Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV-antenna kábelezés

Témaindító: MyCroft, idő: Aug 1, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 11
(#) koboraram1221 válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Kábeleket is ok hoztak? nincs megtörve esetleg?
(#) Zoli_bácsi válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

No és a SET TOP BOX-on van e ilyen opció?

(PAL-B/G) (PAL-B,G,D,H,I)

Valamelyikkel működnie kellene.

Üdv!
(#) karacsi_maci válasza Zoli_bácsi hozzászólására (») Jan 12, 2011 /

Kábeleket ők hozták, se a tévén, se a set top boxon nincs ilyen opció.
(#) kadarist válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Szia!
Pedig a tévén valahogyan csak át kellene állítani a hangnormát, mert az adás nélküli FM-zaj hallatszik bele az AV-csatornába. Hangnorma-átállítás után általában elhallgat a sistergés.
(#) karacsi_maci válasza kadarist hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Az a gondom, hogy az eredeti távirányító már nincs meg, csak egy univerzális, de mint mondtam, sajnos a menüben nincs ilyen lehetőség.

Ez akkor is igaz, hogy ha tegnap előtt, egy kis sima kábellel szemcsésen fogtam a földi adókat, és akkor nem volt sistergés?
(#) karacsi_maci válasza karacsi_maci hozzászólására (») Jan 13, 2011 /

Egyébként ez a TV típusa:
Thomson: 451/tx807c

Így van! Ha ha antennát kötsz az antennacsatlakotóra és be is van hangolva az adó, akkor nem lesz zavaró sistergés a hangban AV-üzemmódban.

Hát, most ott tartunk, hogy este átviszek egy másik tévét, megnézem, azzal mit csinál.

Azért nem értem, mert bár ez jó régi tévé, annyira azért mégsem, gondoltam, jönnek, bedugják és kész. Na mindegy, ma kiderül.

Közben gondolkodtam.

Van egy ilyen a menüben, hogy autoinstall.
Rájöttem, hogy a DK, EURO, Fr, ezek a hangnormák

Szóval, BG nincs rajta. Viszont az AV, AV-S -en ezt nem lehet állítani, és mind a 3 módban sistereg.

De ne AV-n állítsd, hanem tévé állásban és memorizáld is. A BG norma az EURO más néven.

Köszönöm, este kipróbálom. A szerelők mondták, hogy DK. Nagyon kíváncsi és izgatott vagyok, mi lesz az eredmény.

DK-ra állítsd, memorizáld és úgy teszteld az AV-t.

És ez meg is oldotta a problémát. Édesapám ott van nálam, vár egy házhozszállítást, telefonon elmondtam neki, mit kell tennie. EURO autoinstall, és kész. Nem értem a szerelők miért mondták a DK -t.

Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget.

BG-nél lehet hallani az antennás adás hangját az AV-beállításban. Ezért ajánlották a DK-t, mert úgy néma a készülék. Viszont ha nincs adás az antennán keresztül, akkor megint sisteregni fog a tévé.
(#) butser hozzászólása Jan 13, 2011 /

Sziasztok,
az alábbi problémával szembesültem.
Amire még nem találtam megoldást, a forumban sem:

Van 1 panasonic 29'' os CRT TV-m.
Ha scart csatlakozóval jelet küldök rá, alap búgás keletkezik, mint a hangszoróban, mint a füllhalgató kimenten. A hanerő növelésével a zugás is erősödik.

Amig nem beltéri volt és sima coax -al jött be a kábelTV ilyen probléma nem volt tv nézés közben. De gyanítom ez a probléma fent állt akkor is csak nem észleltem
Egy DVD lejátszóval tesztelve, attól is búg a rendszer, de ott is csak 2-3 mp-el a DVD bekapcsolása után.
A DVD is panasonic márka.

Esete van valakinek * lete a probléma forrásáról? Köszönöm Tamás
(#) gozi válasza butser hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Ez földhurok probléma, a megszüntetése sok esetben nem is olyan egyszerű...
Nézz szét itt:
Földhurok, avagy mit csináljunk, mikor minden zúg
(#) Hx-2 válasza butser hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Azt nem vetted eszre hogy akkor erosodik a zaj ha sok a feher alapszin??
(#) butser válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Nincs hatással a hangra a kép.
(#) butser válasza gozi hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Ezen indultam el Én is olvastam már, de pl. Ha TV van bedugva+DVD lejátszó, egyik sem földelt, közöttök 1 scart a kapcsolat és a beltérit leveszem a TV-ről, akkor is megmarad a búgás mikor a DVD ad képet.

Ez attól még lehet ez a jelenség?
(#) Hx-2 válasza butser hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Nalam van! Ha lehivom a musorujsagot ahol minden feher betukkel van megno a bugas!
(#) butser válasza Hx-2 hozzászólására (») Jan 14, 2011 /

Másik Tv-el tesztelve megjön ez a plusz zaj amit mondtál, mikor menűbe lépek a set-top boxon(műűsorujság,lapozó, stb) , ennek tudod mi az oka?

Másik dolog, meg kivettem a TV-t az egyenletből.
A beltérit rákötöttem a DVD lejátszó(erősítős) audió bemenetére és a zúgás megjelent a dvd lejátszó hangszóróin is...
De a Tv búg a DVD letászótól is ha SCARTal van összekötve, beltéri nélkül, szóval semmi nem jó.

Akkor ez valami földhurok dolog lehet mégis, ugye?
(#) Hx-2 válasza butser hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

DVD-bol nekem nincs csak a Box-on jelentkezik egyenlore meg nem tudom!! De ha valaki tud valamit sikitson!
(#) gerasz88 hozzászólása Jan 15, 2011 /

sziasztok
nekem t-home dekóderem van az antenátol kb15 m kábel megy a dekóderig és 1 csatlakozó van rajta némely adóknál aszt írja hogy gyenge jelvételi szint mit lehetne ez elen tenni
A kábelt már kicseréltem a csatlakozót ellenőriztem dekóderhiba nem lehet ezeken kivűl mi lehet
(#) kadarist válasza gerasz88 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Szia!
Pontosan be kellene állítani a parabolát, de akár fejkonverter-hiba is okozhatja ezt.
(#) Hx-2 válasza gerasz88 hozzászólására (») Jan 15, 2011 /

Te raktad fel vagy egy szerelo a t-home-tol? Jelentsd be ellenorzesre!
(#) karacsi_maci hozzászólása Jan 17, 2011 /

na, nekem meg most, hogy megoldódott hangnorma dolog, most a set top box zúg mint az ördög. szerintem a winyó benne, de elég hangosan.
(#) karacsi_maci hozzászólása Márc 25, 2011 /

sziasztok!

Ez nem tudom minek a problémája.

Van egy univerzális philips távirányítóm, ezzel valójában csak a tv-t kapcsolnám ki. A tv thomson.
A settopbox is az.

Reggel nézem a tévét, a tv távirányítóján tuti a tv van kiválasztva.

Amikor végzek, akkor kikapcsolom a UPC távirányítójával a settop boxot, kikapcsolás gomb, majd kikapcsolom a tv távirányítóval a tévét.

Másnap reggel, amikor tévét néznék, nem tudom bekapcsolni a settop boxot, még a rajta lévő on/off gombbal sem. ki kell húznom a 220-ból, visszadugni, ez után manuálisan tudom bekapcsolni, felpörög 20-30mp múlva, ezek után tudok újra tévét nézni.

az, hogy a tévét vagy a settop boxot kapcsolom ki előbb, tök mindegy. nagyon bosszantó, valakinek van ötlete ez mitől lehet?
(#) deadlyroberta hozzászólása Ápr 18, 2011 /

Sziasztok remélem nem nyitok feleslegesen témát, már keresgéltem semmit hasznos! lenne egy pillangó antennám. Jön rajtra az 1,2,rtl de ott van az internet kábel amin bejön 2 csatorna az echo és még nem tudom hogy mi de az echo a lényeg... Ha t elosztóval összedugom akkor az antennás jel rossz lesz viszont átdugdosni nem akarom mert többen is használják az antennát. Valahogy megoldható-e?
szerintem igen de-hát híradástechnikához gőzöm sincs...
(#) u123 hozzászólása Máj 7, 2011 /

Fali aljzat kiválasztásában szeretnék tanácsot kérni. 4 db-ot kellene sorba kötni, az antenna egy erősítős nagylepke. Egy családi házban kellene így megoldani. Földszínten 2 szoba egymás mellett, az emeleten szintén. Az össz kábelhossz az első doboztól az antennáig kb 16m. 1 koax kábelt sikerült belehúzni a gégecsőbe, a 4 aljzatnak így mindenképpen sorba kötve kell lennie.
(#) Hx-2 válasza u123 hozzászólására (») Máj 7, 2011 /

Akkor tegyel minden leagazashoz iranycsatolot!
Talan igy jo lesz de nem igy "szokas" kialakitani!
Következő: »»   5 / 11
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem