Fórum témák
» Több friss téma |
Köszi a válaszokat!
Azt olvastam, hogy a csillámlap feladata igazából csak annyi, hogy védi a magnetront, hogy ne kerüljön oda szennyeződés....szóval gondolom, ha csak egy kis szakadás van ami igazából nem is látszik, akkor nagy probléma nem lehet, ha meg majd látok rajta szenesedést akkor kicserélem.
Szerintem sem olyan vészes az a parányi repedés,láttam már mikrót amelyben a csillámlemez két részből volt össze eszkábálva és működött (bár hozzáteszem,hogy ez egy elég elhanyagolt darab volt).
Üdv!
Hellósztok. Az lenne a kérdésem, hogy mennyire kell komolyan venni a mikró sugárzását ? Meg hogyan kell mérni ?Vettem a Conrádba egy kis mutatós müszert azzal próbáltam mérni , de nemtudom hogy milyen messziről , és mennyi vizet kell bele tenni ?Bár a leirásában levan irva és ha ugy mérem kileng a müszer a piros sávba.A müszer tipusa MT-128 Körbe néztem az ajtót, meg az ajtóra merőlegesen..Fontos lenne. Előre is köszönöm ..
Az, hogy hány cm -ről kell mérni a műszerrel, az benne van a haszn. ut. -ban. A mérőfej csúcsa a mérendő pont felé kell, hogy mutasson.
Elég a mikróba egy pohár víz is szerintem, úgy is használható a mikró, úgyhogy az is üzemi igénybevétel. Itt most nem az a cél, hogy becsapd magad és elnyelesd a sugárzást teletömött sütőtérrel... Az ajtó széleinél, körben a záródási pontoknál általában nagyobb a sugárzás, mint az ajtó többi pontján. Ami nekünk volt a szervízben, annál 2,5 cm -re kellett lennie mérőcsúcsnak a mérendő ponttól. Nem akarok márkát írni, de egy nagy ismert cégről van szó, minden készüléküknél volt több olyan pont is az ajtónál, ahol verte a műszer mutatója a végállást. De gondolom, nem az ajtótól 2 cm -nyire lesed, hogy megmelegedett-e már a kakaód... Egyébként nem veszélyesebb a mikrosütő közelében lenni, mint mobiltelefonnal telefonálni. Mindkettő mikrohullámú energiát bocsájt ki. A mikrónál sosem éreztem azt, hogy forrósodna a fülem, vagy a fejem, ha közel voltam a mikróhoz, viszont telefonnál már fél perc után érezhető ugyanez.
Köszönöm a gyors választ. Nos erről a mikróról van szó , Whirlpool FT 335/SL . Most vettem. Az ajtó bal sarkánál jelez a műszer időnként , ahogy forog a tányér. Beleleng a piros sávba , de csak egy pillanatra.A müszer antennája hozzá ér a mikróhoz , mivel a használati ezt irja. Egy pohár vizzel mértem ami kb 2dl .A válaszodból azt olvastam ki , hogy ez elfogatható. Igaz ?
Az lenne a probléma ha folyamatosan mutatna a müszer ? Üdv.
FI, érintésvédelmi relének hívják. (FIRELÉ-nek szokták csúfolni) Emlékeim szerint 10mA áram áthaladásánál már leold.
Elég régen végeztem erősáramú ber. szerelői sulival igaz, de nem emlékszem, hogy valaha is összekötöttük volna a földet a nullával. Igaz azonban, hogy NEFH-t használunk Magyarországon kb. 1995 óta. (Nullával Egyesített Földelői Hálózat) Valaki írja már le, ha rosszul emlékeznék. Régóta nem vagyok a szakmában.
Szerintem ne parázz, nincs vele semmi gond.
Akkor lenne gond, ha nyitott ajtónál üzemelne a magnetron, de ez biztonságtechnikailag meg van oldva a készülékeknél, nyitott ajtónál nem indul be a magnetron.
Hát, ma már nem használunk NEFH - t. Persze a terminológia nézőpont kérdése is lehet. A mai megnevezése TN-C-S, a szolgáltató hálózatán TN-C, ami azt jelenti, hogy a nullavezető egyben a védővezető szerepét is ellátja ( tehát a védővezetőt a szolgáltató biztosítja, nem neked kell kialakítani a földeléssel ), és a fogyasztói hálózaton TN-S , ahol a nulla és a védővezető szét van választva és a szétválasztási pont földelve van. ( Később újra egyesíteni TILOS! ) Ez a földelés már csak a potenciál rögzítését szolgálja és a szolgáltató PEN vezetőjének szakadása esetén valamekkora védelmet jelent.
(PEN= PE+N = Védővezető + Nullavezető ) FI-ből van 10, 30, 100, 300, 500 mA -es, ha jól rémlik a sor.
Sziasztok.
Rokonok megkértek, hogy próbáljak életet lehelni az elromlott mikró sütőjükbe. A tünetek a következők: Kiégett a 230V 8A es olvadóbizti. Ezt kicseréltem, mikor kipróbáltam újra kiégett. A trafó búgott. Érdemes vele foglalkozni? Vagy egyszerűbb egy újat venni? Előre is köszönöm a válaszokat.
Köszi szépen!
Ez így korrekt leírás volt!
Szia!
Húzd le a trafóról a nagyfeszcsatlakozót és próbáld újra elindítani (a biztosítékot pedig ideiglenesen csak kösd át egy vékony huzallal).
hali ha valaki tud segitsen már van egy orion mikro OM-007G sütőm FÜTMINDEN DE HABETESZEK EGY POHÁRVIZET 2PERC ÉS HIDEGEN VESZEM KI
Heló!
Hát ez igy elég kevés infó "fütminden...és hidegen veszem ki", ettől egy kicsit több infó kellene a sütőröl, egyáltalán megbontottad már, úgy hogy bele sem nézel nem sok minden fog kiderülni a hiba okáról.. Ha eltávolitottad a burkolatot, a biztosítékokat ellenőrizd, utána lehet beljebb haladni(arra azonban felhivnám a figyelmed, hogy megbontott háznál tilos a mikrót használni, és a szekunder körben méréseket végezni!)
Helló.
Kipróbáltam, a trafó biztosan jó, búg biztosíték is maradt. Akkor a magnetron adta volna meg magát? Érdemes cserélni? Egy régi elektrolux gépről van szó.
ha valóban a magnetron rossz akkor nem érdemes foglalkozni vele...nézd az árukat: http://www.hqelektronik.hu/pr?srch=magnetron&ls=20&sm=2
Heló!
A magnetronról huzd le a csatlakozót és úgy probáld elinditani (Hodinka is ezt szerette volna irni), ha így nem búg akkor a magnetron lessz zárlatos, ezenkívűl ellenőrizd még le a nagyfeszkondit és diódát is..
Megvan a hiba. A nagyfesz kondi zárlatos. Értéke menyire kritikus? 1,14µF 2100V os van bent. HQ-nál 1,10µF találtam.
Az 1,10 mikrós jó lessz, bele az a néhány tized még megengedett.
A feszültségét nézd! nem lehet kisebb mint az eredeti.
Meg ha a nagyfeszbizti elszállt (gondolom igen) ode se rakhatsz be bármilyet ezek általában 5KV-osak és 2-3E ft. Mert ha simát raksz(250V) esetleg tarthatja az ívet.
helo na akor az abaj amikrommal hogy forog füttde nem melegit teljes nagy fokrateszem a cekásztlátrni hogy tüzpiros de 5 perc után is hideg a pohár viz . Fedelét már levetem ABIZTOSITÉK JO A SÜTŐBE MELEGVAN DE A POHÁRVIZ HIDEG
Fezsültség természetesen stimmel. Nagyfesz biztit nem látok bent. Érdekes. A kondival párhuzamosan van egy dióda, és egy a magnetron és a föld között.
Akkor egy kombinált - grillezős - mikród van, amivel most melegszendvics helyett vizet akarsz melegíteni...
Nem hatékony megoldás. Lehet, hogy épp csak a grill van működésre kiválasztva, de elképzelhető az is, hogy hibás a mikró-része. Fentebb leírtak szerint próbálld megkeresni a hibát.
Üdv!
Lehalt a régi mikrónk, kellett vennünk egy újat. Amit nem értek, a régiben nem volt, de az újban van egy fémezett papír belül az oldalán.... Ezzel kell tennem valamit?
Hello
Az egy csillám alapú lemez, azzal nem kell tenned semmit. Törölgetni, piszkálni, főleg vizes cuccal nem szerencsés. Üdv: Zoltán
Helló mesterek ! Az én mikróm olyat csinál,bekapcsolom és van,hogy egyből,de van hogy fél perc után levágja a megszakítót !Milyen tippet tudnátok adni?Előre is kösz!
Szerintem csak annyi a gond, hogyi kell cserélni a megszakítót nagyobbra. (Ha amúgy minden működik)
kösz,de már megvolt és még mindig megvan a jelenség!
Hello
Mekkora megszakító van fent? Amúgy nagyon könnyen lehet, hogy a trafója menet zárlatos. De találkoztam már olyannal is hogy a magnetron volt zárlatos, és levágta az automatát. Vagy a nagyfesz kondi zárlatos akkor is képes ilyet csinálni! Üdv: Zoltán
kösz a választ,hát akkor megpróbálkozom vele! kösz még egyszer!!!amúgy 16A
|
Bejelentkezés
Hirdetés |