Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. Ma vettem egy ilyen 500g-os vaskloridot.
Kérdésem lenne, hogy miben tároljam, vagy hogyan. Feloldva, így ebbe a golyókba, ilyemsi. Plz segítsetek.
csak annyit oldj ki amiennyire szükséged van, azt utána colás üveget kimosod és abban tárolhatod. (lehetőleg visszaváltósban, az vastagabb...) ami megmarad azt gondosan zárd le, esetleg egy visszazárható zsacskóban...
Én mindig befőttes üvegben tároltam.Kicsit rozsdás lett idővel a kupak,de nem baj.Csak a gőzével vigyázz,mert nem túl egézséges.
És az oldatot is, meg a sárga kis bityókat is tárolhatom üvegben? Nem fogja magát megszívni vízzel?
együvegben nem, kettőben : Nem fogja nyugi, de akkor sincs semmi ha igen mert akkor is kioldod...
amíg nem találkozik fémmel nem megy tönkre olyan könnyen.
Nyugodtan tárolhatod a szilárd és a feloldott vaskloridot is befőttes üvegben,csak mindig zárd le használat után.Egyébként tényleg nem megy tönkre olyan könnyen,csak ha sokat marattál vele.(telítődik,és már nem képes több rezet feloldani)Én marattam már fél éves vasklroiddal is.
Jómagam csak feloldott anzaggal talakoztam es dolgoztam. Igaz, hogy nem marja az ember kezét, de egy kicsit sárga marad tőle. Műanyag flakonban + műanyag kupakkal sokaig tárolható. Nemrég találtam 5-6 éves üveget aminek semmi baja nem volt. Ha már nehezen mar, akkor az üveget picit kinyitva (hogy ne nyomja szét esetleg) meleg vizben felmelegitve még 2-3 alkalommal lehet használni
Bocsi aty! De csak egyszer tom odaadni a pontot érte...
Kár, hogy vetted. Én INGYEN adom a készlet erejéig.
Nem tudok vele mit kezdeni. És van még sok egyéb is INGYEN. www.dioda.uw.hu
Melegen még jobban,gyorsabban lehet maratni.Szerintem az50-60 fok az ideális,én akvárium vízmelegítőt használtam.(30 w-os volt)
Hol veszitek a vaskloridot???
Engem a gyógyszertárból hazazavartak, hogy mit akrok vele kezdeni
Szerintem a legegyszerűbb akkor ha bemész az elektronikai boltba és veszel gyorsmarató oldatot. Eleve műanyag falkonban van és nem kell vele szarozni. Persze ha naponta 100 négyzetméternyi NYÁKot maratsz akkor nem túl gazdaságos
Hi! Engem is érdekelne hol lehet darabosan kapni? Szerintem a gyári kész kicsit drága, a kupakja meg hamar kinyiffan.
Üdv!
Nem találtam jobb topicot, ezért ide írom, mert NYÁK gyártással kapcsolatos a problémám: szeretném elfelejteni a tollas rajzolgatásos megoldást, és olvastam, hogy lézer nyomtatóval, műnyomó papírral (, vagy más fajta papír is jó?) aránylag "kultúráltan" lehet NYÁK-t készíteni. Lényeg, hogy nyomtatás után rávasaljuk, a lemezre az ábrát, gondolom a festékes fele a lemez felé néz, és utána leáztatjuk, ha rajta maradt a festék maratjuk. Szóval, a kérdés az, hogy ennyi az egész? Csak műnyomó papír jó? Abból melyik fajta, mert van fényes, matt, több rétegű, stb.? Milyen buktatók vannak. Ja, a másik, hogy gondolom a vezetékezést, amit egy program kidobott azt tükrözni kell, hogy OK legyen. Köszi a segítséget!
Fényes papír kell, mert az kevésbé szívja be magába a lézernyomatot. Buktatója nem igazán van...vasaló hőfokát kell eltalálni, meg a vasalás idejét, és már kész is!
Hú, te aztán gyors voltál!
Köszke! Ezekszerint a többit jól írtam? És fényes műnyomó papírt honnan lehet beszerezni? Copy General? üdv: phcalvin
a pausz papír nagyon jó én most azzal dolgozok
Hali!
Érdeklődnék hogy milyen arányba kell ezt higítani, egyáltalán mivel kell? Eddig mindig csak a haveromnál csináltam, és most már vettem is magamnak. Köszi
Nekem 3 éves marató löttyöm van.
És tébnyleg jó az akvárium melegitő! Nekem 2db 100W-s van a lében és prímán melegít! Igaz kicsit öreg a lé, de melegen még mindig mar. (kb.: 5 perc)
Ajánlom marás közben a 2 literes pet palack használatát. Elfektetve az oldala kivágva , és így könnyen lehet lötyikölni balra jobbra , és megáll a lap radiátoron is.
De a legjobb hogy kiürítés is könnyü ,csak lecsavar a kupak és már lehet is visszaönteni. A gyógyszertárast nem ajánlom, mert sokkal drágább mint boltba!!
Hali !
Érdeklődnék, hogy ez a vaskloridos maratós lötty helyett van-e valami más, használható marató anyag? Valamiféle sósav+ ...-ről hallotam. Kérdésem az volna pontosan mi ez; milyen arányban kell keverni(hígítani) ; hol szerezhetőek be egyszerően, olcsón? Valakinek van-e tapaszatalata?
Eletronikai cikkeket árusító boltokban kapható, készre kevert, "Gyorsmarató" néven, vasklorid + sósav, illetve hiperolos oldat is.
Pesten tudok ajánlani boltot. Merre lax?
Hello IMi !!!
Sósav+hidrogén-peroxid keveréke A sósav és a hidrogén-peroxid keverési aránya 10:1. Tehát pl.: 100 ml sósavhoz 10ml hidrogén-peroxidot adunk! (www.elektrocsib.uw.hu) Én még nem próbáltam, de azt mondják, hogy jó.
Hali !
Ez igen, gyorsak vagytok. Köszönöm! Hidrogén-peroxidos keverékre vagyok kíváncsi. Vidéki vagyok, közelemben sajna nincs elek. bolt, ezért kérdeztem hol lehet beszerezni (mint pl: az előhívót a ht boltban:SZI-TI (lásd valahol a fórumban) ) A vaskloridos marató (gyári lötty) szerintem hamar telítődik, hosszú lesz a maratási idő.Ezért próbálkoznék mással.
Ismét !
Közben megnéztem a fenti linket, korrekt, pontosan erre voltam kíváncsi. Nagyon szépen köszönöm ! Ui.: super ez az oldal, csak így tovább
Hy! Melegíteni kell a vaskloridot, rögtön harmada lesz a maratási idő. Azt írják ne öntsük fém lábosba, de én már 4 éve így használom és gázon melegítem kicsit...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |