Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Pc tápot önmagába. Most ujra mértem a trafoval 14.24+- megy a habgszinre rendesen bemegy és elenőriztem minden a hején
Ennek a kapcsolásnak nem+/- táp kell,hanem csak simán +!..........Egyébként a PC táp nemindul el csak úgy magától,ha bedugod a 220-ba.
De kell,de csak simán +12V,és GND kell neki.
Tudom, Hogy nem Indul Két lábat ösze kell hidalni a csatlakozon ami az alaplapba megy és ha beindult a venti elinul. Igy kötem be a hangszinbe az áramot
Na itt a baj A GND-t nemjó helyre kötötted!
Azt mindig helyesen ítéld meg ,hogy ha +at mondasz vagy mínuszat azt mindig a földhöz viszonyítjuk!!!
Tehát a fent említett az szimmetrikus a földhöz képest! Neked asszimetrikus kell tehát 12V és GND (föld)! Ez Nem mind1!
Vettem a trafot simán két kijövetele van tehát aszimetrikus utána tettem egy dioda hidat utána egy 4700as kondit meg egy 100nf-os kondit s akkor lett a +és-én igy mondom a +-. Nem hejes?
És probléma megoldva Köszönőm szépen
Amit csináltál az jó.
Csak azt próbáld megérteni hogy az electronikába van negatív potenciál is. Tehát mikor asszimetrikus tápegységed van akkor a pozitív illetve GND közt tudsz feszültséget mérni. Ha azt mondod viszont h nekem plusszom illetve minuszom van az a földhöz képest van mindegyik x abszolult értékre, és lényegében akkor az ö potenciáljukat méred, ezek a földhöz képest mindig kevesebb(ek) szoktak lenni. (Váltóáramnál ezt úgy hívnám ha így jobban érted hogy a fázisok közt mérsz feszt) Én értettem amit írtál egyébként csak próbáltam veled megértetni ez az eszmét.( nem kötözködésből, hanem hogy később ebből ne legyen bajod ) Fogadd meg lacek tanácsát mert a föld nem volt jó helyen., én is úgy vettem ki a csatolt képből.
Kezdő cipőbe járok még de örülök az ilyen leckéket. Igy van a föld nem volt jó hejen de mostmár ott van és megy is Ezé szeretem a forumot és nem szégyelek kérdezni mégegyszer köszönöm mindenkinek. Még amire szükségem lenne az egy kapcsolás lednek az erőítőmbe mert ha jol tudom 3Vnál nem igazán bir töbet egy led
Ha 12V ról megy a led,akkor egy 1Kohm-os ellenállást köss vele sorba.
Köszi De nem kell nekem ekkora... csak kis 60-80-100w körüli kéne, de nincs szimetrikus tápom ezért kéne kicsatoló kondis. 2n3442 vel talán nem tudom, szeretnék e a 90v körüli tápfeszt. Amúgy a régi Ágota DS600 nak a rajza nincs meg valakinek? Amiben még tranzisztoros végfok volt?
Na ja... De egyszerűbb kérdezni, mint keresni...
Egyik se jó.
És igen használom a google-t is és a fényképező gépecskét is. De eddig egy rajz nem volt ami jó lenne, írtam hogy 90v kb a tápfesz, nem 50-60. És 2n 3442vel kell megoldanom. Az mj15003-4 es rajzal szemeztem már de sajnos az sem 2n-es.
Szia!
Ne szemezz a rajzzal, hanem csináld meg! Bővebben: Link
A tápodról nem tudtam, hogy asszimetrikus.
Én azt javasolnám inkább csinálj belőle szimetrukust..
Az lenne a kérdésem hátha valaki tudja a 2N3055-ös tranzisztor mióta lett 60V-helyett 100Voltos?
Vagy csináld meg ezt. Itt NPN (kvázikomplementer) végfoktranyók vannak.
Üdvözlet!
Lehet-e TO-92-es tokozású tranzisztorhoz (BC639) hűtő-kalapot kapni vagy valamilyen egyszerű módon hűteni? Köszi.
Hűtőzászló a neve. Egy rugós, hajtott, fémlemez.
Ezt hűteni ne viccelj már .
Találkoztam már ilyen megoldással, egy régi kazettás magnó motor feszültségstabilizátoránál.
Igen ezt én is így tudom, de ha megnézed a mai adatlapját ott 100V kollektor-emitter fesz. van megadva.
Szia.
Noss igen, van hogy a Collector-Base Voltage (IE = 0) adják meg,ebben az esetben 100V -ra lehet előfeszíteni! Amit általában használunk az ez : Collector-Emitter Voltage (IB = 0) itt 60V lehet az előfeszítettség! Remélem segítettem. |
Bejelentkezés
Hirdetés |