Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Rendezvény-hangosítás (PA) hangtechnikái
Témaindító: sound.man, idő: Nov 25, 2007
Témakörök:
Ez az ember két lábon járó legenda. A következő szépirodalmi mű amit vadászok az a Rock napszámosai!
![]() Alapmű lehetne ez a pár könyv mindenkinek aki roadként dolgozik s nem diszkóban nevelkedett!
Ha megengeditek hozzátenném pár éve 6,3-as jack-ot használtam most már mindenhol speakon mert a jack-ok széthullottak zárlatot csinálltak a speakonokat megtaposták lehányták még mindig jók és minden áldott este pakolás ki be dugdosás.
xlr az jó de nem hangfalba esetleg aktívba jelnek.Néhány keverőbe rca helyett xlr a jel viszont láttam már hogy 600W-os végbe jack a jel és a hang is.
Tévedsz, mert nem Ő a roadok doyenja, hanem a Nemes Laci. Szakmailag is. Tamás nem volt az élboyba, mikor még aktiv voltam. na róla tényleg el lehet mondani, hogy legenda. Ezt Tamástól is megkérdezheted.
Tényleg nem változott.
Na most vagy kukába rakták a válaszom-szokás szerint- vagy elfelejtettem elküldeni.
Na mégegyszer . Olvass vissza. Nem a normál XLR-ről volt szó. A körömlakk a mágnesezhetőségből fakadó torzítást is eltünteti ? Na de hagyjuk, mert a hangászkodás bonyolultabb.
Ezért írtam nem mindegy ki csinálja
Ez az összes küttyüre igaz. A biztosítéktól a hangszóróig.
Ez nagyon jó, mert nem csúszik ki, csak ne szólna olyan bénán. Na de ne akarjunk mindent egyszerre
Én még nem találkoztam egyikkel sem, csak olvastam egy könyvet a Tamásról, plusz olvastam pár dolgot vele kapcsolatban, nekem ő legenda. A többi urat nem ismerem, róluk nem tudok nyilatkozni, de biztosan remek roadok, technikusok, akár a Tamás, vagy esetleg jobbak. Én mint kezdő road felnézek rájuk, ennyi az egész!
Hozzászólásaimban írogattam a régmúltról, de miután a kukába landoltak, legyógyultam róla. Lehet, hogy nekem is könyvet kellene írni ? Nemessel kellene értekezni
Első lennék aki dedikált példányt szeretne tőled
![]()
Nem gondolnám hogy jelen-ipari-felhasználásban a mágnesezhetőségből fakadó torzítás bármilyen szinten észrevehető vagy zavaró lenne. Az az audiofil kategória, ami nem ez. Nem gondolom továbbá, hogy atommegfejtenünk kéne. Ha LabGruppenbe, Crownba, Martinaudioba, EAW-be, LAcousticba, meg mindenhova a világon jó, akkor nekünk is jó. A NEMES LACI BÁCSIVAL kapcsolatban maximálisan igazad van, ehhez nem is férhet kétség. Rég láttam az öreget, remélem jól van. A káros szenvedélyek sajnos sok szakmabelin maradandó nyomot hagynak. A Gagyival is dolgoztunk tavaly, alig ismertem meg....
Hát azt én is szívesen olvasgatnám!
![]()
A felsorolt ügyeletes menő cégek, horor árú cucosai, nem attól menők, hogy olyan jól szólnak. Anno a Csiliben a Sámson egy Selmer motyóval 1000-en felüli embernek tudtak ZENÉLNI . Összteljesitmény nem volt 500Watt !!! A hátán is felállt ez ember haja az élvezettől. Közben mindenki ropta a táncot.
Ilyen bulikba ma is járnék. Arra, hogy bele döngölnek a betonba, szúrja az agyamat a visitás nem vagyok vevő. A Fekete Lukban jól szólt a motyó -nem azért mert én csináltam-, hanem mert Boginak volt érzéke, de mindig menekülőre fogtam magam. Ez olyan Máté Péter kezdésekor volt kb. Akkor Ő az óbudai gázgyárban nyomta az 5 órai teát Dékány Saroltával.
Édesapámnak köszönhetően fiatal korom ellenére mindent tudok arról a korszakról. Aztán gyerekkorom óta abban, ebben nőttem fel. Édesapám a 60-as évektől kezdve folyamatosan diszkózott, zenekarok cuccaival foglalkozott majd 3 évtizeden keresztül, majd egy rövid szünet után a kilencvenes évektől újra, már közösen. Ebben nem vagyok biztos, de talán Hozzád is jártak annó. Mai napig emlékszem, mikor a 80as évek elején -talán 4-5 éves lehettem - amikor megérkezett 2 db piezó magsassugárzó. Kb 2 héten keresztül az egész vármegye a mi pincénkben egymásnak adta a kilincset, mert nem láttak még olyat. Aztán amikor fater 83 ban legyártotta az első tölcséres mélyládát - egy randallt kopizott le - 2db áttekert bulgár 30-as volt benne quad 405-el hajtva- na akkor fél évig az volt a csoda. Az volt az első tölcséres hangfal a városban. És mindez az osztrák határ mellett. Itt nem tudtak normális cuccokhoz jutni...Kivéve a zenét, mert ugye a rádióhullám nem akadt fenn a szögesdróton, és az Ö3 az jött még egy biciklivázon is. Ma meg a monitorrendszerünk több mint ami az Omega kisstadioni cuccaként van leírva a Cs.Kádár féle diszkónikában. Na abban teljesen egyetértünk hogy ez nem teljesen normális. Ugyanakkor én úgy gondolom, hogy a mai általad divatosnak nevezett felszerelések azért ott vannak a toppon, és nem csak a divat miatt. Ha egy koncert rosszul szól, az felróható annak aki adott helyen összeállította, oda betervezte ( mennyiségileg, elhelyezésileg stb), beállította, és végül aki a buli alatt kezelte. Hál istennek nagyon sok nagyon jól szóló koncertben volt részem, tehát nem a felszerelésben van a hiba, hanem a kezelőkben. Sajnos ez kis hazánkban extrém jelenség. De külföldön is előfordul. Lásd még Iron Maiden sziget nagyszínpad. Ott sem a felszerelés miatt szólt botrányosan.Ugyanakkor életem nagy élménye a kapcsolatkoncertes Joe Cocker. az FOH-nál álltunk...Ahogy az szólt, a mai napig is etalon.Egy idős külföldi úriember keverte...
Nagyon jó helyre születtél. A mi családunkban csak engem vonz a hangosítás
![]()
Nálam is ez volt a helyzet. Azért jól jött Apám asztalos tudása, mert csinálta fecskefarokkal a Karlsonládákat 4esével.
Azért halvány a téma mert off ?
AHA
Sziasztok
Ez lenne a kérdésem, hogy a rek méretű opciók milyen méretűek? Gondolom a csak a szélessége fontos és a csavar felfogatás
Hali
Bővebben: Link
Szia
Köszönöm a Linket, ha jól olvasom, akkor nem lehet nagyobb 490mm-nél de, a felfogató fülel együtt annyi?
19"=19*25,4mm=482,6mm. Ez a készülék teljes előlapszélessége...Maga a készülék keskenyebbb, átlagosan 434mm. Tehát a rack dobozt az előlaphoz kell méretezni, ebből adódik hogy a belső szélessége 490mm. Ettől eltérni nem nagyon lehet, mert a racksinbe nem fogod tudni berakni a csavarokat....
Szia
Köszönöm a pontos méreteket Nem szeretem, volna gyártás közben szenvedni a méretekkel Szóval a 434mm készülék szélességgel számolhatok + a felfogató fülek az összesen 482mm
Sokat nem kell vele modellezni. Megcsinálod 490-re belméretben, belefogatod a racksint és jó lesz. A magasságot vedd mindig legalább 0,5U-val magasabbra mint ami kell, tehát mondjuk egy 8U magas-legyen 8,5U magas, így könnyebben szerelhető, és ha ne adj isten egy készüléken van gumiláb, azt sem kell leszedni ahhoz hogy beférjen....
van mikor 1 wattal hangosabbat állítasz elő mint több ezer wattal... amúgy decibelnek hívják a hangnyomást k2-ben körülbelül 600 watt volt és majdnem betört a fülem ja igen de még mindig wattban mérsz... somogyi cuccok meg 93 db/1m/1 watt de mindegy... ja és a maradék wattokkal mi lesz? Elfűtöd... enyit erről, most fogok épiteni szigorúan 2x 1 wattos erősítőt füleshez és hangszóróhoz is!
Ez így van ahogy írjátok most fogom kidobálni fateromnak a 2 ládát anyagár alatt mert erre jók csak persze olcsó meg minden pld kárpitot ott meglehet venni meg egykét jó hangszóró ott is van szó mi szó de ha már pa akkor pa-gitár hangszórók között keresgélek de most nem részletezem mért gitárt is!
Ez sem így van... akkor 2x 200 reflex mért tud 140 db fölött?
Micsoda? 200as refi többet tud mint 140dB? Ezt akarod mondani?
![]()
Milyen hangszóró ,és milyen doboz az?
Nem gyanus , hogy 2007 novemberi hozzászólással veszekedsz?
![]() Idézet: „van mikor 1 wattal hangosabbat állítasz elő mint több ezer wattal...” Ezt elmagyaráznád , hogy működik?
Szerintem: Az 1W-os hangkeltő a Sokol rádió, a több-ezer wattos pedig a hőtárolós kályha.
![]() Komolyra fordítva a szót: Ismerjük a dB-W "létrát", azaz, 3 dB-el nagyobb hangnyomáshoz kétszer akkora teljesítményt kell bevinni. Ebből adódóan, egy 113dB-es hangsugárzó 1W-al meghajtva már pont kétszer akkora hangnyomást eredményez, mint egy 80dB-es hangsugárzó 1024W-al hajtva. |
Bejelentkezés
Hirdetés |