Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Számláló

Témaindító: BA, idő: Ápr 23, 2009
Témakörök:
Lapozás: OK   3 / 5
(#) janikukac hozzászólása Máj 23, 2011 /

Sziasztok ! Kéne egy kapcsolási rajz, ami számól 9999 óráig.
(#) janikukac válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Bocsi, percre gondoltam. Tudsz rajzot, vagy legalább, hogy hol keressem?

Ez mit tud mérni? Bővebben: Link

Jaj, de ehhez se nincs már IC.

Köszi, de az égetőm még nincs kész ( ma este a panelek már el kellenek, hogy készüljenek), de azt is majd először be kell járatni..

De nekem nem visszaszámláló kell.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Jani@
Nem akarlak nagyon elkeseríteni, de ez pic nélkül több darab logikai IC-vel oldható meg. Ha a neten nem találtál, nem lesz egyszerű. Gyanítom, hogy senki nem áll neki megtervezni neked. Esetleg végezhetnél kísérleteket a Proteus-sal. Gondolom kéne egy egypercet előállító időalap és 4 egymáshoz fűzött számláló ami hétszegmenses kijelzőket hajt meg. Ez minimum 8db logikai IC. (A szép kapcsoláshoz -ha fejben számolom- kellene vagy 14-16db.) Ekkor még mindig nincs megoldva az áramszünet kérdése. Ha csak nem raksz bele akkut. Egy PIC-hez képest jóval nagyobb az áramkör áramigénye. Ha tényleg fontos a kapcsolás, akkor érdemes foglalkoznod (és tanulnod) a témával. Ha csak "design" elem, akkor válassz más témát...
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Rendben, akkor elfejtem az egészet. Nembaj, majd egyszer. :yes:
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Ha 3 digit is elég (999), akkor itt van egy kiindulási alap. Ehhez már csak egy egy perces időalap kellene: Bővebben: Link
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Hoppá , hoppá, csak most látom, ebbe nem lesz IC.
(#) kaqkk válasza janikukac hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

?? Ez két ic és 4 tranzisztor .
(#) janikukac válasza kaqkk hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Jó, jó, de én ezt nem úgy értettem, hogy NINCS benne, hanem, hogy nem fogok találni bele.. ((

jaaaa mostmár értem ! Ezek filléres ic-k Ha nem keresel nem is találsz !

Hestoreban nem találtam. Amúgy meg csak Szegedre járok. . .
Gondolom ezket már nem gyártják..

Én nem tudom, hogy jók-e, de ilyet tudok szerezni, ha kell.
(#) janikukac válasza janikukac hozzászólására (») Máj 23, 2011 /

Ez kéne : MC14543BCP ?
Ilyen van Ret-ben, ám ha a CD4553 is jó, akkor inkább vennék olyat, mert az máshol is van..

Elmondanám , én is Szegeden vásárolok alkatrészt ! (júni 3-4 .én börze lesz a satelben , minden olcsóbb !!)
És megnézheted Még a RET -et is a Szentmiklós utcában
Ja és mielőtt kérdezel : Nézd meg az adatlapját az ic-k nek a datasheet en !

Megyek is Satelba, oda járok mindig.

Ret-ben van, ám az messze van, oda még sose mentem el.
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Nos a HEStore-ban van mindkettő.
4543
4553
A meghajtó IC, közös katódos (k. negatívos) kijelzőhöz van. (A cikk írja, hogy lehet közös anódosat használni 1-2 módosítás után.)
(#) janikukac válasza vicsys hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Köszönöm szépen !
(éppen levilágítok. olyan a csövem, hogy a fehér világít alatta..
(#) vicsys válasza janikukac hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Nincs mit! (képeket kérünk a sikeres panelról!)
(#) pinyó39 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 24, 2011 /

Hali! A 74C926 számlálós dolgokat te kerested?
(#) janikukac válasza pinyó39 hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Szia! Igen!
(#) pinyó39 válasza janikukac hozzászólására (») Máj 25, 2011 /

Rajz , panel, vagy IC beszerzési gond van?
(#) BarnaPili hozzászólása Júl 14, 2011 /

Sziasztok!
Egy "Összegző számláló" áramkörre lenne szükségem.A feladat a következő:Van egy talaj-mintavevő fúró,amit elektronikusan vezérelek.Ennek a gépnek a lefúrás-számlálását kell megoldani.Az előző vezérlő/ami nincs már meg/ tartalmazott egy számlálót.Az bekapcsoláskor olyan 5-6 mp-ig mutatta az eddig összesen lefúrás számát,majd átváltott napi számlálóra.Ezt a napi számlálót lehetett egy gombbal nullázni.Tápfesz megszűnéskor sem felejtett el semmit.Találtam, a neten az OMRON és a Bauser cégeknél készen,ha más nem lesz meg kell vennem,de szeretném megoldani inkább egy PIC-el.Ebben kérem a segítségeteket.Köszönöm előre is.
István
(#) BarnaPili válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Annyit fűznék még hozzá,hogy az eredeti vezérlőben 100000-ig számolta az összeget.
(#) mgy válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Mi adja a számlálandó impulzus jeleit ?
(#) BarnaPili válasza mgy hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Egy reed cső.Ha jól emlékszem 12V-ot kapcsol.Percenként max 40-50 fúrás lehetséges.Nem nagy frekvencia.
István
(#) vilmosd válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

En csinaltam egy hasonlo szamlalot ami rendelkezett egy opto bemenettel, es egy SSR kimenettel. Volt benne egy nullazhato napiszamlalo, es egy nem felejto 32 bites hosszu szamlalo. A tapfesz kieseskor irta a EEPROM-ot. Megoldottam az EEPROM irasra a hibas iras erzekelest, es igy 4,3 milliardig szamolhat. Mondjuk csak 2 millioig probaltam, mert nem volt tobb turelmem. Kb 1 millioig tudtam irni egy cellat, utana valtottam masik cellara. A bemenete egy reflex opto volt. A lenyege az volt hogy egy doboz hajtogato gepen szamolta a kesz dobozokat, es minden x-edik dobozt pofonvagott egy elektromagnes. X 50 vagy 100. Igy a kijovo csomagot konnyebb volt szamolni. Mellekelem a rajzat.

counter.pdf

(#) BarnaPili válasza vilmosd hozzászólására (») Júl 14, 2011 /

Köszönöm.Ilyesmire gondoltam.Annyi gondom van vele,hogy meg kell rá írnom a programot,ami most nem igazán megy.Kicsit leálltam a PIC tanulással egyéb okokból.Még futok pár kört,lehet hogy az összegző funkciót kihagyom belőle,és lesz egy sima napi számláló.Általában csak arra van használva,hogy tudjam mennyit kell még fúrni egy egy mintához,hogy meglegyen a kívánt mennyiség.
István
(#) mgy válasza BarnaPili hozzászólására (») Júl 15, 2011 /

Szia !
Én egy hasonlót csináltam. Igaz csak 16 bites, de a mellékelt program átalakítható.
Nálam annyival volt bonyolultabb, hogy egy konvejor pályán számoltam az "eseményeket". Baromfi számlálóként működik és akkor számlál, ha a függesztőhorgon van jószág.
Bemenetek:
- horogfigyelés ( pálcás végálláskapcsoló)
- jószág ( tárgyreflexiós infra)
- napi számláló törlése ( nyomógomb)
PBP-ben írtam, és szerintem a 887 az egyik legolcsóbb PIC.
Következő: »»   3 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem