.Hozzá teszem nem ez az első ládájuk.Ha valaki tudd segitsen!
(#) Turbina33 hozzászólása Feb 24, 2011 /

Segítsetek már egy kicsit légyszi..EZT??? Vagy EZT???

Melyiket vegyem meg? 160 lityis dobozba?
(#) Turbina33 válasza (») Feb 24, 2011 /

Igenis! Parancs! Értettem! :worship:
(#) shalafi.66 válasza Turbina33 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Apró különbségek vannak, de a második valamivel jobb.
(#) Turbina33 válasza shalafi.66 hozzászólására (») Feb 24, 2011 /

Köszönöm!
(#) Gyozo92 hozzászólása Feb 27, 2011 / 2

Sziasztok!

Nemrég hozzájutottam egy omnitronic DX-2222 hangfalhoz. Tudom, szóra se érdemes méltatni ezt a hangfalat, de sosem használtan 10 ezerért jutottam hozzá, és nagyon szépen nézett ki kívülről, és a doboza miatt vettem meg, nem a belseje miatt
Szóval sehol sem találtam róla semmit, ezért gondoltam kipróbálom, mielőtt szétszedném, és megosztom veletek a tapasztalataimat.
Első hallásra nem is volt olyan rossz. De tényleg! Jó, nem a csúcsok csúcsa, de nem is hallgathatatlan.

Szóval mivel nem volt olyan rossz, a szétszedés helyett más sors várt rá. (átalakítás)

A magas hangszóróit akár kukázhatjuk is, nagyon erősre vannak véve, szinte hasítják az ember fülét, nem kellemes. (én lefojtottam őket, hogy csak cinceregjenek)
De ilyen trutyó mágnes nélküli, (a kettő súlya együtt kb egy lézeres egérhez hasonló )

Hallgattam a mélyeket, amik nem gumiperemesek, sima papír perem, és 16 ohm ellenállásúak. Meglepő, mert a hangfal 8 ohmos, szóval az csak eredő.
Inkább középnek használható, mint mélynek.
És ebben a ládában nem igazán muzsikáltak szépen. Dobozhangja volt, nagyobb hangerőn.
A kábelezése siralmas volt! A forrasztások gyalázatosak, ráadásul a kábelei belül pontosan olyanok, mint a 12 voltos hálózati adaptereké. Nagyon vékony! És ez nekem nem tetszett! 500 watt RMS-re ez igen zsenge. Na ezeket egyből kicseréltem, és mintha erősebb is lett volna a mélye ez után.
Az átalakítás, amit végeztem rajta:
- a magas hangszórókat lefojtottam, hogy ne legyenek olyan hagosak, és egy rendes dome-ot tettem bele.
-átkábeleztem
-az egyik 12"os hangszóróját kivettem, és helyébe egy igazi tökös mély hangszórót tettem, ami 8 ohmos, szóval az erősebben szól, mint a másik 16 ohmos.
A másik nagy hangszóróját benne hagytam, de középfrekvenciákra állítottam be, míg a másik helyébe tett mélyet pedig subra.
Most rá se ismerni a hangjára, egyszerűen tökéletes lett! Rendesen szól, mint egy márkás valami Igaz volt vele munkám bőven. És a mély, amit beletettem, többet ér, mint amennyiért vettem az egészet, de nagyon feldobta!
Remélem hasznos volt, amit leírtam.
Egyébként a dobozának az összerakása korrekt, szépen néz ki, fém sarokvédőkkel, minden.
Amit kivettem belőle szórót, azt próbából beletettem egy zárt ládába, és sokkal jobban szól, mint a gyáriban. (Azt hiszem, marad is benne)
(#) HANGG válasza Gyozo92 hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

jó nyomod gratula!
(#) Gyozo92 válasza HANGG hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

THX!

Még valami, a 99 dB, ami rá van írva, azt szerintem ne vegyétek komolyan Elég nehezen hajtható, azóta próbáltam már párszor, de nem reménytelen. Egy 400W RMS vég már eléggé odaver neki. Nagyobban nem is nagyon bírna el szerintem, de a mélyet így se nagyon lehet már ráadni, mert az szétveri, a többi szépen átjön.
(#) Jaksi hozzászólása Márc 2, 2011 /

Sziasztok, Hanfaltervet keresek 2 utas hangfalhoz. 8Ohm 300w-ot kell hogy tudjon, buli célra. 2.1-es rendszerhez kelenne.
(#) skylynes97 válasza Gyozo92 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

hello ne haragudj a zavarásért csak azt szeretném kérdezni h milyen magas dome sugárzóra cserélted meg tudod nekem mondani a nevét ?? köszi előre is
(#) shalafi.66 válasza skylynes97 hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

A "Dome" eléggé MNC-s elnevezés.
(#) skylynes97 hozzászólása Márc 5, 2011 /

Helo mindenkinek azt szeretném megkérdezni h nem e tud valaki valami ütő magassugárzót tölcséret vagy akármilyet csak szóljon de rendesen és nagyot olyan 7000 ft értékben vagy egy kicsivel több köszönöm előre is
Következő: »»   50 / 74
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem