Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Lapozás: OK   365 / 1274
(#) BarnaPili válasza kadam hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Igen.Hajtsd fel a gumit rajta,a képcsőbe egy rudóval van beakasztva,annak ez egyik oldalát benyomva csavarhúzóval ki tudod akasztani.De mindenekelőtt kösd a csavarhúzó pengéjét testre egy vezetékkel és süsd ki a csövet,mert érhet kellemetlen meglepetés... :csodalk:
István
(#) kadam válasza BarnaPili hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Köszi, óvatos leszek. Kisütés címszó alatt a csőbe bemenő nagyfesz vezetéket és mondjuk az egyik hűtőbordát összekötöm az megfelel?
Lehet, hogy hülye kérdések, de inkább kérdezek minthogy megcirógasson pár ezer volt.
(#) Fery válasza kadam hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia. Ha az a púpos elkó, a táp szekunder oldalán van, akkor a táp primer oldali elkóit is cseréld, mert valószínüleg, attól púposodott fel az elkó, hogy megfutott a táp, és megemelkedtek a szekunder oldali feszültségek. Mérjél rá a sorvégtranyóra is, mert a megemelkedett tápfesz, sokszor elküldi azt is nyaralni.
(#) kadam válasza Fery hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Hello! Most először merek TV javításba vágni, tehát nem egészen tiszta, hogy merrefelé találom a primer és a szekunder oldalhoz tartozó dolgokat. Már láttam pár Tv-t szétszedve, erősen hasonlítanak egymásra. Nem tudsz valami általános típus független tippet adni, hogy mit merre keressek? Az nyílvánvaló, hogy a primer oldal az a bejövő 230 V felőli, de annyi cucc van a gépben, hogy elvesztettem a fonalat. Továbbá: a sorkimenő körül több nagy tranyó is van, melyikük lehet a sorvégtranyó?
(#) kadarist válasza kadam hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Szia!
Van benne egy tápegység trafó. Ennek van primer és szekunder oldala. Így kell érteni. A púpos elkó nem egy műanyagtetejű nagy pufferkondi volt a hálózati csatlakozónál?
(#) kadam válasza kadarist hozzászólására (») Okt 31, 2010 /

Üdv! Pontosan az, egy műanyag tetejű nagy! 150 µF 400 WV elko. A teteje kb úgy van felpúposodva, mint egy műanyagpoharas tejfölön az alufólia.
(#) kadarist válasza kadam hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Na, az úgy a jó. Ez a fajta kondi direkt púpos. Az a púp a tágulási tere.
(#) Fery válasza kadam hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Szia. Tehát ahhoz a kondihoz ne nyúlj, viszont ha valami hibajelenséget írsz akkor tudunk segíteni. Se kép, se hang, se készenlét, semmi nincs ? Valamin el kellene indulnunk. Javasolom nézz körül itt Bővebben: Link néhány alapvető információt találsz a TV javitás alapjairól.
Fery
(#) kadam válasza Fery hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Szia. Hibajelenség: Készenléti üzemmód rendben, de hiába akarom bekapcsolni, nem történik semmi sem. Az egész úgy történt, hogy egyszer gondolt egyet és kikapcsolt, azóta nem lehet bekapcsolni. Üdv.: Ádám
(#) zsolt-74 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Szevasztok. Thomson 14MG10C 418/TX807 tv-n van készenlét de nem indul. Próbalámpáztam (75W 230V) 20V és éppenhogy ízzot a lámpa, CP80 250V 100uF, és CL09 250V 22µF (szekunder oldal) melegítésre 104V lett de nem megy tv. Optocsatolós a táp, 3 elko van primerben, egyenirányítás után CP09 400V 100uF, CP40 10µF 63V, CP24 47µF 50V. Sorvég tranzisztor S2000N jónak néz ki 630 c-b/730 e-b körül volt multiméter diódavizsgálatban. Mi lehet a hiba?
(#) kriszbal hozzászólása Nov 1, 2010 /

Sziasztok!
Lenne 1 7éves Samsung(CW-29A114N) 72cm-es és olyan baja van hogy amikor bekapcsolom rá pár percre elkezd dőlni a kép jobb oldalra.Próbáltam a menüben állítani de nem reagál rá.Szerintetek érdemes vele foglalkozni,mi lehet a baja, a javítás mennyibe kerülhet???
A segítséget előre is köszönöm!

Szia. Szerezd meg a rajzát, nézd át a tápegységet. Ha primer oldalon kidobtad az elkókat, és nem indul, akkor kösd le a sorvégfokot, próbáld meg izzóval indítani, úgy hogy a sorvégtranyó helyére teszed az izzót, a kollektor, és az emitter közé. Közben mérd a kollektor helyén a feszt ha indul. Ha nem akkor valószínüleg a táp szórakozik. Ja és mérd ki a sorvégtranzisztort, ott lesz egy hűtőfelületen a sorkimenő trafó mellett. Méregesd át a táp szekunder oldalát is, keress zárlatos alkatrészeket, mert az is lehet, hogy azért nem indul, mert a táp rövidzárvédeleme nem engedi. Fery
(#) Fery válasza zsolt-74 hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Javaslom dobáld ki az elkókat, a táp primer oldaláról mindenképpen. Amelyik melegítésével nagyon változott a táp azt pláne. A TV hibák jelentős többségét kiszáradt elkók okozzák. A szekunder oldalon is keress esetleg zárlatos alkatrészeket, lehet a rövidzárvédelem fogja meg az indulást. Te is megpróbálhatod az izzós indítást, az egy hsz-el előbbi módom. Fery
(#) Xabi hozzászólása Nov 1, 2010 /

Sziasztok.Van egy osregi Nei tipusu TV ami csak egyszeruen megallott.Kikapcsolas utan tobbet nem kapcsol be, meg a piros led sem gyul ki. Semmire nem reagal, mintha nem is lenne aramba.Mit nezzek meg rajta,minel kezdhetnem?Amugy megjegyeznem hatha segit, hogy nalunk gyakoriak az aramingadozasok, es olyan tajban romlott el. Elore is koszi.
(#) Fery válasza Xabi hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Szia. Kezd a tápegység bejáratánál, nagy valószínűséggel, az repült. A bemeneti pufferkondin, kb voltot kell mérned, ha az megvan keress a tápban zárlatos alkatrészeket. Ha visszaolvasol itt ebben topicban csak pár oldalt, találsz hasonló hibákra rengeteg utalást.
(#) Fery válasza garamszegiroland hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Akkor jó esélyed van rá, hogy a rövidzárvédelem nem engedi indulni a gépet. A táp szekunder oldalán nézz körül zárlatos alkatrészek után, különös tekintettel a sorvégfokra.
(#) Fery válasza Fery hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

A bemeneti pufferkondin, kb. 300 voltot kell mérned.
//Elnézést nem vettem észre, lemaradt a 300 ki volt kapcsolva a Num Lock.//
(#) Xabi hozzászólása Nov 1, 2010 /

koszi szepen.
(#) boci0928 hozzászólása Nov 1, 2010 /

Sziasztok.lenne egy kis gondom.van egy videoton tv a nagymamámnak és azt csinálja ha bekapcsoljuk,hogy vagy sinte teljesen fehér a kép és akkor a hang jó,vagy ha van vmi kép féleség mert akkor sem kivehetö egészen akkor ugrál a kép össze aztán szét kb másodpercenként, ilyenkor a hang is kinlódik.ha nagyon jó kedve van a tvnek akkor van kép de televan vizszintes csíkokkal és azok mentén torzul a kép,ilyenkor a hang jó.
Milyen hiba lehet ?

Kösz a tippeket! Belevágtam a rajz keresésbe, egyenlőre nem sok sikerrel. A multiméter csipogójával átvizsgáltam kb félmillió alkatrészt, úgy tűnik minden rendben van. Egy BUxxxx nevű tranzisztort kellett újból beforrasztanom, mert lötyögött. Képzeld el, amint lecsavaroztam a hűtőbordáról ki tudtam húzni a helyéről!

Szia. Na az valószínűleg a sorvégtranzisztor volt. Mérd ki, hogy jó-e és megpróbálhatod elindítani a gépet. Ha a sorvégtranyó nincs beforrasztva akkor nem fog elindulni.

Igen igen, mértem amíg ki volt szedve, ő rendben van. Holnapig összerakom és megpróbálom elindítani a TV-t. Majd jelentkezem, hogy mire jutottam. Addig is köszönök mindent.
(#) kadam válasza kadam hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

No, máris jelentkezem. Összerakás közben eljutottam oda, hogy a nagyfeszültségű kábelt visszakössem a csőre. Kifelé szépen kijött a cső pereme alól. Vissza rakásnál is elég ennyi? Csak beakasztom a perem alá és az úgy jó is? Elég hülye kérdés, de fel kellett tennem. :hide:
(#) kadarist válasza kadam hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Elég, ha beakasztod. Ez után a műanyag perem szépen rá fog simulni a cső felületére.
(#) kadam válasza kadarist hozzászólására (») Nov 1, 2010 /

Akkor már kész is. Köszi.
(#) boci0928 hozzászólása Nov 2, 2010 /

Sziasztok.lenne egy kis gondom.van egy videoton tv a nagymamámnak és azt csinálja ha bekapcsoljuk,hogy vagy sinte teljesen fehér a kép és akkor a hang jó,vagy ha van vmi kép féleség mert akkor sem kivehetö egészen akkor ugrál a kép össze aztán szét kb másodpercenként, ilyenkor a hang is kinlódik.ha nagyon jó kedve van a tvnek akkor van kép de televan vizszintes csíkokkal és azok mentén torzul a kép,ilyenkor a hang jó.
Milyen hiba lehet ?
(#) kadam válasza boci0928 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szia. Nem az én dolgom, hogy szóljak érte, de megteszem. Ugyanazt a kérdést nem kell feltenned többször, tegnap már ezt kérdezted. Hidd el, hogy sok segítőkész ember van itt, ha tud akkor úgyis segít valaki. Csak légy türelmes.
(#) Fery válasza boci0928 hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Nem tűnik egyszerű problémának. Nekem többszörös hibának tűnik a dolog. Először is, mivel ez egy igen régi készülék, én azzal kezdeném, hogy átnézném az összes forrasztást, különös tekintettel a tápra és a sorvégfokra, sőt az egész nagyfesz panelre. Vonatkozik ez az összes csatlakozóra is amelyek ennyi idő után már igen korrodáltak lehetnek, így megnő az átmeneti ellenállásuk, és bizony nagyon sok problémát okozhatnak. Utána a tápból kidobálnám az összes elkót, mivel ennyi idő alatt bőven kiszáradhattak már. Amennyiben a hiba még fennáll akkor mennék tovább, meg mérni a tápfeszeket, főleg a sor és videótápot, a dekóder tápjait. Szerezz be hozzá egy rajzot a netről, és készülj fel egy hosszú és kínlódós javításra. Sajnos egy ennyire öreg géppel számtalan gond lehet, amatőr körülmények között nem egyszerű a javításuk, szervizbe vinni viszont nem éri meg. Fery
(#) kovacspista válasza bihari laci hozzászólására (») Nov 2, 2010 /

Szivesen!
(#) Orion90 hozzászólása Nov 2, 2010 /

Üdv!

Samsung CK-5312-t hoztak, amelynek leállt a tápja
ez megoldódott, de most nincs kép. Vagy gyenge zöld, vagy sárga, vagy rózsaszín az egész képernyő (G2 szabályzásával változik), illetve visszafutási csíkok. Cseréltem a TDA3566-ot, a KF IC-t, félvezetőket átmértem de semmi. Képcsőpanel bemeneteit levéve a helyzet változatlan, tehát elméletileg ott lesz valami, de azon sem találtam panelban mérve hibás alkatrészt. Képcső sem lehet mert másikkal is próbáltam. Mit mérjek, vagy mit cseréljek?

Kösz előre is!
Következő: »»   365 / 1274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem