Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Plazmagyújtás

Témaindító: nick81, idő: Dec 7, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   4 / 18
(#) feri949 hozzászólása Feb 24, 2011 /

Helo
Erről a szikra ugrasztórol irhatna valaki bővebben.
(#) nemgyuri válasza feri949 hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

A szikraugrasztó egy nagyon egyszerű szerkezet. Az elosztó és a gyújtótrafó közé kell tenni amiben van egy kb 2 mm-es szakadás. (két csúcs egymás felé néz hézaggal) Az elve csak annyi, hogy a megszakításkor addig növekszik a szekunder feszültség amig valahol át nem üt. Feszültségnövekedés nagyon gyors mert a szikraköz ellenállása sokkal nagyobb, mint a gyújtásrendszer szigetelési ellenállása. Átütéskör viszont az áram gyorsan növekszik, ezért kevesebb energia vész el a szigeteléseken. Párás időben nehezebb lehet a motor indítása, ilyenkor segíthet, ha a nagyfeszkábelt egy kicsit kihúzzuk a gyújtótrafóból. Valamikor én is használtam a kábelkihúzásos trükköt - működik.
(#) nemgyuri válasza amper_vadász hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Szia!
"perpetum mobile" arra vonatkozott, hogy MJ és megawattokat emlegetnek. 4000-es fordulaton (12V 4A) kb 0,1-0,2 Ws energiát lehet belepumpálni 1 szikrába. (remélem jól számoltam!) Ha kondival az égés idejét hosszabbítom a csúcsteljesitményem csökkenni fog.
Nekem a reklámszöveg - működésmagyarázattal volt elsősorban bajom. Ha valamilyen irányban módosítunk valamin az lehet jó, ezzel tisztában vagyok, csak a süket szövegtől áll fel a szőr a hátamon.
(#) tomabear válasza nemgyuri hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Hali!

Nem 12v, hanem 15-35 KV!!!
(#) feri949 válasza nemgyuri hozzászólására (») Feb 25, 2011 /

Igen ezt ismertem, kabátgombbal. DE fentebb soros kondiról írtál, erre lettem volna kíváncsi.
(#) tomabear hozzászólása Feb 26, 2011 /

Ja egyébként 2mm gyertyahézagot ir a szegényember boostere!!!
(#) nemgyuri válasza tomabear hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Hali!
A 12V és 4A a gyújtáskörbe megy a ~20kV a szekunder feszültség. A bemenő teljesítmény ami határolja a kimenőt! (a hatásfokot nem vettem figyelembe)
Az max. 1 mm-es gyertyahézag a reklámagyagban volt!
(#) nemgyuri válasza feri949 hozzászólására (») Feb 26, 2011 /

Hali!
A reklám fényképét néztem és abból próbáltam valamit kibogozni. Azért írtam, hogy soros nagy párhuzamos kondi lehet benne - csak feltételezés részemről.
(#) tomabear válasza nemgyuri hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Hali!
Szerintem azt sem vetted figyelem be, hogy nem 1 szikrálol van szó adott idő alatt, hanem a rezgőkör miatt ugyan azon idő alatt szikrák halmaza!! Nem tudom mennyi a gyujtási áram, de azt olvastam a szikra kb 50w teljesitménynek felel meg. Tehát ha ugyan azon idő alatt van 100 szikrám az akkor már 5kw, én legalábbis igy értelmezem a lényegét. De ugyis kijavit valaki ha tévednék. Márpedig, ha megfelelően müszik a dolog akkor elvileg 1000Hz-en kellene müködnie. Szerintem igy alakul ki adott idő alatt a plazma.
(#) nemgyuri válasza tomabear hozzászólására (») Feb 27, 2011 /

Szia!
Kétségtelen, hogy a "hagyományos" gyújtásnál az 1 szikra valóban több szikra mivel a trafó és a kondenzátor (+ a trafó belső kapacitása) rezgőkört alkot. Valószinüleg ezt tudja módosítani a gyertya. A teljesítményről csak annyit, hogy a befektetettnél nagyobb nem lehet. A pillanatnyi teljesítmény csak úgy növelhető ha csökken a szikra égési ideje.
(#) amper_vadász válasza tomabear hozzászólására (») Feb 28, 2011 /

Tévedés, nem 2mm-t ír, csupán a demonstrációs videón volt 2mm a szikraköz légköri ( 1bar ) nyomáson. Motorban rendes kompressziós nyomás alatt a 2mm szikraközt tuti nem üti át. A 2mm-re növelt szikraköz a videón, lesötétített helységben, látványosabban mutatja be a különbséget a normál gyújtószikra és a plazmás gyújtószikra között. Az eredeti motorhoz előírt szikraközt érdemes használni a plazmagyújtásnál is, vagy növelni szükséges a gyári gyújtófeszültséget, vagy utógyújtást "kell" használni, ahol már a kompresszió csökken, így nagyobb szikraközt is lehet nem a hagyományos benzinmotor
(#) feri949 hozzászólása Feb 28, 2011 /

Helo tomabear!
Van már valami hír a kondikról?
(#) tomabear válasza feri949 hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Hali!

Uton vannak szép hazánkba, azonnal feladták, ahogy kifizettem/tétek!
(#) tomabear válasza amper_vadász hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Rezistoros gyertyánál, tulnagy az ellenállás azért nem alakul ki a plazma?
Félig kész állapotban rátettem az eredeti 6KOhmos gyertyára és semmi, csak sima szikra.
(#) amper_vadász válasza tomabear hozzászólására (») Márc 1, 2011 /

Szia!

A félig kész állapot mit jelent? A kondenzátor duó egyik vége rendesen legyen letestelve, a másik vége megy a gyújtógyertya M4-es menetére közvetlen, itt is rögzíteni kell, nem lehet laza érintkezés. A kondenzátor összekötéseket forraszd és szigeteld is le. Ellenállásos gyertyával nekem nem indult el, ellenállás nélkülivel igen könnyen. Akkor működik jól, ha a gyújtógyertya közelében van, max. pár cm-re. A szegényember plazma boosterében a gyertyán volt közvetlenül a kondenzátor kapacitás. Az új kondik kapacitását felhasználás előtt megmérted, jók? 15kV-osak?
(#) tápos hozzászólása Márc 2, 2011 /

Hello mindenkinek!

Azt szeretném kérdezni, hogy egy számítógépes autóba a benne lévő gyertyák mindegyikére kötök 1-1 nagyfesz kondit akkor lesz valaminek valami baja?Vagy a gyertyának vagy a számítógépnek?
NGK gyertya van benne de nem tudom milyen értékű!
Ki kell cserélni azt is?
A tervem az hogy ha már a plazma gyújtás megvan akkor a levegőszűrőn keresztül vízpárát és HHO-t küldök a motorba!
(www.water for fuel.com) az ötlet innen van, ez állítólag így működik 100% vízzel!
Én örülnék egy kis fogyasztáscsökkenésnek is!
Köszönöm!
(#) tomabear válasza amper_vadász hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hali!
Sajna nincs mivel megmérni, egyébként 30kV-sak.
A félkész azt jelenti hogy vezetékkel a szabadban rögzitettem a gyertya oldalára, de akkor ezek szerint a gyertya miatt nem müszik.
(#) tomabear válasza tápos hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hali!

Neked inkább a gyári plazmagyertyát ajánlanám, bár nem olcsó, vagy nagyon le kell árnyékolnod a rezgőkört. Valahol olvastam, hogy lehet hatással a kompira. A megoldáson én is gondolkodtam, de etanol+viz+hho+plazma összetétellel.
(#) demcar válasza amper_vadász hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Sziasztok.

Olvastam az amper_vadász által linkelt oldalt.
Nagyon megtetszett ez a tipusu gyertya.
Én azt szeretném kérdezni hogy ennek a gyertyának van hatása 2ütemű motorban is, vagy egyáltalán használható 2ütemnél?
És még annyit hogy az NGk laser platinum elnevezésű gyertya az olyan mint az oldalon szereplő gyertya?
Mármint hogy ugyan azt tudja?
Bővebben: Link
(#) tomabear válasza demcar hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hali!

Sajnos nem tudja ugyan azt. Ami tudja az a Pulstar védett gyertya. Vagy a DirectHits. Szerintem 2üteműnél is jó kell, hogy legyen.
(#) demcar válasza tomabear hozzászólására (») Márc 2, 2011 /

Hát igy már értem! És köszi a választ hátha egyszer sikerül beszerzem egy ilyen Pulstar gyertyát.
(#) tomabear válasza demcar hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Vaterán láttam 5k darabja. De ha az ebay-en szétnézel én tudok segiteni a vásárlásban. És ott 2 tipus is van.
(#) demcar válasza tomabear hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Csak sajna én szlovákiai vagyok. És még annyi hogy ez jó 2ütemhez is?
(#) amper_vadász válasza demcar hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Szia! Igen, jó a 2T motorokhoz is, sőt mivel a 2T motor minden főtengely fordulaton munkát végez ( a 4T motor csak minden 2. főtengely fordulaton végez munkát ) , a plazmás gyújtószikrától nagyon meg tud táltosodni. Intenzív szikra miatt jobban elég a benzin és a 2T motorolaj ( Arol 2T ásványi is! ) , így a motor nem füstöl, környezetbarátabb lesz.
(#) tomabear válasza demcar hozzászólására (») Márc 4, 2011 /

Hát szerintem az nem gond!!
(#) feri949 hozzászólása Márc 9, 2011 /

Helo!
Megjöttek a kondik (30kv 470pF) köszönöm. Szép nagy szikrákat ad, kár hogy mikor rajta van a gyertyán a motor nem indul be. Minden a leírás szerint van megcsinálva. Egy kondi van rajta.
(#) tomabear válasza feri949 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Az előgyujtáson állitottál? Az fontos.
(#) Kraven hozzászólása Márc 10, 2011 /

Üdv!

A directhits s80 használható lenne motorban CDI gyújtással? Mekkora kapacitást jelent a gyári kész megoldás?

Mennyi ennek a kereskedelmi ára jelenleg? (nem érek el senkit a honlapon feltüntetett telefonszámokon)

Kösz
(#) feri949 válasza tomabear hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Nem állítottam de 1.8mm-ről anyit nem visz el hogy ne is pöffenjen.
(#) tomabear válasza Kraven hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

A Direckthits drágáb mint a gyertya. Ebay.com ha gondolod innen bármit beszerzek. Neked akkor már inkább a HotWire. Pulstar.com http://www.nology.com/hot.html
Következő: »»   4 / 18
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem