Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Mármint úgy erőteljesebb hogy egy nagyobb terembe nemcsak szól valami és kész,hanem tényleg hallhatóan és érezhetően szól valami.Viszont így most az alacsonyabb hangok kb 50hz alatt szinte semmit nemszólnak,de ez végülis mind1 ugysetudna szólna,csak kis hangerőn hallgattam úgy szobába.
Hello!
Építettem egy LED-es stroboszkópot és szeretnék bele egy olyan funkciót,hogy basszusra villanjon.Csináltam is hozzá egy mikrofonos VU métert,működik is csak most minden hangfrekvenciára reagál.Hogyan tudnám megoldani,hogy csak basszusra villanjon? Segítségeteket előre is köszönöm! ![]()
Szerintem faragsz elé egy 100Hz-es felülvágó szűrőt és kész. Szerintem itt találsz.
Sikerült szereznem hangszórót a WSX-be. Remélem ezzel jól fog szólni.
![]() ![]()
Sziasztok!
Valaki megtudná nekem mondani hogy 800 Wattot 8 ohmon lehet e még 6,3-as jack csatlakozóval csatlakoztatni? A válaszokat előre is köszi.
Nem tanácsos.
Az, hogy mit bír, az erősen gyártó, gyártmánytól függ. Nem mindegy ki csinálja.
És esetleg 2 jack aljzat és dugó párhuzamosan lenne kötve úgy?
Szia, inkább használj SPEAKON-t , az profi! Keress utána!
Nem tanácsos egyáltalán, nem véletlen használnak ekkora teljesítménynél speakont, ahogy ECL kolléga is mondja. Apropó, milyen erősítő ez hogy 8ohmon tudja a 800-at? Valami 3200W-os csoda?
Hát ez elégé macerás, és értelmetlen.
Oké, hogy most a speakon a legelterjedtebb, de nem azért mert olyan jó. Ráadásul ennél is igaz nem mindegy ki csinálja. Volt már szívás, hogy nem ment össze, a koppi a Neutrikkal ! Az igazi tuti, és még szabványos is: Az XLR nagytestvére 4 polússal. Nem tudom, hogy nevezik. Leginkább olaszba fordul elő, de a Canon a tuti
Nem ez egy 2x400 as ross amp 800 as hidalva. Amugy úgy oldottam meg hogy a két hangfakábelre külön külön tettem egy jacket mindenét bekötve.
1. A speakont igen is azért használják mert jó. A legjobb hangfalcsatlakozásra.
2. Meg kell venni a Neutrikot. 3. Ez a szabványos. 4. A canon amit amiről beszéltek sok helyen a XLR, annak az a neve hogy XLR, akárhány pólusa is van. Az XLR! A canon volt az első gyártó, azért ragadt rá ez a név! S nem alkalmas hosszú távon hangfalcsatlakozásra. Használják, működik is, de az nem arra való. Kb. ennyi!
Olvass vissza. Van egy hasonlóan atombiztos konstrukció, de nagyobb, vastagabb pinekkel. Erről beszéltem.
A speakon meg mitől lenne jó ?. Mert az van, és passz. A Neutrik dettó. Nézd meg már a lemezből hajtogatott belét, dugd össze egypárszor, és hallani fogod, hogy gyérebbül szól. Na meg nézd meg a bemaródásokat rajta. Nem kell hozzá nagyító! Ezt lehet kapni. A hajdani dzsuvás ausztrál Canon 10 kört ráver. Sajnos azok is legagyisodtak.
Utána néztem mielőtt állítottam s az állításom azóta is tartom!
Melyik ponton nem értesz egyet?
Szerintem nem hiába lett minden erősítőre speakon aljzat téve. Szerintem jól működő csatlakozó. Meg kell venni a Liechtenstein-i csatlakozót, még akkor is, hogyha drága. A hajdani ausztrál Canon 10-es csatlakozót használják még ma is?
Amit te említesz az a TINY XLR. Valóban robosztus csatlakozó.
Kösz de itt a Wikin ezt a típust nem említik, pedig futó, kapható. A menő hangosítók ezt használják, még véletlenül se a speakont. Néha Hartingot
Amit természetesen Kínában gyártanak. Nézd meg a gyűjtő csomagolást, valamelyik kereskedőnél.
Ha a világ legdrágább és legjobbnak tartott ( mellesleg nem csak tartott ) hangfalaiban és erősítőiben SPEAKON van akkor az jó. A neutrik az jó. Kb 300 darab van nálunk használatban - van olyan ami 10 éve - még nem volt velük gond. Szerintem ez válasz a kérdésre, és kb itt le is lehet zárni a vitát.
Nem láttam még gyűjtő csomagolást, legalább is neutrikot nem. Erről nem tudok nyilatkozni. De én még hiszek abban, hogy ha azt írja a csatlakozón, hogy Liechtenstein, akkor az jó! Mi is használunk kamu neutrikokat, mert olcsók s viszonylag jók is. Annak láttam a dobozát. De az más kategória!
Még most sem értem, hogy miért van akkor az erősítökön speakon aljzat. Hogy használják az XLR-r azt elhiszem, hogy profi technikában azt is, hiszen egy cégnél ahol több száz működőképes van belőle nem fogják lecserélni speakonra csak úgy. De akkor miért van minden professzionális teljesítmény erősítőben speakon? Dolgoztunk neves céggel, ahol használták az XLR-t, de ott is csak a monitoroknak! A sub-okat pedig ők is speakonnal hajtották meg. Abba tévedtem, hogy nem tiny-nek hívják, mert az más!! Ezt én néztem be! De ha már itt tartunk kíváncsi vagyok a nevére a roboszt XLR-nek!
Egy szóban a válasz: mert OLCSÓ. Nem a boltban ! hanem az előállítása.
Ha kezembe akad az párdarab, ami valahol itt bujkál, csínállók képet a normállal. Ha jól emlékszem 35A-t írtak pinenként
A professzionális hangtechinkában nem az olcsóság a mérvadó hanem a minőség. Elhiszem, hogy az általad említett csatlakozó jó, biztosan jó. De én mégis csak a speakon mellett maradok mint hangfalcsatlakozó. S azt tekintem professzionálisnak! De a képekre kíváncsi vagyok! Üdv.
Oda elegendő egy jobb minőségű jack. A SIVA PPA800-nál bevállt, akkor itt is el fog menni. Hangsújoznám : jó minőségű.
A realitás előtt meg kell hajolni. Speakon van azt kell használni, ha szeretted ha nem.
Valamikor valóban a profi cuccok jók voltak. A többlet árért kaptál valamit. Ma ? A speakonba is ócska rozsdásodásra hajlamos vascsavar van. Nesze neked profeszionilizmus. Na de fölösleges rágni a gittet.
Mutassa meg nekem valaki, hogy egy 4x 2,5mm2-es vagy 2x4mm2-es kábelt hogy szerel meg egy xlr-ben? Vagy egy Jack-ben? 800W-8ohm-on az már megkívánja az ilyen keresztmetszeteket...
![]() Az hogy rozsdásodik a csavar, az előfordulhat. Mondok egy trükköt! Körömlakknak hívják. Meggátolja a kilazulást, kirázkódás ellen, és védi a korróziótól.
Így van hangfalba speakon a jobb. XLR inkább mikrofonokhoz való nem hangfalba. Csak meg kell nézni a gyári cuccokat. 1-2 ládába láttam XLR-t, de mellette ott volt a speakon is.
Ezen a ponton ildomos volna kettéválasztani a professzionális felhasználást a hétvégi diszkózástól.
Professzionális cuccokban, nagy teljesítmény átvitelekor nincs jack. Kis teljesítmény esetén, lehet használni jacket, félprofi eszközökben elöfordul szép számban. De például hangszererősítőkben sok esetben jacket használnak, lásd Marshall, de ott is előfordul a speakon, lásd Ampeg. András, olvastam Boros Lajos könyvét a Stage Pass-t amit egy másik topikban ajánlottál, említettél. Hihetetlen hogy ezzel a témával foglalkozott valaki, nagyon megtaláltam magam a könyvben. Nálam első helyre ugrott a szépirodalmi listán! ![]()
És képzeld el, tavaly dolgoztam a könyv "főszereplőjével", a Kraft Tamással. A KFT zenekart hangosítottuk, és ő jött velük frontot keverni. Szinte semmit nem változott, csak kihullott a haja. Az a faszi olyan laza, hogy a bárányok őt számolják elalvás előtt...
![]()
Áhh, hihetetlen, még mindig aktív!?
Elneveztem road apánk-nak a faszit. Hatalmas figura. Remélem összehoz vele az élet munka kapcsán! Üdv.
Jack-et max 200w-ig használnék, de abból is azt a fajtát amin van gomb amit megnyomsz ha kiszeretnéd húzni.. Félig kihúzott jack az rövidzár és azt nem szereti a végfok.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |