Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Ha kivetted őket ez szerint ellenőrizd.Tranzisztor ellenőrzés
leesett a láb ki oszás így a rajzról )
az első kettő tranzisztor mérhető adatokat(1000 kb) adott de a másik kettőnél nem mért semmit mintha ott se lenne
többször le ellenőriztem
Ott lesz a baj látod! Szerintem összeért a hangszoro kábeled véletlenül.
Az valószínü csak DC ellen véd,rövidzárra nem.
ha lett volna kicsi eszem mielőtt szétszedtem volna kikellet volna próbálni
nem mer a csavar tele van cseszve cinnel
Lacek jól mondja, DC ellen véd, szóval ha már megvan a baj, ne kapjon egyent a hangszóród, illetve késleltetett bekapcsolást tesz lehetővé, ez igazából hangszóró védelem, nem az erősítőt védi. Méregeds ki mindet, pontosan úgy ahog skori leírja, esetleg a meghajtó tranyót is megmérheted áramkörön belül, ha gyanus elárulja magát úgyis. Sikerülni fog. Azt meg minden erősítő élesztése előtt kötelező ellenőrizni, hogy a bordától a fém tok tisztességesen el van e szigetelve. Amikor összerakod, lehúzod a csavarokat, majd sipoló a bordára és az összes tranyó fém házára, ha sípol valahol az baj. Majd egy óra múlva ismét le kell húzni a csavarokat, mert ilyenkor megroggyan az új szigetekő alátét, és ismét mérni.
Valahogy óvatosan operáld ki azokat a csavarokat,majd kivéve is ellenőrizd a tranyókat,mind a 4-et......bár valószínü hogy elhalálozott az a 2 amin nemtudtál mérni semmit.
de zárlatos csak áram alatt lehet? hogy lekerülje újra ezt
Áram alatt lett zárlatos,de úgyis mardt.
a doboza egy AKAI VHS lejátszó képet nem találtam róla de ha igaz 1993
elégé szűkös holnap lefényképezem
a trafónak kell árnyékolás toroid trafó
Értem Mindenesetre ellenőrizd a végtranyókat,és a meghajtókat is.De nemárt ha rámérsz a többi félvezetőre is.
Sziasztok! Megcsináltam a Tesla B100 - at, kicseréltem benne mindent, amit lehetett és végül... megszólalt. Adatlapja alapján csak 40 Hz-ig jut, de egy ilyen régiségtől ne várjon az ember csodát. Sztem nincs annyira rossz hangja, mint ahogy azt hallottam másoktól (nem itt a fórumon), bár én régi dobozokon hallgattam. Ja, még valami: ez még tranyós, nem Ic-s. Még azért tesztelem...
Sziasztok, ha a PA300 puffer kondijait és AC figyelőjét rárakom egy nyákra akkor a nyák nem fog túlmelegedni?
Csatolom a tervet amit csináltam hozzá. http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5c/5cc8484362686ff4b8ac1...62.pdf
Kondik miatt. Azért kérdezem egyébként mert így még nem láttam, hogy csinálta volna valaki. De ha így rendben akkor ma meg is csinálom csak erősítsétek meg lszi.
Melegedni biztosan nem fog, ha egy kondi melegszik, akkor az már régen rossz
Viszont azt javaslom, hogy ne kapkodd el a dolgot ezzel a nyákkal, inkább gondold át újra ezt a részét. Tervezd meg először a tápot, Gaetz-el, pufferekkel, biztikkel, csúszósarukkal, stb-vel olyanra, hogy kialakítható legyen rajta a csillagpontos GND. Ha ez megvan, akkor tervezd meg a relés részét és ha továbbara is fontos hogy egy panelen legyen, akkor tervezd össze a táppal. Nem célszerű kacskaringós vezetősávokat kialakítani, ha nem megy máshogy az összeillesztés akkor vezetékkel kell összekötni a részegységeket.
Szia lefényképeztem a nagy művet és találtam rajta más alkatrészeket is amik rosszak. De a képet amit tegnap mondtam hogy küldök megcsináltam. Azt nem tudom hogy kell e árnyékolás a trafó hoz és ha igen azt a tápnak a földjére kell kötni?
A toroidom jövő héten kész lesz és ugye abböl fog kijönni a 2x46V ez megy a hídra és onnan megy az általam tervezett panelra a +- 60V. A GND össze lesz forrasztva a két kimenetnél ez megy direktben a panelra. A tervet egyébként az itt lévő leírás szerint készítettem.: http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/5c/5cc8484362686ff4b8ac1...62.pdf
Melyik vezetősáv nem szimpatikus? |
Bejelentkezés
Hirdetés |