Fórum témák
» Több friss téma |
Mert? Neked nincs guglid, ahogy a nagybetűid az írásjelek, s a VÁLASZ gombod is hiányzik? Kérlek használd ezeket.
nem találtam semmit ami j lenne nekem a 818 -as frekihez
Én ezen az oldalon találtam azt, amit használtam.
Persze-persze, nem hiaba van ott a smile
![]()
Amit írsz igazad van az árat tekintve.
De az építés öröme, van itthon elég hulladék alucső ez nem lenne gond. És ami a lényeg szeretek építeni, ez szakmai ártalom. Sajnos a régi szakkönyvek ebbe a sávba nem adnak példát UHF4 sávig volt csak analóg TV. Szilvi köszi az ötletet, utána nézek. Köszi Laci
Hat ha szereted magad kesziteni akkor nezd meg ezt:
http://uhfhdtvantenna.blogspot.com/
Üdv
Köszi nagyon ötletes. Biztosan kipróbálom.
Az alább ismertetett eszköz alacsony térerő esetén is jól működik. Alapesetben 1 reflektorelemmel a sávszél. 45-69 ch. 21-69 esetén, ˝R˝ eltávolítandó, helyére az ˝RR˝ jelű reflektorfalat kell szerelni. A levezetést 140mm hosszú balun hurokkal kell megoldani. A dipól kialakítása érdekes, kedvező illeszkedést biztosít a felső sávban. 45mm magas távtartóval meg van emelve. A megadott anyagokon kívül használható 4-8 mm átmérőjű rúdanyag is. Ha a venni kívánt csatornák 45-69 között vannak, a reflektorfal használata nem szükséges.
Belekotyogva..
40-50 éve - igaz kisebb frekire - készített antennáim dipóljait vörösrézcsőből vagy rézrúdból készítettük. Az elektromos csatlakozáshoz forrfület forrasztottunk - ezüst tartalmú kemény-forrasz anyaggal - a dipólra. A forrfülbe már be lehetett forrasztani - "cinnel" - az elvezető kábelt. Szétrohadás ellen a gondosan letakarított felületet Kontakt 70 Plastik spray-vel védtük Ez a technológia az Giga feletti rádióamatőr antennák esetén is bevált.
csak 14 cm balun hurok kell???
És mi az hogy hurkok, hány kell?? valaki segítsen , kösz sürgős lenne.
Megint belekotyogok..
Én azt olvasom: hurokkal, és nem azt hogy hurkokkal. Azaz 1 hurok. A 140 mm reális érték akkor, ha ismerjük a hurok kábelanyagának "K" rövidülési tényezőjét.
én 75 ohm-os koaxiális kábellel akarom levezetni de ahhoz is 14 cm kell???
Valóban 14cm hosszú hurok kell, csak 1 db. Ez felső sávra optimalizált méret. Nem lehet más méretűt használni, mert lerontaná a felső sávot. Célszerű RG-6-os kábelt alkalmazni.
A hurokkészítéshez egy darab kábelt a rajz szerint kell előkészíteni. A levezető kábel végén ugyanígy kell eltávolítani a szigetelést, és szabaddá tenni 2cm hosszan az árnyékolást. A 14cm-es darabot U alakúra hajlítva, szorosan összefogva a levezető kábellel, kötőhuzallal áttekerjük a szabadon maradt árnyékolást. Majd leszigeteljük. Így induktivitásmentes összekötést kapunk. A dipólra a hurok két vége csatlakozik. A levezető kábel a hurok egyik oldalára.
Egyes lepkeantennák nyeresége a 60. csatorna felett hirtelen lecsökken. Ennek oka, hogy az antenna sugár főnyaláb a függőleges síkban két mellékágra bomlik, így a vízszintes síkban vételminimum keletkezik. Ezt a szélső dipólok távolságállításával lehet befolyásolni. Amennyiben a távolságokat 170mm-re állítjuk, a jelenség a 69-es csatorna fölé tolódik, és a vételt nem zavarja. Másik komoly probléma a vasmagos balunnal egybeépített szélessávú erősítő. UHF sávban a vasmagos, tekercselt kivitelű szimmetrizálók jelentős csillapítást, magas értékű bemeneti reflexiót okozva lerontják a felsősávi jelszintet. Célszerű ezeket eltávolítani, helyettük felsősávra méretezett balunhurkot használni.
Hello, kérnék egy kis segítséget. Vettem egy autós dvb-t tunert amiben 2 tuner van 2 aktív antennával.. Tudnátok abban segíteni, h mit hogyan kell beállítani? Gondolok itt video rendszer ( pal v ntsc), ország (ilyenek vannak hogy: európa, france,italy,poland,portugal,spain,israel , etiopia,greek,iran,panama)És van egy ilyen menü: Aspect conversion: letter box, pan scan, vagy full, ezek mik? Meg van egy olyan is ahol ki lehet választani észak, dél ,kelet, nyugat, közép európát, stb...És hol kellene megtalálnom ( csatorna, frekvencia) azt a 7 ingyenes digitális adást? Amúgy Cegléden lakom... Köszi
![]()
Én egy wifis antennát méreteztem át. Azzal is elég jó a vétel (talán a régi szélessávú 11 elemes yagi-nál jobb ,egyszerű olcsó,nem kell ballun...) Amin még gondolkodtam ha erősíteni kellene talán a régi műholdas erősítő lenne jó hozzá.Igaz a sáv alján van ,de talán még tudná.
Egy 2,4 GHz-re méretezett antennát méreteztél át? Hogyan?
Itt nézd meg a csatornakiosztást:Mindigtv
Nem túl biztató a lefedettségi térkép Ceglédre vonatkoztatva. Az aspect ratio az azt mutatja meg milyen legyen a képarány ha nem 16:9-es tv-n nézed a "szélesvásznú" adást. Letter box=régi tv 4:3 stb. A többit nem igazán tudom, de értelemszerűen állítsd be. Az analóg tv szabvány pal rendeszerű (régen secam volt az ntsc inkább japánban és az usa-ban volt elterjedt).
Olvasd el a használati utasítást, abban benne van minden. Egyébként Cegléden a budapesti vagy a kékesi adóállomást érdemes megcélozni egy jóféle antennával. Az Antennaszervízben segítenek (Múzeum utca).
http://www.mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx
Itt nezd meg melyik varos van a legkozelebb hozzad es ott a csatorna is!! Ha a csatorna megvan mar csak olyan UHF antennat kell keresni!
Persze, hogy benne van, angolul, ami nekem nem túl sokat mond. Van hozzá 2 db beépített erősítős antenna, ilyen:
Magyar nyelvű menüje nincs? Mi a készülék típusa? Hol vetted? Állítsd PAL-ra, Európában vagy és az Aspect conversion-t-t állítsd automatára. Egy automata csatornakeresést kellene indítani, normális tetőantennát használni és a már említett két irányt kellene kipróbálni.
Nincs, típusa,:vcan 2010HD, de ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, akkor ott van ,hogy AUTÓS
![]()
Ez lenne? vcan dvb 2010 :yes:
Ja, szóval autós használatra készült a készülék. És autóban is akarod használni? Mert akkor Cegléden és környékén eléggé felejtős dolog a DVB-T vétel egy dipólantennával.
Úgy tudom, jelenleg csak Bp -en a Száva u ból sugároznak mobil DVB-T -t. De csak kísérleteznek vele. Nem tudom miben különbözik a rendes DVB -t től, a csatornákat kivéve. A két antenna nyilván a diversity vétel miatt szükséges.
Ez a vevő sima DVB-T vevő. A DVB-H-t nem ismeri.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |