Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lakásriasztó

Témaindító: Gabi, idő: Máj 30, 2005
Lapozás: OK   10 / 50
(#) plepi hozzászólása Márc 17, 2011 /

Érdeklődnék egy haverom most szereltetett riasztót és ha beélesíti a rendszert akkor mindig az 5 ös zónából kap riasztást,mitől lehet ez mozgásérzékelő hiba? Kutya macska kizárva
(#) plepi hozzászólása Márc 18, 2011 /

Volt egy kis időm és arra a következtetésre jutottam hogy ha beélesítjük a riasztót kerek három óránként mindíg csak abból az egy szektorból riaszt.
(#) hbal válasza plepi hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia!

Velem is előfordult már, hogy egy mozgásérzékelő bekrepált. Ki kell cserélni.
Esetleg szereld le, adjál rá tápot és köss rá valami csipogót, majd fordítsd be a sarokba. Elvileg nem szabad megszólalni a zümmernek.

(ha leszereled, és a megfelelő vezetékeket összezárod, akkor azt is tesztelheted, hogy az érzékelő nélkül produkál-e a központ téves riasztást)
(#) plepi válasza hbal hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Köszi,Ha leszerelem akkor két vezetéket tudok csak összezárni. Ha összezárom akkor téves riasztást kell neki produkálni vagy nem?
(#) tomat5 válasza Pepito23 hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Szia

Konkrétan mire gondolsz?
(#) hbal válasza plepi hozzászólására (») Márc 18, 2011 /

Ha a tápon kívül két szál vezeték van csak bekötve és (C) (N.C.) van odaszitázva, akkor az egy alaphelyzetben zárt kontaktus. Vagyis a nyugalmi állapot a két vezeték összekötése.

Ha van(nak) ellenállás(ok) akkor arról jöl jönne egy kép, vagy ha leírnád, hogy mi hová van kötve.
(#) plepi válasza hbal hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Kicserélték az érzékelőt garanciával,kíváncsi leszek az volt e a baja.
(#) hbal válasza plepi hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Aha, amúgy milyen érzékelő? (gyártó, tipus)
(#) Nudlee hozzászólása Márc 19, 2011 /

Sziasztok!
Beszereztem egy Esprit 728ult központot 636 -os kezelővel.
Felszereltem, most szeretnék nekiállni a programozásának. A kezelőn a zónákat tiltottam. A központ 4 zónájából egyenlőre csak kettőt akarok használni. A maradék kettőt hogyan lehet tiltani / kikapcsolni? Végig futottam a leíráson, de nem találtam rá választ. Előre is köszönöm!
(#) Syn7h37ic válasza Nudlee hozzászólására (») Márc 19, 2011 /

Sehogy. A nem használt zónákat le kell zárni egy ellenállással a panelen.
(#) Nudlee válasza Syn7h37ic hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Próbáltam az 1K és 2,2K ellenállásokkal - amit hozzá adtak (EOL, ATZ -hez) - de akkor is nyitottank érzékeli a zónákat. Ha egy darab vezetékkel zárom őket, akkor ok. Helyes ez így ellenállás nélkül? Lehet azért nem kell ellenállás mert kikapcsoltam az "EOL zónák" opciót?
Érdekesség. Az egyik leírásban a kezelő zóna tiltásához a "zóna" és a "com" vezeték rövidre zárását írja, egy másikban egy 1K -s ellenállás közbeiktatását javasolja a "zóna" és "com" közé.
(#) Nudlee válasza Nudlee hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Na, megvan...visszakapcsoltam az EOL zónák opciót...így "zár" a zóna ellenálással is.
(#) hbal válasza Nudlee hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

728, 738 esetén sajnos nem lehet a nem használt zónákat kiiktatni. A zónadefinícióknak megfelelően vagy EOL (1k) kell oda, vagy rövidzár.
(#) plepi válasza hbal hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

A lakásban DSC a műhelybe nincs ráírva semmi mert oda azt mondták más kell mert ott nem fűtünk.
(#) hbal válasza plepi hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Arra az infrára gondoltam, ami bizonytalanül működik.
(#) plepi válasza hbal hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Nincs rá írva semmi de szerintem paradox lehet mert a rendszerem paradox ezen az egy helyen a többi négy helyen dsc van ráírva az érzékelőkre
(#) plepi válasza plepi hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Amire nem volt írva márkajelzés vagy én nem láttam az nem működött rendesen
(#) Nudlee válasza hbal hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Köszönöm!

Még egy kérdésem lenne. A bejárati ajtóra felraktam egy nyitásérzékelőt (a kezelő az ajtó mellett van). Szeretnék a folyosóra (kb. az ajtóval szembe) feltenni egy mozgásérzékelőt, ami ugye látna ha a kezelő előtt állnék és nem tudnák élesíteni mivel az éppen egy nyitott zóna lenne. Létezik erre valami megoldás? A munkahelyemen egy régi DSC központ van...ott ki van maszkolva a mozgásérzékelő, hogy ne lásson a kezelőre.

Na még 1 kérdés a végére
Mennire jók ezek a "kisállat védett" érzékelők (pl. paradox DG75)?
(#) Nudlee hozzászólása Márc 20, 2011 /

A nyitásérzékelő mágnesét milyen távolságra célszerű tenni az érzékelőjétől? Úgy nézem, hogy 3-4cm távolságból is működne.
(#) hbal válasza Nudlee hozzászólására (») Márc 20, 2011 /

Szeretném eloszlatni azt a tévhitet, hogy egy mozgásérzékelőt szemben kell elhelyezni a megfigyelni kívánt dologgal (ablak, ajtó, stb).

A mozgásérzékelőknek van egy "látószöge" (pl.: 110°) és az fel van osztva (pl.: 2°). Azt érzékeli, amikor egy ilyen körcikkből átmész a másikba.
Vagyis ha szemből közeledsz egy érzékelőhöz, akkor előfordulhat, hogy nem haladsz át egy ilyen metszésponton sem, hanem egy körcikkben mozogsz.
Ez a probléma főként hosszú folyosók esetén fordulhat elő, amikor az egyik végéről "figyeli" a mozgást.

A passzív infrák ezen hátrányát (is) szokták mikrohullámú dopplerrel kiküszöbölni.
(#) Nudlee válasza hbal hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Rendben, értem.
Az érzékelő tamper -jét mennyire "elegáns" dolog sorbakötni a reléje ármakörével? Nem akarom bekötni a tampert, csak elméletben érdekel a dolog.
(#) hariboo válasza Nudlee hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Szia!
Azt csak olyan helyeken szokták csinálni,ahol szabadon megy a vezeték.Például átfeszítés két épület között.
Alapból nincs sok értelme,mert így a tamper úgy is akkor fog jelezni ha be van kapcsolva a riasztó,de akkor meg teljesen mindegy,mert bekapcsolt állapotban ha oda szeretnél menni az érzékelőhöz,hogy szétszedd,nem tudod zónasértés nélkül megtenni..és indulni fog a riasztó.
(#) Nudlee válasza hariboo hozzászólására (») Márc 22, 2011 /

Köszönöm, igazad van...így valóban nem sok értelme van.
(#) hbal válasza hariboo hozzászólására (») Márc 26, 2011 /

Nem értek egyet azzal, hogy a tamper csak akkor jelez, ha be van kapcsolva a riasztó.

Paradox rendszereknél ez állítható. Értelemszerűen ki lehet kapcsolni, vagy csak hibaként jelezze ki, esetleg továbbítsa a távfelügyeletre, de azt is meg lehet csinálni, hogy mindig hangos riasztást produkáljon, függetlenül attól, hogy élesített vagy hatástalanított a rendszer.

Én mindig hangos riasztást szoktam beállítani, mert ha valaki szét szeretne szedni egy érzékelőt, akkor sem tudja "megszabotálni" ha nem éles a rendszer. (gondolj bele, hogy mennyire fontos lehet ez egy üzlethelyiség, raktár, stb, vagy kültéri védelem esetén)

Ahol szabadon megy a vezeték, ott az érzékelőben elhelyezett EOL ellenállás nyújt védelmet, hiszen ha a megfelelő ereket szeretné valaki rövidre zárni, hogy előállítsa a nyugalmi állapotot, abban az esetben nem az EOL értéket látja a központ és riaszt.

tamper.JPG

(#) hariboo válasza hbal hozzászólására (») Márc 28, 2011 /

Szia!
Teljesen igazad van!
Én csak a sima nc-vel sorba kötött tamperrel foglalkoztam hirtelen eol vagy deol ellenállás nélkül.Amikor a hozzászólásomat leírtam,akkor gondolkoztam,hogy ki kellene fejteni ezeket is..De már nem nagyon láttam a fáradtságtól.
Sajnálom,ha bárkit félrevezettem!
(#) Pepito23 hozzászólása Ápr 23, 2011 /

Sziasztok!

Nyitásérzékelőt (TANE FM-102) hogyan kell és hova érdemes felszerelni?
Előre is köszönöm a segítséget.

Üdv.:
Peti
(#) nrobi1001 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

sziasztok.valaki tud segíteni abban hogy egy napco magnum alert 1000e-t hogyan lehet resetelni,vagyis a gyári beáálításokat visszaállítani,ugy hogy sajnos egy kódot sem tudok hozzá.
(#) nrobi1001 hozzászólása Ápr 27, 2011 /

A riasztó tulajdonosa felszereltette velem merthogy neki valaki jó régen egy irodájából leszereltette,de nár nem emlékszik mi volt a kódja.De ezt a beszerelés után mondta csak el.Programozói leirásom van hozá de mesterkód tudta nélkül mit sem ér.
(#) czibo hozzászólása Ápr 29, 2011 /

Siasztok
Kaptam egy kiszuperált, de működő esprit 728-as 2.2-es riasztó központot. Nagyon megköszönném, ha valaki tudna egy magyar nyelvű leirást hozzá.
üdv: czibó
(#) Fonák válasza nrobi1001 hozzászólására (») Ápr 30, 2011 /

Szevasz!
A panelon a jobb felső sarokban van egy IC, annak kell az egyik lábát testre tenni, és visszaáll gyárira. Ha teszel fel egy képet, megmondom melyik lesz az, nincs most elérhető közelségben ilyen panel nálam
Következő: »»   10 / 50
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem