Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   291 / 1274
(#) kadarist válasza acdc hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Nézz a kép feletti szövegre...
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

optocsatolót kivettem,semmi
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Akkor a primer oldalon kell tovább kereskedni. Szisztematikusan átmérni az összes alkatrészt. Szerencsére nincs túl sok belőlük. A kondikat(kerámia, fólia) elkókat, ellenállásokat, diódákat. Azt még nézd meg (rajz alapján), hogy nem-e szakadt valamelyik primer tekercs. Ezeknél a kínai cuccoknál minden előfordulhat. Az optót tedd vissza.
(#) gubík gábor hozzászólása Júl 2, 2010 /

SZiasztok. Egy Panasonic TX-21S4TP tévével van problémám. Bekapcsolás után csak a piros LED villog. Kép nincs.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

Kivettem a trafót,nincs szakadás,viszont a 2-3 lábon nem mérek semmi feszkót
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 2, 2010 /

A 2-3 kivezetésen akkor van feszültség(impulzusok), ha működik a tápegység.
(#) horvathrobert2006 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

kimértem az ellenállásokat aprimer oldalon ,mind ok.Nem tudom hogyan tovább,nem létezik,hogy egy nyikkanás sem.
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Az előbb még azt írtad, hogy volt nyikkanás. Vagy azt a képcső lemágnesezése okozta? Egyébként az alkatrész kiméregetésen kívül több ötletem nincs. Ha nem rezeg be az oszcillátor bekapcsolásnál a start ellenállások segítségével, akkor nem fog menni a táp.

hogyan tudom valahogy elinditani a tápot,mindegy hogy ha valami tönkremegy?

igen a képcsö lemágnesezése volt,semmi más nem történik
(#) stevepapa hozzászólása Júl 3, 2010 /

Hali Van egy 11AK52v-s tv-m.Hiányos.rajz kellene róla.Előre is köszönöm

Köszi a segitseget,gondolom kidobom a pi....a a tv et,nem eri megaz egész
(#) kadarist válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Igen, gyakran nem érdemes kínlódni ezekkel a kínai kukaszökevényekkel. A tranzisztorok is biztosan jók?
(#) kadarist válasza stevepapa hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Rajz:get manual
(#) soos csaba hozzászólása Júl 3, 2010 /

Szevasztok, van nálam egy Samsung CK5020T-tipusú televizió javitani, az a problémája hogy meghalt a tápegysége, volt már szerelőnél én elötem, mert az eredeti tápegységet ki cserélték egy másik tápegységre aminek a neve SMPS04, nemtudom halodtatok már róla. Az a probléma vele hogy a BU508DF tipusú tranyó teljesen zárlatba ment benne és széné éget benne két ellenállás is amiről nem lehet le azonositani a szinkódot sajnos. Azt szeretném kérdeni töletek hogy ha valaki javitot már ilyen tápegységet akkor küldjön nekem egy rajzot erröl a tápegységröl, vagy ha valaki tudja hogy milyen értékü az R14, és az R1-es ellenállás értéke akkor azt megköszönném. Teszek fel képet róla.
(#) horvathrobert2006 válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

(#) kadarist válasza soos csaba hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szia!
Ez a tápegység van utánépítve a kit-ben. A rajz alapján beazonosíthatod az alkatrészek értékeit. Egyébként ennél a tápegységnél a kis elkók kapacitásvesztése okozza a megfutást és a leégést.
(#) soos csaba válasza horvathrobert2006 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szevazs, azon az oldalon már kerestem, de az nem az azt a rajzot adja meg ha beirom ennek a tápegységnek a kódját. De azért kössz.
(#) soos csaba válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Szevasz, az R1 est csak nemtudom beazonositani, mert egy kicsit eltér a rajz a panelom áramkörétöl. A többi ellenállást sikerült beazonositani.

És erröl a panelröl hogy jöté rá hogy az R1 esnek ennyi az értéke?, mert hogy nekem az R1-es a kis leválasztó trafó mellet helyezkedik el és azon a panelon nem is szerepel a trafó. Ahol a SAMSUNG SMR felirat szerepel ott volt az R1-es ellenállás.

A fórumból jöttem rá, ahonnan a kép is származik.
A google segített: SMR SMPS04 (első találat)

Ja tényleg ott irja a fórumba, bocsi hogy értelmetlenkedtem, köszi szépen hogy segitetél. Most megyek oszt beüzemelem, csak úgy oldom meg hogy a BU tranyót külön teszem fel egy másik hütőbordára, és egy kicsit arráb teszem a paneltöl hogy ne száritsa ki olyan hamar a kondikat a hő. Meg kicserélem az osszes kondit.

Sikeres javítást!

Köszi, majd jelentkezem, hogy müködik vagy sem.
(#) pali_2006 hozzászólása Júl 3, 2010 /

Sziasztok
Van egy BEKO NR 20M07 tv-m.
Kapcsolási rajzott keresek hozzá. Ha valakinek van kapcsolási rajza azt meg köszönném.
(#) stevepapa válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Köszi sikerült
(#) Soldier20 hozzászólása Júl 3, 2010 /

Tisztelt kadarist! A múltkor már érdeklődtem a Sharp tv ügyben, most küldök egy másik rajzot, ezen jobban látszik az OPC1 típusa(jobboldalon fent). Kérlek segíts! Előre is köszönöm!
(#) kadarist válasza Soldier20 hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

Sajnos csak a Sharp gyári kódja van a rajzon. Talán egy bontott tévéből ki lehet termelni egy ilyen infravevőt.
(#) Soldier20 válasza kadarist hozzászólására (») Júl 3, 2010 /

köszönöm
Következő: »»   291 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem