Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Lapozás: OK   83 / 244
(#) Flatlander válasza andras1 hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Ezen van ugye a protect led,a túlvezérlésjelző(clip) led,és külön egy hibaled I-O comp.
(#) andras1 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 10, 2011 /

Túlzásnak érzem.
(#) Flatlander válasza andras1 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Hát lehet.... csak alapból van rajta egy kivezérlésjelző is így a sok led között már felse tűnik.
(#) skero válasza skero hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

A közepes méretű tekercset ha legalább élére álítottad volna ,már az is érne valamit ,persze nem mindegy milyen irányban. Belinkelem én is ,Shalafi már linkelte itt valahol. Remélem nem kekeckedésnek veszed tőlem .Bővebben: Link
(#) skero válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Bocsi az előző hozászólást neked akartam küldeni.
(#) Flatlander válasza skero hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Hát már mind1 jóezígy
(#) skero válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Persze nem azt mondom ,hogy nem tetszhet a hangja. Igazából ha egymás mellett vannak a tekercsek ,minél nagyobb teljesítmény megy át rajta annál inkább meg is szórja a mellette lévő tekercset ,így már a teljesítmény függvényében is változik a váltó paraméterei. Én is csináltam olyan váltót ahol majdnem összeérnek a tekercsek ,de eszem ágában sincs kivenni mert nekem így is tetszik ,de ha műszerrel bemérnék vagy valami vájtfülű meghalgatná biztos borzalmas lenne az eredmény ,de nekem így marad. A nyáklapot viszont kerülném. inkább nagykeresztmetszetű sokszálas kábelt használnék.
(#) shalafi.66 válasza skero hozzászólására (») Márc 11, 2011 / 2

Én is írtam, hogy a vékony rézvezető nem jó ötlet ha már váltó és kötelező a NYÁK, akkor nagy felületű vezetősávokat érdemes hagyni.

Azért érdemes kerülni az ilyen tekercselhelyezést, vagy esetleg nem légmagos tekercset használni, mert kHz-es tartományban már trafóként tudnak működni, és ezt a magashangszóró pl. kifejezetten nem szereti.
(#) ECL82 válasza andras1 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Szia, élek a segítségeddel, nem állok le szótárazni, még melléfordítanám, s a clip lenne a legjobb állapot a fordításom szerint Üdv.
(#) ECL82 válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Heuréka! Az RMX 850, 1450, 1850HD, és 2450 típusú erősítők esetében:
Idézet:
„Clip: piros LED (0,1% THD küszöbértékkel)”
(#) andras1 válasza ECL82 hozzászólására (») Márc 11, 2011 /

Ezt hol olvastad?

Itt olvastam!

Nem látom, de mindegy. Mit segítsek lefordítani?

Hát az adatlapot amit csatoltál kellett volna lefordítani, de most már akkor nem aktuális. Meg hát közben fordítgattam magamnak is. Köszi a segítséget.
Hogy-hogy nem látod? Alul van egy adatlap szerűség, szinte a képernyő legalján, hogyha a görgetősávot egészen le viszed! Készítek róla képet, ha nem találod meg!
(#) hangszoros hozzászólása Márc 11, 2011 /

Nekem nagyon bejött a trafó mint limiter a tweeter védelmében. 20 év alatt nem tudták kinyirni a Paevay A 22-es dtrivert CsS800-as végfokkal !!!
Ezután az Altececet is igy kompletiroztam. Azokból se halt meg egyse, pedi kaptak brutált.

Megvan.
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Hát igen a vezetősávokat majd befuttatom ónnal még,de ha mégis megadná magát akkor 2es rézdróttal megoldom.Amugy ezek légmagos tekercsek mind,és a magasé pont a legszélén van szóval arra szór rá legkevésbé a többi.De a hangjával megvagyok elégedve,végre nemakar "sub" tartományban szólni a mély amit amugyse tudna és hallhatóan sokkal erőteljesebben szól az egész láda nagy térben is.
(#) Flatlander válasza skero hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Hát én nyákra raktam így legalább szépen egybevan az egész,nagyobb vezetősávok jobbakletttek volna de majd elválik mennyire bírják.Vannak vékony ólomlemezeim,esetleg ha a két tekercs közé rakok az csökkentené kicsit a szórást nem?
(#) andras1 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Ólomlemez? Nem atomreaktor az Te!
(#) Flatlander válasza andras1 hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

Énse centi vastagra gondoltam de az ólom jól árnyékol
(#) skero válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 12, 2011 /

A nagyobb vezetősávok előnyösebbek ,de nem csak arról van szó ,hogy esetleg nem viselné el a vezetősáv az áramot. Ezesetben az áram nagyobb része a vezető külselyén folyik és ha szeretnénk ,hogy nagy teljesítményt továbbítson akkor a minnél nagyobb keresztmetszet előnyösebb. Ez a jelenség frekvenciafügő is. Az ólomlemezzel akár működhet is a dolog bár nemtudom. Leginkább nem raknék vezető anyagot oda akkor sem ha nem mágnesezhető. Induktivitás mérés talán választ adhatna. Ha találok itthon ólmot kipróbálom neked ,hogyha egyik tekercset párhuzamosítom egy erősítő kimenetével és egy másik tekercset a közelében helyezek el és azt egy erősítő bemenetére kötöm (akkor ahogy Shalafi is írta mint egy trafón átmegy a jel) és arra az erősítőre kötök hangszórót. Aztán miközben ezzel a csatolással szól a zene bedugom közélyük az ólmot. Biztos ,hogy csillapítani fog ,de nincs gyakorlati tapasztalatom ezzel.
(#) Flatlander válasza skero hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

A vezetősávokat majd befuttatom akkor szerintem nemlesz gond vele,kár hogy nem én martam a nyákot énis nagyobb vezetősávokat hagytam volna de már mind1,a közép tekercsét meg lehet élére állítom ahogy a linken is van,a magas tekercse szerintem van olyan messze hogy azzal nelegyen gond.De hallásra nekem ígyis tetszik a hangja,azvolt a fő gondom hogy gyárilag a mély szélessávba volt kötve,most így hogy váltózva van sokkal erőteljesebb a hangja is,meg nemterhelődik fölösen a szóró a magasabb hangokkal amiket ugyse tud megszólaltatni.
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Idézet:
„meg nemterhelődik fölösen a szóró a magasabb hangokkal amiket ugyse tud megszólaltatni.”
Ez csak téveszme a hangszóró induktivitása miatt.
(#) Flatlander válasza shalafi.66 hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Mind1 de így akkoris jobb a hangja mélytartományba főleg mintha szélessávba szólna.
(#) shalafi.66 válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 13, 2011 /

Csak relatíve, mert a mély nem változik (ha nem túl magas a soros induktivitás DC ellenállása).
(#) karpi válasza Flatlander hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Sokkal erőteljesebb hang? Mire érted ?.Beteszel egy soros "impedanciát" és megnő a hangerő +6dB-el ami ugye mar jol halható .A minimális halható /érzékelhető "erősödés"+3dB lenne .A +3dB meg dupla erőt jelent.Hogy ezt hogy lehet kihozni egy szűrő beiktatásával ami tulajdonképpen csilapit?
(#) karpi válasza karpi hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Az erezhető erőteljesebb hang az egy torzított jel hozhatja.Ugyanis plusz impedancia csillapít ,igy nagyobb feszültség szükséges az erősítőből , ami mar torzítva van .A torzított jelben sok felharmonikus jelenik meg ami gazdagítja a hangzást így erőteljesnek tűnik mivel feltolja finoman a mely/közép rész fele a hangszínt ahol a hallás érzékenyebb.
(#) deck22 hozzászólása Márc 14, 2011 /

Van egy 2x20W-os gk-ba szerelhető Orion erősitőm. Ha bekapcsolom, előbb zúg, majd "hebeg". A bemenő jelet nem érzékeli.
Ha valaki tud ötletet adni, köszönettel veszem.
(#) shalafi.66 válasza karpi hozzászólására (») Márc 14, 2011 / 1

Nem erről van szó. A soros ellenállás látszólagosan rontja a T-S-t, ezért mélytartományban többet emel ki a hangszóró, és ha helyreáll az átvitel egyensúlya a váltónak köszönhetően, valóban többnek hallod a mélytartományt, mint egy közép-magas kiemeléssel.
(#) aflmor válasza deck22 hozzászólására (») Márc 14, 2011 /

Idézet:
„gk-ba szerelhető Orion erősitőm”
Kicsit eltévedtél! :yes:
Következő: »»   83 / 244
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem