Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » DVB-T - Földfelszíni digitális problémák
Lapozás: OK   13 / 82
(#) Moderátor hozzászólása fabiandaniel hozzászólására (») Feb 10, 2011
 
Mert? Neked nincs guglid, ahogy a nagybetűid az írásjelek, s a VÁLASZ gombod is hiányzik? Kérlek használd ezeket.
(#) fabiandaniel hozzászólása Feb 10, 2011 /
 
nem találtam semmit ami j lenne nekem a 818 -as frekihez
(#) szilva válasza fabiandaniel hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Én ezen az oldalon találtam azt, amit használtam.
(#) lamalas válasza Action2K hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Persze-persze, nem hiaba van ott a smile
(#) perlaci válasza Action2K hozzászólására (») Feb 10, 2011 /
 
Amit írsz igazad van az árat tekintve.
De az építés öröme, van itthon elég hulladék alucső ez nem lenne gond. És ami a lényeg szeretek építeni, ez szakmai ártalom.
Sajnos a régi szakkönyvek ebbe a sávba nem adnak példát UHF4 sávig volt csak analóg TV.
Szilvi köszi az ötletet, utána nézek.
Köszi Laci
(#) Hx-2 válasza perlaci hozzászólására (») Feb 11, 2011 /
 
Hat ha szereted magad kesziteni akkor nezd meg ezt:
http://uhfhdtvantenna.blogspot.com/
(#) perlaci válasza Hx-2 hozzászólására (») Feb 11, 2011 / 1
 
Üdv
Köszi nagyon ötletes.
Biztosan kipróbálom.
(#) u.st válasza fabiandaniel hozzászólására (») Feb 16, 2011 /
 
Az alább ismertetett eszköz alacsony térerő esetén is jól működik. Alapesetben 1 reflektorelemmel a sávszél. 45-69 ch. 21-69 esetén, ˝R˝ eltávolítandó, helyére az ˝RR˝ jelű reflektorfalat kell szerelni. A levezetést 140mm hosszú balun hurokkal kell megoldani. A dipól kialakítása érdekes, kedvező illeszkedést biztosít a felső sávban. 45mm magas távtartóval meg van emelve. A megadott anyagokon kívül használható 4-8 mm átmérőjű rúdanyag is. Ha a venni kívánt csatornák 45-69 között vannak, a reflektorfal használata nem szükséges.

JPEG.jpg
    
(#) dpista39 válasza u.st hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Belekotyogva..
40-50 éve - igaz kisebb frekire - készített antennáim dipóljait vörösrézcsőből vagy rézrúdból készítettük. Az elektromos csatlakozáshoz forrfület forrasztottunk - ezüst tartalmú kemény-forrasz anyaggal - a dipólra. A forrfülbe már be lehetett forrasztani - "cinnel" - az elvezető kábelt. Szétrohadás ellen a gondosan letakarított felületet Kontakt 70 Plastik spray-vel védtük Ez a technológia az Giga feletti rádióamatőr antennák esetén is bevált.
(#) fabiandaniel hozzászólása Feb 19, 2011 /
 
csak 14 cm balun hurok kell???
És mi az hogy hurkok, hány kell??
valaki segítsen , kösz
sürgős lenne.
(#) dpista39 válasza fabiandaniel hozzászólására (») Feb 19, 2011 /
 
Megint belekotyogok..
Én azt olvasom: hurokkal, és nem azt hogy hurkokkal. Azaz 1 hurok. A 140 mm reális érték akkor, ha ismerjük a hurok kábelanyagának "K" rövidülési tényezőjét.
(#) fabiandaniel válasza dpista39 hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
én 75 ohm-os koaxiális kábellel akarom levezetni de ahhoz is 14 cm kell???
(#) u.st válasza fabiandaniel hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
Valóban 14cm hosszú hurok kell, csak 1 db. Ez felső sávra optimalizált méret. Nem lehet más méretűt használni, mert lerontaná a felső sávot. Célszerű RG-6-os kábelt alkalmazni.
(#) u.st válasza u.st hozzászólására (») Feb 20, 2011 /
 
A hurokkészítéshez egy darab kábelt a rajz szerint kell előkészíteni. A levezető kábel végén ugyanígy kell eltávolítani a szigetelést, és szabaddá tenni 2cm hosszan az árnyékolást. A 14cm-es darabot U alakúra hajlítva, szorosan összefogva a levezető kábellel, kötőhuzallal áttekerjük a szabadon maradt árnyékolást. Majd leszigeteljük. Így induktivitásmentes összekötést kapunk. A dipólra a hurok két vége csatlakozik. A levezető kábel a hurok egyik oldalára.

balun.jpg
    
(#) u.st hozzászólása Feb 27, 2011 /
 
Egyes lepkeantennák nyeresége a 60. csatorna felett hirtelen lecsökken. Ennek oka, hogy az antenna sugár főnyaláb a függőleges síkban két mellékágra bomlik, így a vízszintes síkban vételminimum keletkezik. Ezt a szélső dipólok távolságállításával lehet befolyásolni. Amennyiben a távolságokat 170mm-re állítjuk, a jelenség a 69-es csatorna fölé tolódik, és a vételt nem zavarja. Másik komoly probléma a vasmagos balunnal egybeépített szélessávú erősítő. UHF sávban a vasmagos, tekercselt kivitelű szimmetrizálók jelentős csillapítást, magas értékű bemeneti reflexiót okozva lerontják a felsősávi jelszintet. Célszerű ezeket eltávolítani, helyettük felsősávra méretezett balunhurkot használni.

Lepke.jpg
    
(#) 1zolee hozzászólása Feb 27, 2011 /
 
Hello, kérnék egy kis segítséget. Vettem egy autós dvb-t tunert amiben 2 tuner van 2 aktív antennával.. Tudnátok abban segíteni, h mit hogyan kell beállítani? Gondolok itt video rendszer ( pal v ntsc), ország (ilyenek vannak hogy: európa, france,italy,poland,portugal,spain,israel , etiopia,greek,iran,panama)És van egy ilyen menü: Aspect conversion: letter box, pan scan, vagy full, ezek mik? Meg van egy olyan is ahol ki lehet választani észak, dél ,kelet, nyugat, közép európát, stb...És hol kellene megtalálnom ( csatorna, frekvencia) azt a 7 ingyenes digitális adást? Amúgy Cegléden lakom... Köszi
(#) proba válasza u.st hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Én egy wifis antennát méreteztem át. Azzal is elég jó a vétel (talán a régi szélessávú 11 elemes yagi-nál jobb ,egyszerű olcsó,nem kell ballun...) Amin még gondolkodtam ha erősíteni kellene talán a régi műholdas erősítő lenne jó hozzá.Igaz a sáv alján van ,de talán még tudná.
(#) kadarist válasza proba hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Egy 2,4 GHz-re méretezett antennát méreteztél át? Hogyan?
(#) sooty válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Itt nézd meg a csatornakiosztást:Mindigtv
Nem túl biztató a lefedettségi térkép Ceglédre vonatkoztatva.
Az aspect ratio az azt mutatja meg milyen legyen a képarány ha nem 16:9-es tv-n nézed a "szélesvásznú" adást. Letter box=régi tv 4:3 stb.
A többit nem igazán tudom, de értelemszerűen állítsd be. Az analóg tv szabvány pal rendeszerű (régen secam volt az ntsc inkább japánban és az usa-ban volt elterjedt).
(#) kadarist válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Olvasd el a használati utasítást, abban benne van minden. Egyébként Cegléden a budapesti vagy a kékesi adóállomást érdemes megcélozni egy jóféle antennával. Az Antennaszervízben segítenek (Múzeum utca).
(#) Hx-2 válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
http://www.mindigtv.hu/Hol_mikor.aspx

Itt nezd meg melyik varos van a legkozelebb hozzad es ott a csatorna is!! Ha a csatorna megvan mar csak olyan UHF antennat kell keresni!
(#) 1zolee válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Persze, hogy benne van, angolul, ami nekem nem túl sokat mond. Van hozzá 2 db beépített erősítős antenna, ilyen:
(#) kadarist válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Magyar nyelvű menüje nincs? Mi a készülék típusa? Hol vetted? Állítsd PAL-ra, Európában vagy és az Aspect conversion-t-t állítsd automatára. Egy automata csatornakeresést kellene indítani, normális tetőantennát használni és a már említett két irányt kellene kipróbálni.
(#) 1zolee válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Nincs, típusa,:vcan 2010HD, de ha figyelmesen elolvastad volna amit írtam, akkor ott van ,hogy AUTÓS tehát mobil, nem igazán tudok tetőantennát alkalmazni. Amit adtak vele annak elméletileg jónak kellene lennie. Ha van jel...
(#) sooty válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Ez lenne? vcan dvb 2010 :yes:
(#) kadarist válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Ja, szóval autós használatra készült a készülék. És autóban is akarod használni? Mert akkor Cegléden és környékén eléggé felejtős dolog a DVB-T vétel egy dipólantennával.
(#) pucuka válasza 1zolee hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Úgy tudom, jelenleg csak Bp -en a Száva u ból sugároznak mobil DVB-T -t. De csak kísérleteznek vele. Nem tudom miben különbözik a rendes DVB -t től, a csatornákat kivéve. A két antenna nyilván a diversity vétel miatt szükséges.
(#) kadarist válasza pucuka hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Ez a vevő sima DVB-T vevő. A DVB-H-t nem ismeri.
(#) pucuka válasza kadarist hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Akkor annak mobilban annyi.
(#) 1zolee válasza sooty hozzászólására (») Feb 27, 2011 /
 
Yes
Következő: »»   13 / 82
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem