Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » LED-es stroboszkóp

Témaindító: zozo506, idő: Dec 1, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 21
(#) shakeit válasza _JANI_ hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Küldök egy képet a jelenlegiről. No ez a helyzet. Emiatt kérdem, hogy mit hova kössek , illetve kérdés, ha nem ad jelet a kimeneten akkor mi lehet a hiba?

DSC00001.JPG

(#) shakeit válasza shakeit hozzászólására (») Márc 7, 2011 /

Az összedugdosás sikerült, a gond az, hogy nagyon halvány villog, de nagyon halványan nem lehet valamelyik ellenállás kisebbre cserélni?
(#) shakeit hozzászólása Márc 8, 2011 /

Megmértem, ha bemegy 20 volt akkor is max 4-5 volt megy a stroboszkópba a vezérlőből, ha egy kicsit is eltekerem a vezérlőn a trimmert elalszik az egész, és nem világít, mi lehet a baj?

beat.gif

(#) didyman válasza shakeit hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Az LM324 meghajtani maximum 40mA (a garantált az 20mA) árammal képes. A kapcsolási rajzon szereplő LED-ek piros színűek, nyitófeszültségük alacsony (2V körül), nagy fényerejű típusok, ebből sorosan 9V-ról 3 darab, amivel biztosan megbirkózik az IC, fehér LED-ből az 1db a maximum 9V-ról.. A fotódon viszont van valami másik NYÁK is, egy teljesítménytranzisztorral, az mit csinál ott?
(#) shakeit válasza didyman hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

Küldöm a rajzot a ledes stroboszkópról amit, ezek szerint nem tudom meghajtani ezzel a vezérlővel, pedig az egyik HE-s hozzászóló ezt ajánlotta a kész stroboszkóp meghajtására amit most csináltam. Akkor esélytelen, hogy a vezérlő ezt "hajtsa"?

ledes.png

(#) taxi92 válasza didyman hozzászólására (») Márc 8, 2011 /

köszi a segítséget
(#) Eticsiga hozzászólása Máj 4, 2011 /

Helló!
Előkerült a strobim nyákterve 21 db 3mm-es ledekhez ha valakit érdekel felrakom lay formátumba.
(#) norbi0073 válasza Eticsiga hozzászólására (») Máj 4, 2011 /

Ütemre villogó vagy potméterrel állítható?
(#) Eticsiga válasza norbi0073 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

sajnos ez még csak potis
(#) taxi92 válasza norbi0073 hozzászólására (») Máj 5, 2011 /

engem érdekel
(#) Eticsiga válasza taxi92 hozzászólására (») Máj 6, 2011 /

Rendben akkor hétfőn felrakom (most nincs nálam a pendrive-om).
(#) Eticsiga hozzászólása Máj 9, 2011 /

Hello!
Akkor itt a nyákterv ehhez a rajzhoz és még egy kép bedobozolva.
(#) Eticsiga hozzászólása Máj 9, 2011 /

Esetleg nincs valakinek ütemre villogóhoz működő rajza?
(#) Eticsiga válasza aflmor hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Köszi
(#) taxi92 válasza Eticsiga hozzászólására (») Máj 9, 2011 /

Nayon szépen köszönöm
(#) knobor hozzászólása Máj 29, 2011 /

Sziasztok!
Azt szeretném kérkezni hogy a képen látható módon szeretném át alakítani ezt a stboszkópot. Az lenne a kérdésem hogy 1 dip kapcsoló elég-e, hogy kapcsolni tudjak a színek között? A másik kérdésem az lenne, hogy lehet-e még ledet kötni a 7*2 mellé mondjuk 10*2-őt?
(#) zenetom válasza knobor hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Nincs kép.
(#) knobor válasza zenetom hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Bocsi itt a kép!
(#) proli007 válasza knobor hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Hello!
- Először is számold ki ezzel a programmal a szükséges előtét ellenállások helyes értékét.
- A Dip kapcsoló, csak játék, bár mi is van ráírva. És ráadásul nem is célszerű itt. Vakon akarod egy fogpiszkálóval peckelgetni? Nem ésszerűbb egy sima kapcsoló?
- Lehet a Led-ek számát növelni, csak ésszel. És a tápegységnek is illik elviselni az áramot.

De nekem is van egy kérdésem.. Hányszor fog még ez a vacak rajz előjönni, ahol a tranyó előtt nincs bázisellenállás? Nem kellene kicsit olvasgatni a fórumot, ha valamit készítetek? Mert már egy tucatszor volt róla szó. De minimum egy 100ohm-os ellenállást bekötni a tranyó bázisa és az 555 közé..
üdv! proli007
(#) Eticsiga válasza proli007 hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Hello!
Én megépítettem bázisellemállás nélkül és azóta tökéletesen működik. Bár bc141-es tranyót raktam bele ha jól emlékszem.
(#) proli007 válasza Eticsiga hozzászólására (») Máj 29, 2011 /

Hello!
Ki is ugorhatsz az ablakon, és lehet életben is maradsz. De ha jó a tápforrásod, akkor lehet megpusztul az 555, vagy a tranyó, vagy mind kettő. NINCS ÁRAMKORLÁTOZÁS!
üdv! proli007
(#) janikukac hozzászólása Jún 18, 2011 /

Sziasztok! Ad valaki egy olyan ledes strobi rajzot, amibe max 547-es tranyó kell, mert nincs most másmilyen, és építenék egy strobit. A lényeg, hogy 555 vezéreljen, ne legyen benne dióda (persze LED igen) és ne legyen bonyesz. Köszike!
(#) zimpee válasza janikukac hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

Szia,
Ha jól tudom, a BC 547 max 100 mA áramot enged, szóval abból elég sok kell, ha szép fényes strobit akarsz. Van az oldalon astabil multivibrátor kalkulátor, az a kapcsolás, 555 adatlapot átnézve megfelelne Neked.

zimpee
(#) janikukac válasza zimpee hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

555-ből nincs hiányom itthon. Ha összeraktok egy kapcsolást, nagyon hálás leszek érte.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 18, 2011 /

De berakok több BC-t is ha kell, meg az a gond evvel, hogy van benne pár dióda 1nxxxx azok most meg nincsenek. :no:
(#) kiss.ferenc hozzászólása Jún 30, 2011 /

Sziasztok!
Szükségem lenne egy ledes stroboszkópra. Tudtok ajánlani valami bevált kapcs. rajzot? Hány led kell, hogy olyan ereje legyen mint egy 100wos fénycsövesnek?
(#) dannu válasza zenetom hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Segítsen valaki megcsináltam ez a kpcsolási rajzot de a led csak halványa villágít szerintem a potmétert rosszul forrasztottam be . Hogy kell a potmétert beforrasztani ,amikor tekergetem csak villágít. Mennyi ledet bír el ?
(#) dannu hozzászólása Júl 1, 2011 /

ezt Bővebben: Link normálisbba nem találtam meg :S
(#) dannu válasza dannu hozzászólására (») Júl 1, 2011 /

Meg mértem volt mérővel a led nél 1,80 v ad le :S se több se kevesebb amikor tekergetem a potmétert :S bármerre ugyan ennyi az érték .
Következő: »»   11 / 21
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem