Fórum témák
» Több friss téma |
Nos,az a helyzet,hogy megvan az új quad 405 (az utolsó darabjáig zsir új) és a reccsenő kicsit hörgő hang még mindig előjön nagy hangerőnél nagyobb mélynél.Esetleg az nem lehet,hogy a hangszóróm impedancia menete nem jön be az erősitőnek?
Az könnyen lehet, mert nem túl korrekt a védelem. Van kritikus 5-6 Ohm amikor táptól tápig gerjed. Toló ellenálással szoktam próbálni. A gyári is !
Egyszerü kipróbálni: kösd ki, és kiderül
Ezt nem teljesen értem,mit is kellene kikötnöm,pontosan hogy gondolod?
Szimulátor alapján elméletileg igy alakul az átmenet:
Kipróbáltam egy 8 Ω os hangszóróval,azzal nincs ilyen jellegű gond.Viszont a 4 Ω osnál 2 nap alatt 2 garnitúra 2A es biztit evett meg a quad és legutóbb visitva gerjedt .Úgy fest nem volt szerencsés párositás a JBL és a quad 405 ...
Ha jól emlékszem két BC tranyó a zárlat védelem . Azt kell kiszedni. Mint irtam hisztis az impedenciára. Nem rosz, hanem ilyen a gyári is.
Jóra nem fogod tudni megcsinálni. Annak idején sokat próbálkoztam
Ha ezt előbb tudom,akkor nem új quaddal foglalkozom,hanem egy FET-es cuccal
A QUAD R.Ludwigos változata éppen az alacsony és bonyolult impedanciák anomáliáit igyekszik megoldani. Nálam remekül bevált.
(Az eredeti kapcsolás 8 ohm-ra lett kitalálva.)
Én is 4 ohmos hangfalakkal hajtom és tökéletesen működik.
Elképzelhető,hogy neked van a hangfalaidban hangváltó (szerintem számit az is),ami nekem a mélyládában nincs,csak egy aktiv subszűrő és elképzelhető,hogy a te hangfalad impedancia átmenete másabb lehet,mint nekem ennél a hangszórónál 2,2 Ω tól kb 29 Ω ig mocorog.Már mások is panaszkodtak ilyen jelenség miatt,sajnos ez amit most összehoztam rossz házasitás volt .De úgy látom valamelyiknek mennie kell vagy a quadnak,vagy a JBL nek,mert nem úgy fest,hogy megoldás születik erre a problémára.
A müködik vagy jól müködik nagyon távol tud lenni. Ha még a megbizhatóság is szempomt. tovább bonyolódik.
Sok gyári cucos is szervashíbától szenved A FET-es dolgok se kivételek. Annak is vannak játékszabályai.
Nem a hangszóró a hibás! Biztos hogy a végfokoddal van valami. Nekem a quadom gond nélkül viszi a 4Ohm-os hangszórót is.... Valamit elronthattál a végfokban, vagy a védelme korlátoz..
De milyent ? Nem mindegy, hogy egy nagy tömegű erős mágnesű, kemény felfüggesztésű - vagyis nagy elektromotoros erejű - vagy egy kuli buli háztáji modellről van szó. Ez is 4Ohm, az is 4. De a dinamikus, üzemi viselkedésük között egy világ van, legalábbis az erősítő szempontjából.
Nekem vitt egy hatalmas mágnesű MNC-t is, meg az általad "háztáji" nak nevezett hangszórókat..
Szerintem nincs semmi elrontva,ezt a véget szándékosan nem én csináltam mert az elődjét igen és nem is egyszer,nem volt jó.Ennél az újnál annyi a különbség,hogy kicsit másabb a panel és kicsikét más a hangzása(más alkatrészekkel készült).
Egyszerűen ezt a JBL hangszórót nem szereti.Mint irtam is,valószinűleg nagyon terhelheti vagy ilyesmi az imp.átmenete és begerjeszti.
Esetleg szerintetek,ha beépitek egy zobelt,hogy impedancia korrekciót csináljak,használhat v.mit?
Az erősítőd úgy tudnád megnézni, hogy egy műterhelést elkezdesz húzni 4Ohm felé. Valahol 5-6 Ohm környékén jön majd a meglepi a gerjedés. Amikor belép az áramkorlát. A gyáriba is !
A JBLek ( és a laposdrótosak) hajlamosak menetzárlatosakká válni ! Megkarcolódik a felületük, és attól. Egyetlen félreveréstől is akár. Nehéz tetten érni, mert az Ohm mérő nem mutatja ki, csak ha nagyon gázos.
Ez a fazonhuzalos tekercselés amiről beszéltünk?
Sziasztok!
Ha van egy 1nF-os kondi a mínusz tápfesznél lévő végtranzisztornál a B-E között az gerjedés gátló ugye? Szóval nem lesz baja az erősítőnek ha ott van?
Nem tudom ezért kérdem. Mert mondták azt is,hogy a B-C közé kell tenni.
Igen. A felületi karc sorjája csinálja. Ráadásul, mivel nem egy stabil valami még egyébb csodákat is produkál
Sziasztok!
Nekem csak anyi kérdésem lenne, hogy a BD249C és a BD242C tranyok helyet mit tudnátok ajálani ami ugyan ilyen tokozásu jobb minöséget akarok azért gondolkok cserén amugy az Urbán féle Quad ot csináltam meg és szándékosan csak 2x45 voltal hajtom mert nem akartam a BD ket csucsra járatni a meghalás elkerülése véget.Amugy nagyon szépen szol csak még többet akarok kihozni belöle ami a minöséget illeti meg ha ic cseréljek milyet rakjak bele most NE5534 van benne.
Egyáltalán nem biztos, hogyha drágább félvezetőket teszel bele, akkor jobban fog szólni. Sőt a régebben készült tranzisztorok általában jobbak mint a maiak.
Valóban nem szól rosszul a BD-vel sem. A BD egy valamit nem szeret, a meleget.
Akkor szerintetek hagyjam ugy ahogy van most?
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne egy Urbán féle 100W-os Quaddal, hogy nagy hangerőn erős mély kiemeléssel erős recsegő, pattogó hang jön ki a hangszóróból. A hangszóró egy MNC 300/600W-os 40cm-es, ami biztos jó, nem súrlódik sehol és nem ez koppan, valami kijön az erősítőből. Olvstam másnak is volt/van ilyen problémája, nemtudja valaki a megoldást?
Szia! Elkezdi határolni a teljesítményt. Ekkor hallod azt a hangot. Nekem is volt 100W-os de nekem a böszme méretű puffer miatt nem koppant. Neked mekkora a puffer kapacitásod?
És a feszültséget.
Kis feszen megolvadt a műanyag ! és jó maradt. Az átötvöződéstől lejjebb ment a letörési fesze, és mocskos nagy bétája lett. |
Bejelentkezés
Hirdetés |