Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » TV hiba, mi a megoldás?
Videoton TS 4317 SP. igen Vízszintes irányban. alul felül kb 1,5 cm, de csak ha rá van kötve az antenna.
Ne szórakozz már! Ha alul-felül, akkor függőleges irányban kicsi a képméret, amire van beállító trimmerpotméter.
Szia!
Az összetett szinkronjelet (videojel) a szinkron-sormodul videobemenetére kösd.
Az a gáz, hogy nem lehet velük beállítani. Az volt az első amit próbáltam.
De találtál olyan szabályzót, amellyel változott a képméret?
persze! kettőt is a kis panelen Annyit értem el vele hogy vagy felül volt jó vagy alul. Próbáltam vele mindent. Most is próbálgatom, de nem adja magát.
Szia! Köszönöm a tanácsot. Ha a digi kábel tv-t dugom be , ugyanilyen a kép, nem csak a dvd lejátszónál.
Cseréld ki az elkókat a függőleges eltérítés modulján (kis panel).
A hozzászólás módosítva: Szept 19, 2012
Ebben az esetben a szinkronjel (videojel) csatoló elkó száradott ki és a sorszinkronjel kicsinysége miatt bizonytalankodik a szinkronbehúzás. Megpróbálhatod a belső szinkron-trimmerpotit állítani, hátha javul a helyzet.
Sziasztok!
remélem nem baj, hogy ideírom, mert végülis tv-hez van köze Na szóval tönkrement a tv-nk, egyszer csak elsötétült és a bekapcsolást jelző kis led csak pislákolt... gondolom, nem tudott bekapcsolni., csak próbálkozott. Nem ez a lényeg, mert szétszedtem, kiszedtem belőle mindent és az érdekelne, hogy a távirányítót és a vevőrészt fel tudom-e használni például villanykapcsolásra meg hasonlókra? köszönöm előre is
Köszi a választ a hét végén megcsinálom. Arra gondoltam, hogy amikor széles adás van, ( sajnos manapság egyre több) megnövelném az egész képméretet, bár lemaradnának a jobb és bal szélei, de nem lenne két csík a képen. Ezt lehetőleg egy kapcsolóval oldanám meg, mely a hátlapra kerülne. Ha széles az adás akkor bekapcsolnám, ha normál akkor ki. Ennek az lenne az előnye, hogy nem égnének be a csíkok a képcsőbe, és nem is látnám őket, mert elegem van belőlük. Ha ez beválna, akkor több tévén is elvégezném ezt a "korszerűsítést".
A hozzászólás módosítva: Szept 20, 2012
Ez az "átalakítás" nem igazán működik, mert a tévék nem bírják ezt a megnöveledett eltérítési igényt, ráadásul csak torz, nyújtott képet kapnál.
Üdv!
11Ak19proval szerelt tvnél van lehetőség távirányító nélkül valahogy csökkenteni a képméreten? Túllóg a képernyőn és így a széle nemlátszik, viszont távirányítója meg nincs meg hozzá sajnos. Előlapról elérhető menüben sincs ilyen.
Mást nem lehet tenni a csíkok ellen? Ezen kívül az lenne a kérdésem, ha nagyon felmágneseződik a képcső, akkor nem lehetne a lemágnesező tekercset pár másodpercre közvetlenül a hálózatra kötni?
A hozzászólás módosítva: Szept 21, 2012
A csíkokat el kell viselni, mert egy 4:3-as képcsőből nem fogsz tudni 16:9-es arányút készíteni. A lemágnesezés pedig megtörténik minden hálózatra kapcsolásnál, tehát ez egy automatikus folyamat.
Szia!
Szervizmenüből állítható a sor és a képméret, de ehhez kell távirányító.
Sziasztok!
Van valakinek ötlete mi lehet a Nordmende TV-m baja? Hibajelenségek 1. huzatnál, vagy hidegben (22C°alatt) nem akar bekapcsolni, hajszárítóval a hátulját a szellőzőrácsnál megmelegítve bekapcsol 2. néha elmegy a hang, távirányító egyik funkciójára sem reagál, így csak a TV-n lévő kapcsolóval kapcsolható ki. Utána ismét van hang- vagy nincs, de egyszer csak lesz hang. Segítséget előre is köszönöm. Riki
Szia!
Neked is csak ezt tanácsolhatom.
sziasztok nekem van egy 6 éves tv m most a fiamnak akartam beuzemelni de elvan csuszva a kép félig mit lehet vele tenni várom válaszotokat köszike ha ir valaki.
Sziasztok! Lehet hogy rossz helyre kerül a kérdés, de bízom benne hogy nem. Philips S3500 szériás, smart tv-hez kerestem wifi adaptert, de egy kicsit nagyra nyílt a szemem mikor közölték hogy cirka 16000 jó magyar pénzt kérnek érte. A boltos azt mondta hogy csak a saját márkát hajlandó kezelni, de ezt egy kicsit lehúzás szagúnak érzem.
Találtam a gyártó honlapon ilyen kütyüt, de itt csak arról ír, hogy mind a három"b-g-n" szabványú WiFi-t használja.Bővebben: Link . Rádugtam egy Tp-Link, TL-WN321G USB sticket, még csak észre sem vette. Feleslegesen nem akarok venni másik, n-es adaptert, de ha valakinek lenne ilyennel tapasztalata, megköszönném ha megosztaná. Egyébként van rajta egy LAN csatlakozó is, de a fő célom a lehető legkevesebb kábel húzkodása, ha már az egész ház el van látva szórt jellel. Köszönöm!
Sziasztok!
Van egy Orion Delton 55 cm es Tv. Eddig működött minden tökéletesen csak sípolt amikor bekapcsoltam de kb 20 perc után abba hagyta. Most az igazi problémám vele,hogy a jobb és bal felső sarokban kb 5cm átmérőjű szakaszon a színek kimentek belőle.Olyan mint ha mágnest tettek volna rá. Valami ötlet,hogy mit tudnék vele csinálni? Válaszotokat előre is köszönöm.
Sziasztok!
9 éves Panasonic TX29PS10p TV-nk hibája, hogy bekapcsolás után kb. 5 másodperccel visszaáll standby módba. Az 5 másodperc alatt sincs kép. A 9 év alatt egyszer sem volt kihúzva a konnektorból. A hiba az után jött elő, hogy el kellett pakolni a helyéről, és ez miatt ki kellett húzni. A táp panelon kicseréltem a jelölt elkokat. Nem változott semmi. Diódákat mértem nem tűnt rossznak egyik sem. Az 5 másodpercben van feszültség a G4 kimeneti ponto és a graetz váltó része is kap 220V-ot. Ez után ezeken a pontokon már nincs feszültség. Olyan mintha a táp jó lenne, csak a másik panelon van valami gebasz ami miatt lekapcsol a tápegység rész. Sajnos magamtól nem értek annyira a TV szereléshez, hogy ez után kiderítsem a hibát, de ha lenne valakinek javaslata, szívesen fogadom. Beszereztem a kapcsolási rajzot is. A táp a G jelű panelon van. Feltöltöttem pár képet az áramkörökről. Ránézésre szinte semmilyen fizikai eltérés nem látszik. Egyedül a D895 diódánál (fehér kerettel jelöltem) van egy kis nyák barnulás, de a dióda jó. Előre is köszi a segítséget. Üdv: Johny A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
Az 5 másodpercben a csatolt hangot lehet hallani.
Szia!
A pdf doksi 11-ik oldalán látható a tápegység. A D-board kimenetén (D2 csatlakozó) kellene feszültségeket mérni. A méréskor a tuner fémháza legyen a testpont.
Szia!
A standby feszültségek mindenhol megvannak a D2 csatlakozón. A többi feszültségre próbáltam rámérni. Bekapcsolás után abban a rövid időtartamban megy fel a feszültség a műszeren (lehet hogy lassú a műszerem), de visszaesik rögtön mikor lekapcsol a táp. G panelon is meg van a G18 csatin az 5V sb-ban. G6 csatin is OK a feszültség. A G6 15-ös kivezetésen sb-ban 5 V-nak kellene lennie, de ott 7,5V van. A hozzászólás módosítva: Szept 22, 2012
Sziasztok!
Van egy Orion Delton 55 cm es Tv. Eddig működött minden tökéletesen csak sípolt amikor bekapcsoltam de kb 20 perc után abba hagyta. Most az igazi problémám vele,hogy a jobb és bal felső sarokban kb 5cm átmérőjű szakaszon a színek kimentek belőle.Olyan mint ha mágnest tettek volna rá. Valami ötlet,hogy mit tudnék vele csinálni? Válaszotokat előre is köszönöm.
Első körben áramtalanítsd,és 15 perc múlva kapcsold vissza.Ha így nem múlik a hiba,akkor cseréld ki a lemágnesező PTK-t.
István
Egy éjszakára áramtalanítottam nem segített. Lemágnesező PTK mit értesz?
Sziasztok!
Egy 51 centis Samsung TV-vel van problémám. Ebben már cseréltem PTC-t, megjavult, tökéletesen működött, aztán 1 3 hete azt csinálja, hogy véletlenszerűen kikapcsol, kialszik a Stand by led is, és nem lehet bekapcsolni. Ha kihúzom, bedugom, akkor a konnektor szikrázik, tehát áramot felvesz, a Standby led ennek ellenére nem világít, bekapcsolni nem lehet. Eddig magától "megjavult" és be lehetett kapcsolni, de tegnap este végleg kikapcsolt, sehogy sem gyullad fel a Stand by led. (Amúgy a bekapcsolás után kb 10 perccel kapcsolt ki) Mi lehet a probléma? Előre is köszi! Üdv: Dave |
Bejelentkezés
Hirdetés |