Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PIC égetési hibák, problémák, kérdések
Lapozás: OK   44 / 82
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Mikor és hova?
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Ha nem emlékszel, akkor nem neked...
Tedd fel ide a hex-et!

Kettő is van

Csatoltam a két hex-et. A megoldás az, hogy kitörlöd azokat a sorokat, amik előtt pontosvessző van! Ez újabban divat lett, hogy megjegyzéseket írnak.

A Watt PIC Burn válasza ugyanaz mint előbb.

Elnézést, nem próbáltam ki, mert bele vagyok merülve valamibe! Az utolsó két üres sort sem szereti a WPB. Ha lesz időm majd módosítom...
Csatoltam a jó fájlokat.

Most ugyan a fájl beolvasásnál nincs hiba, de az égetés utáni visszaolvasás hibás, ha lassú égetéssel írom is a pic-be a programot.

Írtál már vele más PIC-et? Milyet?

Igen 16f628-at.

Ezt úgy értem, hogy azt sikerül jól beégetned.
Ha lesz időm megnézem ,hogy a 690-el mi lehet a gond, de mostanában elég sok dolgom van, nem ígérem azonnal!

Igen korábban sikerrel égettem a628-at.
Igyekszek türelmes lenni. Mást mit is tehetnék?
Előre is köszönöm.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Esetleg egy másik programmal próbálkozhatsz, elvileg baj nem lehet, max. ugyanúgy nem sikerül.
(#) gerenk válasza glaci hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia
Elkészítettem az LCM3 műszert a 16F690 pic-et WinPic800 progival égettem , az égetőt is én készítettem
párhuzamos portos Tait tipusú volt, külön táppal.
Ezt az égetőt használom

PP87WORD.DOC

(#) watt válasza gerenk hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Ez az égető alapjaiban megegyezik az összes LPT-s égető alapjával, azaz a WLPT_mini-vel is. Ezzel csak azt akartam jelezni, hogy glacinak nem szükséges új égetőáramkört építeni. Esetleg ki lehet egészítenie a Vdd, Vpp kapcsoló egységekkel, az kényelmessé és szélesebb körűbben alkalmazhatóvá teszi a minit...
(#) glaci válasza gerenk hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Köszönöm a tanácsot, ráhangolódok, bár a watt égetőszoftvere belopta magát a "szívembe" a kezdeti nehézségek ellenére és ha később az ővével is lehet ilyen megjegyzéses hexet égetni alighanem visszatérek. Bár ugye még a WinPic800 próbája is hátra van.
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Korábban megcsináltam a WPB_LPT_v1 égetőt, a 34063 kiegészítéssel, a Vpp előállításához, kiváltva az 555-öt, de nem akart égetni, ezért csináltam a minit. Majd újra előveszem.
Mindenesetre köszönöm a te segítségedet is megköszönve a korábbiakat is.
(#) gerenk válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Szia!
Igen láttam a WLPT_mini égetődet, van tervem átalakítani az enyémet is annak megfelelően.
A 16F690 égetéséről még annyit hogy próbáltam több
égető progit is de csak a WinPic800-al sikerült.
(#) watt válasza gerenk hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Pontosítsunk! A WLPT_mini egy végtelenségig leegyszerűsített égetőáramkör, alkalmi égetőnek lett kitalálva, pl. egy PICKit2 beégetésére.
A te égetőd fejlettebb, nehogy átalakítsd, mert az úgy jó ahogy van!
Használhatod hozzá a WPB programomat, ha esetleg a jelenleg használt programok valamelyik PIC-et nem kezelnék, az enyém meg igen.
Persze előfordulhat, hogy van hiba a programban, amin javítani kell, és lehet, hogy most is ez a helyzet a 690-el kapcsolatban...
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Azt pedig érdemes lenne előszedned, mert azt könnyebben használhatod más égetőszoftverekkel! Egyértelműen működnie kell, miután ha összeveted a fentebb ajánlottal, megegyező a rajzuk(alapjaiban véve), kivéve a Vpp előállítását. A WinPIC800 egy jó égetőprogram, én is használtam régebben 16F-ekhez...
(#) gerenk válasza watt hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Köszönöm a segítséget, a kapcsolók beépítésére gondoltam.
(#) glaci válasza gerenk hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Csináltam egy másik égetőt, nagyjából azt amit te ajánlottál, csak 7407-tel. A watt szoftvere is egyből felismerte és a winpic 800 is rögvest felismerte az ic-t, a 16f690-et. A winpic800 viszont, az írás kezdeténél rögtön leállt ezzel a hibaüzenettel.

hiba.jpg

(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Elővettem az égetőt de nem jutottam vele előre. Mindent átnéztem mindent mértem, minden jónak tűnt, ha csak az nem, hogy a kimeneti feszültségek 4,6 V körüliek voltak.A Vpp is 12,3 V. Úgy hogy úgy döntöttem csinálok egy másikat. A kapcsoló tranzisztorok germánium, AFY18- ak lettek.Az előzőben BC307 és BC558 voltak. Az alapfeszültségeket 7805 és 7812-vel csináltam. A kimeneti feszültségek így 4.9V és 12.7V lettek. A te szoftvered is és a winpic800 is rögtön felismerte az írandó picet, mint gerenk-nek is írtam, de az égetés nem sikerült. Várom a további segítségeteket.
(#) watt válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

A WinPIC800-al az volt a gond egyes PC-k esetében, hogy nem jól kezelte az időzítéseket, ezért nem tudott égetni normálisan. A WPB-ben meg jelenleg lehet, hogy van egy hiba, ami a 690-t érinti. Még nem sikerült ránéznem, igyekszem! Akarok rendelni egy csomagot, rendelek 690-et is és akkor gyorsan a végére tudok járni! Remélem nem lesz késő addig...

Gyorsan belenéztem és módosítottam egy apróságot rajta, lehet, hogy bejön. Csak másold be a másik exe mellé és indítsd el.
(#) gerenk válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Ezt nézd át, fontos infók vannak a 16f690 égetéséről,
ez alapján égettem én is. Kisebb égetőfesz
kell mint a 16f628 égetésénél. Bővebben: Link
(#) glaci válasza watt hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

A hex fájt ismét hibásnak mondja, viszont a flash visszaolvasás után jó, ellenben az eeprom hibás. Mindenesetre haladás már mutatkozik és ez jó!
(#) gerenk válasza glaci hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Itt a PPP égető rajza

ppp.pdf

(#) watt válasza gerenk hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Maradhatunk annyiban, hogy a 12V mindegyiknek megfelelő érték, ezért arra kel állítani a Vpp-t.

A hex fájl beolvasás részéhez én nem nyúltam. Szedd ki a felesleges sorokat a hex aljáról és kész. Nem nagy ügy szerintem. Nekem sokkal több macera van vele, ha át kell írnom, de majd ha több időm és erőm lesz nekiállok.

Megnézem az EEPROM részét.

Megnéztem az EEPROM részt, nem lehet rossz, mert az összesben azonos a szekvencia. Biztosan beégetted az EEPROM-ot is? Azt külön is be lehet égetni! Mit olvasott ki, ha csak kiolvastatod az égetés után.
Következő: »»   44 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem