Fórum témák
» Több friss téma |
Ezek az 5-ös végűek nem a HEC 45-90 mélyhangszórói akartak volna lenni? Mert akkor érthető a gyengébb indukció is.
De, ez a HEC 45 be való mély, a 90-esbe a 401S típusú van.
Érdekes ez a 305 amúgy, én ennyire lágy felfüggesztésű hangszórót még nem láttam.
Szerintem csak egyszerűen más felfogásban készültek, mint amit szeret.
Értem. A membránszéle a grabovoxos? Mert ahhoz adhatok egy jó kontaktragasztót. Esetleg egy új pillét megérdemelnének mostani anyagokból.
Kinek mi a lágy. A HA31 is 1,5 mm/N körüli volt pl. Mostanában 2,0-2,1-eseket is készítek.
Hirtelen 5 amit látok, de lehet, hogy ha látnám hátúlról a kosarat 6 lenne, és ha a papirt látnám, foghatnám már 7 lenne
Próbáltam a legegyszerübben, érthetőben.
Az ilyen jelegű kompenzációhoz van jobb megoldás is. Baromira tudja fogni a membránt, és gyors. Igazi high speed bass Nem láttál békebeli 30centis Grundigt, (SE épitől álma) Isophont
Ezek az idézőjeles, "hibák", hibának vélt tulajdonságok valójában csak az alkalmazást pontosan ismerve ítélhetőek meg igazán jól. A hangszóró csak egy része a rendszernek, könnyen lehet, sőt szinte biztos, hogy a megoldásnak gondolt változtatás az eredeti hangszóró helyén működésképtelen, főleg, ha ilyen "paraméterekből" indulunk ki, mint a
Idézet: „Baromira tudja fogni a membránt, és gyors.”
Üdvözletem mindenkinek.
Kérdésem a következő:habszélt akarok ragasztani melyik felét ragasszam elöbb?
Először a membránhoz, aztán a kosárhoz, központosítva.
könnyü megoldást tudsz a központositásra?
amugy köszi
Hangszórófüggő, ha jó a pille, mint pl. a Videotonoknál, akkor magától központba húzza a csévét, elég megmozgatnod párszor lefelé a membránt.
Milyen hangszórót javítasz?
videoton.
tökéletes mert most is szól és semmi baja nincs pedig levan szedve a habszél kb 3 hónapja róla
Arra kell vigyázni, hogy a fehérvári habszél kerüljön rá, mert a kínaival, amit a SAL forgalmaz, sokkal rosszabb lesz a hangszóró.
mivel fehérvár mellett lakom igy ez könnyü megoldás ma vettem a boltjukba
Sziasztok. Nem tudtok valakit (lehetőleg Nagykőrös közelében) aki tud hangszórót javítani?
BEAG elfuserálva?? Biztos véletlen voltak anno a moszkvai olimpia TELJES hangosításáért felelősek. A HEC jó széria, ha az adatlap szerint van hajtva.
Sziasztok...sorry az esetleges kéretlenért, viszont örömmel tudatom Veletek is, hogy átdirektelés után végre elindult a
*** Mégegyszer elnézést, ha kéretlen, de mivel profilba vágó, bátorkodtam. Mindenkinek sok-sok egyszerű, és kihívást jelentő bonyolult javítást kívánok! üdv: Levi jr. * Mivel nyílt reklámnak minősül törölve lett, ez itt a He egyik témája, ahol semmiféle reklámtevékenység nem megengedett !
Hello.Az a hangszóró aminek a külső(kosár) átmérője 254mm a normál méret?
Fel szeretném újítani mivel a pereme és a pilléje eléggé el van gyengülve.Peremet az tudok venni de mit mondjak milyen méret?És pillét lehet venni vagy csak nagyon drágán.Mert aperem az 4-800ft-ig van.
Üvd mindenkinek!
Egy kis segítség kellene hangszóró javításban. Már mint rendelés ügyileg mert nem tudom hogy pontosan melyik alkatrészek jók a hangszóróhoz. Típusa HA 20/1134, kellene hozzá egy tekercs pille és egy membrán.
Eddig oké erre rá jöttem csak nem vágom hogy kis-csapos vagy nagy-csapos
Ha érdekel olvass vissza, itt.
Elég világos voltam. De azért mégegyszer: Az összes expandált helyen Dynacordok voltak !!! A korabeli világsajtókba megtekintheted.
Üdv!
Van egy HA31-422-es hangszóróm ami a mai reggelen érdekes dolgot produkált. Már egy adott kis hangerőn is elkezd "reszelni", olyan mintha a csévetest súrolná a magot. Kivettem a dobozából, de ugyanaz a probléma. Kis és középfrekvencián is ugyanezt csinálja. Az erősítő nem képes leadni 90-100W-nál többet (szkóppal, műterheléssel mértem), illetve a hangszóró soha sem kapott egyenfeszültséget (hangszóróvédő). Tegnap még jó volt, mára teljesen használhatatlan. A kérdésem az, hogy mit lehet ezzel kezdeni a hangszóró cseréjén kívül? Elég rosszul érzem magam, hogy 8 ezer forintot dobok/tam ki az ablakon....
Üdv!
Szerintem sikerült túl terhelni és a tekercs le eset.
Értem, akkor vagy javíttatni kell vagy újat venni. Azért köszi a segítséget!
Pontosan csak akkor tudod meg ha szét szeded.
Hát szerintem az lesz, hogy így már biztosan használhatatlan, kb annyiért csinálnák meg, mint amennyi egy új, szóval nekiállok, megpróbálom épségben szétszedni, hátha tudok rajta segíteni, bár nincs tapasztalatom, szóval nem sok esélyt adok neki.
Egy tipp hogy szed szét épségben ahogy én szoktam. Én gáz égőt használok és melegítem a kosarat és ettől elenged a ragasztás. De szoktak használni hígítót vagy mechanikusan.
Hú, a melegítésre nem gondoltam, kipróbálom, ez hangzik a legbiztonságosabb megoldásnak, bár a reggeli szétszerelés során kicsit megszalad az egyik csavaron a csavarhúzó és picit eltépte a habszélet.
Viszont sokkal jobbra meglehet csinálni, mint a gyári !
|
Bejelentkezés
Hirdetés |