Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Sziasztok!
Van egy Behringer VMX1000 keverőm. Sajnos meghibásodott; az 5 csatorna közül csak 1-et tudok használni, mert az összes többi csak búg. Fejhallgatóval bele lehet hallgatni a többibe is, de a master kimenetre már csak búgás jut. Egyik pillanatról a másikra hibásodott meg. Szólt a zene, hozzá sem nyúltam, egyszer csak elkezdett borzasztóan búgni, gyorsan áthúztam a crossfadert és kénytelen voltam 1 csatornával végig vinni a bulit. Van ötletetek, hogy esetleg mi lehet a baja? Esetleg van valakinek hozzá kapcsolási rajza? Vagy netán van valakinek az elektrotanyára meghívója, mert ott fenn van? Sajnos most a tesztkitöltéses regisztráció szünetel. De ha esetleg valakinek nem kerül nagy fáradságába és letöltené a kapcsolási rajzot, majd elküldené, azt is nagyon megköszönném! Előre is köszönöm a segítséget!
Köszi, de ez pont az elektrotanyás file. Nem tudom leszedni, míg nem vagyok tag.
Nagyon-nagyon köszönöm! Ha bármiben tudok segíteni, akkor szólj! Jövök eggyel!
![]()
Javítottam ilyen keverőt, pontosabban egyszer csak jó lett.
Az összes csatlakozó átmozgatás, lemosása, megszorítása, forrasztások átnézése, újraforrasztása, esetleg szalagkábelek cseréje a behringer termékek 99%-nál beválik. Azóta sem tudom mi volt a baja, de jó. Szerintem kezd ezzel. Aztán behringernél volt már trafógond, stabkocka gond, kimeneti szimmetrizáló gond ( IC csere ), és nyákrepedés?!
600Wos torroid.szentem elbirja! remélem
![]()
Szia, nem felesleges a hangszinszabályzó, jó az ha van.Semmit sem ront a hang minőségén, persze ha valami normális hangszint csinalsz hozzá, filmnézésnél, zenénél néha jól jön ha tudsz adni rá egy kis plusz basszust. Az én quadomban sincs hangszinszabájzó, de van elé kötve egy előerősitő, hangszinszabályzó ami külön dobozban van. szerintem 4 panelhez kicsit kevés lesz a 600Wos trafó. 36 AC ra szerintem elég a BD tranyó is, de ha van kereted MJre akkor érdemes befektetni rá.
Szia.
Nekem az a véleményem, hogy nagyon nem mindegy, hogy mire használja az ember a QUAD-ját, és ettől fogva az összes erősítőjét. Ha házimozira, igénytelen (nem bántás!) sláger zenére, tuc tuc-ra, bömböltetésre, akkor bizony kell hangszín szabályzó. Mivel a mellverdesésre van igény. Ezzel magam is így voltam réges régen. Node, ha audiofil szinten mozog az ember, és minőségi zenehallgatással foglalkozik, akkor a hangszín szabályzás véleményem szerint szentség törés. Persze hangsúlyozom, nem mindegy mit hallgat az ember. Egy komolyzenénél pont nem kell a loudness és az efféle kiemeléses, effektes dolgok. Ami nem mindegy még, az a hangsugárzó. Egy minőségi dobozon, szinte minden valamire való erősítő élvezhetően muzsikál. Egy okádék dobozra, meg köthetsz bármit, akkor is undorítóan fog szólni hangszín ide vagy oda.
Fiatal korod ellenére,totálisan igazad van.
Tegnap este az MTV 1-en volt valami opera barát müsor. Kajálás alatt ültem a TV elé. Egy zongorista -nem láttam ki volt- olyat játszott, úgy szólt, hogy lehidaltam, pontosabban kis hiján elmentem. El is hült a kaja Mindez egy tuningolt Tesla dobozon, (holapomon a képe) rádúgva egy gyári Grundig TV-re ( 4xTDA 2040, melyből 2 szólt, a külső csatlakoztatás miatt. A belső hang biamp, ezért van 4 vég benne ) Ráadásul ledobva egymáson a földre, takarva egy asztalal monóban, mert nem nicamos a tv. Erre képes egy jó hangfal, felvétel, hangszer a müvésszel.
Egyet értek veled. Mondtam is hogy a hangszin az otthoni tuc-tuc zene halgatásához jó ha van. Mondjuk azt nem értem hogy akár filmet nézni miért ne lenne jó egy sztereo quad? Komolyzenéhez nincs minek hangszin, értelmetlen.
Azokat a dobozokat volt szerencsém hallani. Valóban jobbak mint a gyári.
Sziasztok, egy kérdésre keresem a választ. Az erősítőkben, első sorban professzionális erősítőkben a clip kijelzés hogyan működik? Hallottam olyan megoldásról, hogy a jelalak torzulásán alapszik, de olyat is hallottam, hogy a tápfesz közelben lép működésbe a jelzés. Szeretnék utánajárni, hogy mi is az igazság, hogyan is működik melyik a leghasznosabb dolog. Válaszotokat előre is köszönöm!
A clip áramkör lényege, hogy ha a kimenő jelszint a tápfesz határához ér .
Sziasztok!
Nah végre készvagyok a reflex mega hangváltó "tuningal".Szerintem a gyárihoz képest elég szép hangja lett.... a mély 2khz-nél a magas 3,5khz-nél vágva,minőségi siemens kondik ![]()
Szia, mi ismerjük egymást valahonnan?
![]()
Ez nagyon erősítőfüggő. Láttam olyat ami 1%, olyat ami 5% és olyat is ami 10% torzítás mellett klippelt. Olyat is láttam, ami egyáltalán nem torzitott, mert a clipled bevillanásakor még 5 dB headroom volt. Ez a megoldás inkább a keverőkre jellemző.
3/4 oktávos sáv a középnek? Az meg minek? A NYÁK-lap is kihagyható lett volna.
Túl közel vannak a tekercsek.
Szia, konkrétan a QSC RMX szériára gondolok, ezekben a készülékben milyen módon működik a clip jelzés?
Fogalmam sincs neménterveztem,hát akkor mire rakjam? falapra mégse szögelem.....
Ettől széjjeleb nemigen lehetett.....ígyis elég nagy a nyák.Csatoltam a gyári váltókat....azért szerintem kicsit igényesebb most....
Ha az érdekel hol klippel nem tudom, pedig van egy pár belőle. Szerintem vágáshatáron. Ha a kapcsolástechnikája érdekel, csatoltam.
Köszi, utána fogok járni a dolognak, mert nagyon érdekel! Majd közlöm veletek is!
![]()
Azért nem jártam utána mert még nincs szkópom.
A gyártó honlapján biztosan van erre utalás, majd átböngészem tüzetesebben. Sajnos néha be-be jelez, s érdekel, hogy mi is zajlik le pontosan.
Most olvastam át, a clip led másik funkciója a hibajelzés, lehet hogy mondani akar valamit, csak nem érted
![]() Meg kerestem neked, csak olvasni kell. 22.oldaltól
Köszi szépen, nagyszerű, holnap lefordítom. Sokat segítettél. Üdv! Jóéjt!
Ezértjó az ágota azon különvan a hibaled is
![]()
Protect led szinte mindegyiken van. Ezen nincs. Ettől függetlenül ár érték arányban ez egy jó erősítő.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |