Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Kémia óra vízbontás (durranógáz fejlesztése)
Lapozás: OK   35 / 87
(#) superpotyi válasza Deta hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Szevasz. ko33 anyagnál valamenyit megbarnúl a lőre, lemezeken barna elszineződés látható életartalma kb 100000km . Kezdeti beüzemelés után hamar látható az elszineződés kb 1000km után csöken az áramfelvétel minimálisan a lemezeken lévő okxidáció miatt kevés kh hozzáadásával korigálható ezután nemváltoznak a paraméterei a celának . Érdemes kb 10-20 ezr kilóméterenként megfordítani a celát mert az alsó részen valamenyi sár összegyűlik és itten fokozotan látható az ezózió de a cela kiőblítésével ez nagymértékben lehet csökenteni . Tovább lehet ezt a jelenséget csökenteni ha a víztartály aljába tiszta szivacsot berakól ebben megtapadnak a lebegő részecske darabok . üdv
(#) svgyula válasza Hier hozzászólására (») Ápr 12, 2011 /

Igen! Három állítási lehetőség van úgy mint a frekvencia, a korlát és a teljesítmény.
De ha megcsinálod normál potméterrel akkor kívülről vagy akár a fülkéből is vagy rákötheted a pillangószelepre és azzal állíthatod a termelt gáz mennyiségét!
(#) Hier válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 13, 2011 /

Ezer és még egy köszönet Neked, és a tanácsaidért!

Tegnap visszakaptam a kocsit, így belekerült a cella, az EFIE, és holnapra meg van a PWM is, szóval minden a legnagyobb rendben

Köszönet mégegyszer
(#) tápláló válasza superpotyi hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Szevasz.Az elektrolit barnuláshoz;Éredmes 316L-mégjobb-316TI anyagot használni,bár míly drága is.Én próbáltam nagyon sok féle anyagot-higyjétek el-nem éri meg az olcsóbbakat erőltetni.A legújabb bontóm(csöves) kb 700 km körül van,barnulásnak NYOMA SINCS.Az elektrolitnál is mindenki a KOH-t dicséri-nekem azzal is volt ENYHE barnulás,most Nátriumkarbonát(szóda)használok,SEMMI BARNULÁS.Persze nem kötelező ezeket használni,csak javaslat a tapasztalataim alapján.Nem a nagyképűség,vagy beképzeltség vezet,hanem a segítő szándék.
(#) svgyula hozzászólása Ápr 14, 2011 /

Tisztelt Uraim!
Csatlakozom az előttem szólóhoz és tettem is fel egy videot a működésről. Már megbízhatóan működik az automata kapcsolás is:http://www.youtube.com/watch?v=NA4TOJwDWJU
Nálam is szodabikarbonát lett megint bele és nincs barnulás! Lehet hogy a gyengébb bontókat meg lehet "bolondítani" KOH-val nagyobb teljesítményre de valószínűleg ott már lesz hőfejlődés is.
Ja a KOH-tól ilyen a lemez:http://www.kepfeltoltes.hu/view/110413/DSC00934_www.kepfeltoltes.hu_.jpg
Valószínűleg nem akarok aranyárban lemezt venni inkább gyengébb oldatot használok több lemezzel!
(#) patkolttojas válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Szia!

Nagyon tetszik. A vákuumkapcsoló gyári, vagy Te csináltad? Ha valahol vetted, akkor megadhatnád a linkjét, vagy típusát. szerintem sokan használnák, mert valóban biztonságos megoldás a használata, mivel vákuum csak akkor van jelen, ha megy a motor.
(#) svgyula válasza patkolttojas hozzászólására (») Ápr 14, 2011 / 1

Szia! A gyártót könnyen megadom az én vagyok. Ha leírom hogy hogyan működik szerintem sokan megtudjátok csinálni. Az egész egy henger és van a végén egy furat ami látszik. Beleraktam egy műa. dugattyút gumi gyűrűvel elé egy rugót. A rugó tolja vissza a dugattyút ha nincs vákuum.A másik végére a dugattyú elé felcsavaroztam egy ~80Ft-os mikró kapcsolót nem kell nagyobb hisz ez csak az öntartó relének ad áramot akkor amikor a motor elindul utána már a relé tartja magát behúzva mindaddig amíg a gyújtást le nem veszem akkor indul minden előröl.
(#) superpotyi válasza tápláló hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

Elekrtolid barnutás ko36 lemeznél nem jelentkezik .
(#) mizozo válasza (») Ápr 16, 2011 /

Szia!
Jó látni, hogy kipróbáltad engem is érdekel a téma csak most nincs lehetőségem kísérletezgetni. Arra kíváncsi lennék hogy 20KHz -en mit mutat a vízbontás. A villamos ív érdekes dolog abban van a kutya elásva. Ha jól emlékszem az az állapot amikor a villamos ív még éppen nem jött létre az a leghasznosabb, és állítólag van egy jellegzetes hangja is.

További jó munkát hozzá. Üdv.: Zoli.
(#) svgyula hozzászólása Ápr 16, 2011 /

Tisztelt uraim! Találtam az obi-ban is 000-ás fémgyapjút ~750 Ft.
A festékeknél keresendő!
(#) flamin válasza mizozo hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Köszi! A 20kHz engem is érdekelne, de nekem kicsit drága most még összehoznom, viszont tervben van kipróbálni nagyfesszel (egyszerűen egyik henger gyújtógyertyáját tolni víz alá). Szeretném, ha jövő télre beüzemelnék egy "agregátort", ami valamennyi pb-vel és kb. HHO-val menne. Egy vízhűtéses kis benzinmotorra gondolok, mert fűteni jobbak mint nyomatékot szolgáltatni. Gondolom egy-két radiátort felfűtene és lenne terhelhető 12V-om is, reményeim szerint főként vízből.
Érdekes, hogy hogy van "lehetőség". Vagy időm nincs, vagy pénzem, esetleg egyik sem. De "hol van még karácsony".
(#) mate_x válasza flamin hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Szia!
20 kHz-et szerintem simán csinálhatsz 555-ös IC-vel(~30 forint), aminek a 20 kHz-es jelét kell kötnöd valamilyen teljesítmény tranzisztorra vagy FET-re, hogy bírják a nagy teljesítményt.

Üdv.: mate_x
(#) mizozo válasza mate_x hozzászólására (») Ápr 17, 2011 /

Hali!
Kiegészítve egy kis rövid-zár biztosítással, hogy ne kelljen sűrűn cserélgetni az tranyókat. Ja meg néhány potméter, amivel finoman lehet hangolni az összeállítást.
(#) flamin válasza mizozo hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Köszönöm mindkettőtöknek, úgy látom tudnátok és szívesen segítenétek. (A tranyót és FET-et értem, de egy strapabíró példányt már nem tudok megtervezni - szaktudás és tapasztalat híjján.)
Ha adnátok linket vagy rajzot, előre is köszönöm.
Az 555-ös helyett nekem jobb lenne egy egyszerű audiós line szintü bemenet, a hangkártyámmal majd 100 kHz-en még tudok feles kitöltésű négyszögjelet - az most még elég, csak vezérelni kéne vele valami "kapcsolgatót" úgy 12V és sajna, de akár 80-100 Amperen. Biztos van akkora tranzisztor, de én nem tudom honnan vegyem... stb.
Kisebb is jó lehet, ha másra nem, furi tekercsek tesztelésére. A hangkártyát azért szeretem, mert adott és bármilyen hullámformát megcsinálhatok, akár úgy, hogy lerajzolom - függvény sem kell. És van nyolc bemenetem is, úgy hogy "belenézhetek", mit csinál a szekunder itt-ott. (Meg gerjesztgethetek is nyolc külön helyen, csak pici a teljesítmény.)
Ha küldtök segítséget, köszönöm!
(Egyébként úgy nézem, hogy nekem egy 1000W-os "audio" erősítő kéne ami tud 20-100 000 Hz-et, ezért gondoltam, hogy ez egy kicsit drága játék nekem, de ha olcsón összejönne, rögtön kéne vagy négy darab.)
(#) flamin válasza flamin hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Nem engedett módosítani:
a 20 Hz nem fontos 100 is elég (bár 5 Hz-től már érdekelnének dolgok), nem kell egyezni a jelalaknak a vezérlőjellel, torzíthat akárhogy, lehet kicsit zajos is - majd "belehallgatok" és én igazodom a kütyü viselkedéséhez. A 100kHz sem fontos, lehet annyi amennyi összejön. De a rövidzárra védelem az tetszik.
Köszi
(#) flamin hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Lehet, hogy az egész felvetéssel át kéne mennem a vízbontós témára, nem tudom, hogy látjátok, de itt megszoktam már és bármi más használható, vagy jó ötlet, elmélet érdekel.
Szóval a szomszéd kipróbálta a gyújtógyergya vízalatt szaggatott kb. 20kV-ot - azt mondja nincs szikra, még akkor sem, ha majd érintkezésig összenyomja a szikraközt.
Korábban próbáltam lángheggesztő szűrőjével (nagy felület, porózus fém) 12V-on bontani, de csak a külső felületén jelentek meg buborékok normál vízbontásosan.
(#) Deta válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 18, 2011 /

Szia!
Mivel helyettesítetted az IRFP064N fetet?
Próbára beleraktam egy a fiókban talált 20A-t bíró tipust. Egy fényszóró izzóval kezdtem tesztelgetni. A hútőfelület most csak egy tenyérnyi rézlemez, ami nekem úgy tűnik, hogy tulságosan melegszik, pedig a terhelő áram csak max 3,5A.
(#) 424.247 hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok,

GEET Plazma Generátorról valaki hallott már? A földhöz ragadt felfogásommal nem értek mindent belőle, de jó lehet ez is valamire
(#) svgyula válasza flamin hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Szia!
Az a helyzet hogy ha mindenáron plazás bontást akarsz elérni akkor vegyél ~13000Ft most akciósan az inverteres hegesztő gépet és azzal kezdjél el kísérletezni.Szerintem mire ezt megépíted kb ugyanott leszel pláne ha párszor elszáll a FET. Amúgy az én bontóm-hoz használt PWM is négyszögjelet állít elő 300Hz-5KHz-ig - ár mindennel ~5000Ft de ez autóban van és nem kell külön stabil "bika" táp!
Ha jól emlékszem 35V-tól kezd és 100A a hegesztő berendezés vége. Az autógyertya kezdésnek szerintem jó lenne.
Az inverteres hegesztőgépek amúgy is nagyfrekvencián dolgoznak!
megtaláltam a linket:
http://www.penny.hu/index.php?id=248
(#) Collector válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

13 ezerért inverteres hegesztő? Belinkelnéd ezt?
(#) svgyula válasza Collector hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hát ott a link! Csak lapozni kell benne a hátsó oldalaknál lesz!
(#) Collector válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hát ez 35A-en használható csak 100%-ban. De ahhoz képest olcsó, mert máshol 38k.
(#) svgyula válasza Collector hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Hali! nem hegesztéshez ajánlottam!
(#) cimopata válasza (») Ápr 19, 2011 /

Ne haragudj, de ez a kapcsolás egy standard szaggatónak is szörnyű.

Minek oda az a 2,2 Ohm ellenállás a fetek drain körébe? Fűteni szeretnél vagy, vagy bontani?

Ha adhatok néhány jó tanácsot, dobáld ki azokat az ellenállásokat, és csinálj a feteknek egy normális meghajtást.

[/OFF]Javaslom töröltesd a modikkal és gondold át még egyszer[OFF]
(#) svgyula válasza (») Ápr 19, 2011 /

Hali! Hát megnéztem a kapcsolásod azt kérdezném hogy minek ennyi FET bele?
Az enyémben 1 db van meg egy LM324-es meghajtónak aránylag egyszerű kapcsolás és tökéletesen működik be is linkeltem! Összerakva hűtővel dobozzal nem kerül annyiba mint a FET-ek ehhez!
És arról nem beszélve hogy mivel szabályozod az áramfelvételt? Talán ez lenne a legfontosabb része az egységnek mivel a hőfejlődéssel azonos arányban nő az áramfelvétel és EZT kell kordában tartani nagyrészt erről szól a vezérlés! A frekvenciával is lehet szórakozni csak nem sok látszatja lesz főleg így.
(#) flamin hozzászólása Ápr 19, 2011 /

Köszönöm mindannyiótoknak!
Azt hiszem jó helyre kerültem (ide lettem "moderálva").
Le vagyok maradva a témával, majd igyekszem behozni.
Mégegyszer köszönöm!
(#) janocsi válasza svgyula hozzászólására (») Ápr 19, 2011 /

Sziasztok!
Kérésemre ki lett véve a "sokfetes" kapcsolás mindenki megelégedésére. Máskor vagy rendesen megtervezem, vagy legalább nem borzolom a kedélyeket ilyen "vacak 555-ös" kapcsolásokkal.
- Megnéztem, itt vannak azért lényegesen jobb áramkörök, az LM324-es vezérlés tényleg sokkal jobb és gazdaságosabb is. (Hasonló kapcsolástechnikát az elektromos kerékpár vezérlésénél is jól alkalmaznak, nagyon bevált ott is.)
(#) flamin válasza flamin hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Szervusztok!
Egy relével kb. 1kHz-en szaggatott 12V-al nem jött össze a plazmás bontás, gyenge a szikra, a relé kevés áramot tud átkapcsolni ezen a frekvencián (ami "lassú" és az egész elrendezés így gagyi).
Tudnátok segíteni linkkel vagy rajzzal egy olyan bevált FET-es elrendezéssel amit hangkártyáról vezérelnék (mondjuk fejhallgató kimenetről - majd tetszőleges jelalak kb. 90kHz-ig)?
Ha igen, nagyon köszönöm előre is.
Szép napot!

Gagyi "bontás"
(#) cimopata válasza flamin hozzászólására (») Ápr 29, 2011 /

Előző oldalon ott van egy kapcsolás.
A teljesítmény részt meghagyod, a mosfet bemenetét pedig kiegészítheted még egy fetmeghajtó IC-vel.
(#) flamin válasza cimopata hozzászólására (») Máj 1, 2011 /

Köszönöm!
Megvan. És Köszi svgyula!
Következő: »»   35 / 87
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem