Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   82 / 244
(#) drhati hozzászólása Márc 3, 2011 /

Sziasztok!
Van egy Behringer VMX1000 keverőm. Sajnos meghibásodott; az 5 csatorna közül csak 1-et tudok használni, mert az összes többi csak búg. Fejhallgatóval bele lehet hallgatni a többibe is, de a master kimenetre már csak búgás jut. Egyik pillanatról a másikra hibásodott meg. Szólt a zene, hozzá sem nyúltam, egyszer csak elkezdett borzasztóan búgni, gyorsan áthúztam a crossfadert és kénytelen voltam 1 csatornával végig vinni a bulit. Van ötletetek, hogy esetleg mi lehet a baja? Esetleg van valakinek hozzá kapcsolási rajza? Vagy netán van valakinek az elektrotanyára meghívója, mert ott fenn van? Sajnos most a tesztkitöltéses regisztráció szünetel. De ha esetleg valakinek nem kerül nagy fáradságába és letöltené a kapcsolási rajzot, majd elküldené, azt is nagyon megköszönném! Előre is köszönöm a segítséget!
(#) drhati válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Köszi, de ez pont az elektrotanyás file. Nem tudom leszedni, míg nem vagyok tag.
(#) drhati válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Nagyon-nagyon köszönöm! Ha bármiben tudok segíteni, akkor szólj! Jövök eggyel!
(#) andras1 válasza drhati hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Javítottam ilyen keverőt, pontosabban egyszer csak jó lett.
Az összes csatlakozó átmozgatás, lemosása, megszorítása, forrasztások átnézése, újraforrasztása, esetleg szalagkábelek cseréje a behringer termékek 99%-nál beválik.

Azóta sem tudom mi volt a baja, de jó. Szerintem kezd ezzel. Aztán behringernél volt már trafógond, stabkocka gond, kimeneti szimmetrizáló gond ( IC csere ), és nyákrepedés?!
(#) drhati válasza andras1 hozzászólására (») Márc 3, 2011 /

Rendben van! Megfogadom a tanácsod!
(#) ricsispy válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

600Wos torroid.szentem elbirja! remélem tehát felesleges a quadhoz hangszinszabályzó?
(#) potenciameter válasza ricsispy hozzászólására (») Márc 6, 2011 /

Szia, nem felesleges a hangszinszabályzó, jó az ha van.Semmit sem ront a hang minőségén, persze ha valami normális hangszint csinalsz hozzá, filmnézésnél, zenénél néha jól jön ha tudsz adni rá egy kis plusz basszust. Az én quadomban sincs hangszinszabájzó, de van elé kötve egy előerősitő, hangszinszabályzó ami külön dobozban van. szerintem 4 panelhez kicsit kevés lesz a 600Wos trafó. 36 AC ra szerintem elég a BD tranyó is, de ha van kereted MJre akkor érdemes befektetni rá.
(#) Doncso válasza potenciameter hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Szia.
Nekem az a véleményem, hogy nagyon nem mindegy, hogy mire használja az ember a QUAD-ját, és ettől fogva az összes erősítőjét. Ha házimozira, igénytelen (nem bántás!) sláger zenére, tuc tuc-ra, bömböltetésre, akkor bizony kell hangszín szabályzó. Mivel a mellverdesésre van igény. Ezzel magam is így voltam réges régen. Node, ha audiofil szinten mozog az ember, és minőségi zenehallgatással foglalkozik, akkor a hangszín szabályzás véleményem szerint szentség törés. Persze hangsúlyozom, nem mindegy mit hallgat az ember. Egy komolyzenénél pont nem kell a loudness és az efféle kiemeléses, effektes dolgok. Ami nem mindegy még, az a hangsugárzó. Egy minőségi dobozon, szinte minden valamire való erősítő élvezhetően muzsikál. Egy okádék dobozra, meg köthetsz bármit, akkor is undorítóan fog szólni hangszín ide vagy oda.
(#) hangszoros válasza Doncso hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Fiatal korod ellenére,totálisan igazad van.
Tegnap este az MTV 1-en volt valami opera barát müsor. Kajálás alatt ültem a TV elé. Egy zongorista -nem láttam ki volt- olyat játszott, úgy szólt, hogy lehidaltam, pontosabban kis hiján elmentem. El is hült a kaja
Mindez egy tuningolt Tesla dobozon, (holapomon a képe) rádúgva egy gyári Grundig TV-re ( 4xTDA 2040, melyből 2 szólt, a külső csatlakoztatás miatt. A belső hang biamp, ezért van 4 vég benne )
Ráadásul ledobva egymáson a földre, takarva egy asztalal
monóban, mert nem nicamos a tv.
Erre képes egy jó hangfal, felvétel, hangszer a müvésszel.
(#) potenciameter válasza Doncso hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Egyet értek veled. Mondtam is hogy a hangszin az otthoni tuc-tuc zene halgatásához jó ha van. Mondjuk azt nem értem hogy akár filmet nézni miért ne lenne jó egy sztereo quad? Komolyzenéhez nincs minek hangszin, értelmetlen.
(#) Doncso válasza hangszoros hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Azokat a dobozokat volt szerencsém hallani. Valóban jobbak mint a gyári.
(#) ECL82 hozzászólása Márc 9, 2011 /

Sziasztok, egy kérdésre keresem a választ. Az erősítőkben, első sorban professzionális erősítőkben a clip kijelzés hogyan működik? Hallottam olyan megoldásról, hogy a jelalak torzulásán alapszik, de olyat is hallottam, hogy a tápfesz közelben lép működésbe a jelzés. Szeretnék utánajárni, hogy mi is az igazság, hogyan is működik melyik a leghasznosabb dolog. Válaszotokat előre is köszönöm!
(#) Doncso válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

A clip áramkör lényege, hogy ha a kimenő jelszint a tápfesz határához ér .
(#) Flatlander hozzászólása Márc 10, 2011 /

Sziasztok!

Nah végre készvagyok a reflex mega hangváltó "tuningal".Szerintem a gyárihoz képest elég szép hangja lett.... a mély 2khz-nél a magas 3,5khz-nél vágva,minőségi siemens kondik
(#) ECL82 válasza Doncso hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Szia, mi ismerjük egymást valahonnan? Üdv! Hogyha a kimenő jelszint a tápfeszültséghez közeli értéket ér el, akkor jelez az áramkör még mielőtt torzulna a jelalak? Tehát a clip jelzésre még nem jelenik meg "DC" a kimeneten? Üdv.
(#) andras1 válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Ez nagyon erősítőfüggő. Láttam olyat ami 1%, olyat ami 5% és olyat is ami 10% torzítás mellett klippelt. Olyat is láttam, ami egyáltalán nem torzitott, mert a clipled bevillanásakor még 5 dB headroom volt. Ez a megoldás inkább a keverőkre jellemző.
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

3/4 oktávos sáv a középnek? Az meg minek? A NYÁK-lap is kihagyható lett volna.
(#) skero válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Túl közel vannak a tekercsek.
(#) ECL82 válasza andras1 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Szia, konkrétan a QSC RMX szériára gondolok, ezekben a készülékben milyen módon működik a clip jelzés?
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Fogalmam sincs neménterveztem,hát akkor mire rakjam? falapra mégse szögelem.....
(#) Flatlander válasza skero hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Ettől széjjeleb nemigen lehetett.....ígyis elég nagy a nyák.Csatoltam a gyári váltókat....azért szerintem kicsit igényesebb most....

Ha az érdekel hol klippel nem tudom, pedig van egy pár belőle. Szerintem vágáshatáron. Ha a kapcsolástechnikája érdekel, csatoltam.

rmx1850.pdf

Köszi, utána fogok járni a dolognak, mert nagyon érdekel! Majd közlöm veletek is! Üdv mindenkinek!

Azért nem jártam utána mert még nincs szkópom.

A gyártó honlapján biztosan van erre utalás, majd átböngészem tüzetesebben. Sajnos néha be-be jelez, s érdekel, hogy mi is zajlik le pontosan.
(#) andras1 válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 10, 2011 / 1

Most olvastam át, a clip led másik funkciója a hibajelzés, lehet hogy mondani akar valamit, csak nem érted

Meg kerestem neked, csak olvasni kell. 22.oldaltól

Köszi szépen, nagyszerű, holnap lefordítom. Sokat segítettél. Üdv! Jóéjt!
(#) Flatlander válasza andras1 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Ezértjó az ágota azon különvan a hibaled is
(#) andras1 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Protect led szinte mindegyiken van. Ezen nincs. Ettől függetlenül ár érték arányban ez egy jó erősítő.

Ha segítség kell szólj. Angolt meg a németet vágom. feltételezem a másik kettő is ugyan azt írja...
Következő: »»   82 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem