Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Végfokozat TDA2030-40-50-el

Témaindító: sasorr, idő: Jan 16, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   133 / 274
(#) zenetom válasza doomkiller hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Mérj rá a vele sorban lévő 0,1µF-os (vagyis 100nF-os) kondira, lehet azzal lesz a bibi. Annak a résznek pont az lenne a lényege hogy a gerjedést megakadályozza.
De lehet pont a gerjedéstől szállt el.
(#) doomkiller válasza zenetom hozzászólására (») Máj 20, 2010 /

Én ! A földet nem kötöttem össze a védő földel . De most már minden ok.
(#) punkkazy válasza doomkiller hozzászólására (») Máj 22, 2010 /

És mondá az Úr: "Bármilyen erősítőnél vigyázzatok a földeléssel! Használjatok csillagpontot, különben begerjed!"
(#) Kubikos hozzászólása Máj 24, 2010 /

Sziasztok! Lehet, hogy inkább az előerősítős topicban lenne a helye a kérdésemnek, ha igen elnézést kérek. Szóval olyan problémám van, hogy megépítettem egy kapcsolást a TDA2030-al +BD911;BD912 vel. A kapcsolást és a nyáktervet az IC adattáblájából másoltam (igaz ott BD907;BD908-al szerepel de ez már kifutott és a 911,912 a helyettesítője). Magával az erősítővel semmi problémám nincs működik ahogy kell.
Viszont ami nem tetszik az a bemeneti érzékenysége. Az adattáblában fel is tüntették 890mV. Tehát egy előerősítőre lenne szükségem és a tl072 vagy tl082-re gondoltam. Csak sehol nem találok egyik IC-hez sem megfelelő kapcsolást (vagyis találtam egyet ami megfelelne: csatoltam). A kérdésem az, hogy a kapcsoláson jelölt P1;P2 (gondolom hangerő szabályzó potméter) után írt 100kB az mi??? Mert az ellenállás jelölésére még B-t nem láttam. Kilo OHM lenne???
Esetleg ha valakinek van valami tapasztalata ezzel az előerősítővel kapcsolatban ne sajnálja ossza meg velem. Vagy ha valaki ismer egyszerűbb kivitelezésű kapcsolást ami erre a célra megfelelne ne titkolja.
A válaszokat előre is köszönöm. Üdv.
(#) kadarist válasza Kubikos hozzászólására (») Máj 24, 2010 / 1

Szia!
100 kohm-os, logaritmikus karakterisztikájú potenciömétert jelent a 100kB jelölés.
Keresés:100kB
Ha túl nagy lenne az előerősítő erősítése, akkor csökkents a 220kohm-os ellenállások értékein.
(#) Kubikos válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

OK! köszönöm a gyors választ!
(#) hangszoros válasza kadarist hozzászólására (») Máj 24, 2010 /

Az újmodi szerint, az "A" jelent a logost
Lehet szivni
(#) sanyady hozzászólása Máj 24, 2010 /

sziasztok
van egy végfokom TDA2030+tranzisztor ez a rádióteknika évkönyvben közölt alapba hidazott 1x100W-os változat és az vele a gondom hogy zúg mint az állat. nem brummos hanem zajos :S és nem jövök rá hogy miért... tápkondik elég nagyok pozítív és negatív ágba is 2x10000µF szóval szerintem ilyen gond nincs... viszont ha kis hangerőn hallgatom egy darabig tud szólni a kondiról is... és ha kihúzom a 220ból akkor megszünik a zaj :S
igazából azért nem értem mert ha a másikat akasztom rá ugyan ez a technika csak a 2x40W-os nem hidalt változat azon nincs zaj
erre kellene nekem valami tipp hogy mit vizsgáljak meg előre is köszönöm
(#) Bencze.k válasza sanyady hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Csillagpontban van minden? Tudod,minden - kábel egy pontba fut össze,és az rávéve a földelésre.Nekem is volt ilyenem,megcsináltam csillagpontba,és eltűnt a zaj.Igaz én a dobozát vettem csillagpontnak ami ugye nem megfelelő. Ha nem az a hiba oka,akkor nem tudom.
(#) sanyady válasza Bencze.k hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

lehet hogy 9óra fele nekem még reggel van
de nem értem hogy érted a minden kábel egy pontba fut össze dolgot :\
én a kondiktól elvittem a tápot (+ gnd -) a végfok paneról az rca-ra a hangot árnyékolt kábelen meg még két kábel megy a hangszóró csatihoz
még több helyen testeljem össze? vagy mire gondolsz? :\
(#) mindenes válasza sanyady hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

Üdv!
Pontosan melyik is ez a kapcsolás?100 nanos kondik vannak a táp ágban?Az hogy még szól egy ideig az normális hisz a pufferkondik egy ideig tárolják az energiát. A csillagpontos kapcsolás a GND re értendő, mikor minden egyes földvezeték egy pontban fut össze.Bővebben: Link
(#) sanyady válasza mindenes hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

a kapcsolás a '92-es rádiótechnika évkönyvben van benne... amint otthonleszek vagy valami fel is rakom a cikket... 100nF kondik nincsenek... majd még azért ezt is kipróbálom
(#) sanyady válasza mindenes hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

nah sikerült megoldanom mellékeltem a kapcsolást

2.TIF

1.TIF

(#) mindenes válasza sanyady hozzászólására (») Máj 25, 2010 /

A rajz az jó hogy meglett, de sajna semmi tippem nincs hogy mi lehet a gond Hátha később a nagyok megmondják
(#) magitor hozzászólása Máj 25, 2010 /

Üdv urak az alábbi kérdéssel kéréssel fordulnék hozzátok: Szükségem lenen autóba egy kicsi sub erősítőre. A meghajtani való hangszóró egy 30 centis Mnc sunflower "300W" mélynyomó lenne. mivel ez nem egy bika hangszóró így pár tíz wattal hajtva is a kívánt eredményt hozza, jelenleg tesztként egy tda2030 alapkapcsolást próbáltam meg. Meg is felelne csak valamiért az autóban nem akar menni a szivarcsatlakozóról, ami a hátul van 130W maximális terhelést bír el, illetve hangvágó sincs hozzá. A kérdésem az lenne hogy nincs e valakinek egy kapcsolási netán egy nyákrajza egy ilyenhez. Semmi bonyolult dolgot nem szeretnék, bőven jó az ha a kocsi 12-14V ja hajtja nem szükséges bele nagyobb táp kerülném az építését. Amit szeretnék hogy legyen benne az egy aktív hangváltó illetve ha esetleg bd tranyópárral meg van erősítve az se gond. Ja igen és aszimmetrikus tápellátás jöhet csak szóba! Köszönöm előre is!
(#) petemazi hozzászólása Máj 25, 2010 /

Sziasztok!

Meg tudna valaki áldani egy panelrajzzal, lehetőleg féltápos megoldásra, és minél kisebb panelméretre?
(#) asda10 hozzászólása Máj 26, 2010 /

Sziasztok!
Vettem egy TDA2050-es ic t. Az adatlapjáról melyik kapcsolást kell megépíteni egy egyszerű egyenirányitott tápegységre?
(#) felho24 válasza asda10 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szerintem egyikhez sem kell szimmetrikus táp. Sőt lehet hogy én is be újítok egy ilyen cuccot. Kevés alkatrész kis költség.

Akkor bármelyiket építhetem? Köszi a gyors választ
(#) felho24 válasza asda10 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Bár nem vagyok nagy lángelme.Én is még csak most ismerkedem az elektronikával.
De szerintem igen. De ha tutira akarsz menni akkor megvárod hogy valaki hozzáértő meglesse a dolgot.
(#) kadarist válasza asda10 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Szia!
A Figure.3 ábra mutatja az egytápos, egyszerű megoldást. A nyáktervet az alkatrészoldal felől kell értelmezni.
(#) felho24 válasza kadarist hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

De attól a többi is egytápos nem?
(#) kadarist válasza felho24 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

Csak a 3-as ábrán látható kapcsolás az egytápos. Logikus. Miért adnának közzé két egyforma rajzot?. Egyébként az ábrák címei és a rajzok is beszédesek.

Köszi

Mi aza téglalap a nyákrajzon?
(#) kadarist válasza asda10 hozzászólására (») Máj 26, 2010 /

A C7-es csatolókondenzátor sziluettje a téglalap.
(#) lion48 hozzászólása Máj 27, 2010 /

Arra szeret nék választ kapni hogy megépítette már valaki ezt az erősítőtt, és hogy bírja e 32v-ról?

UTC 2030.pdf

(#) Medve válasza lion48 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Hello, megépítettem, és max +-18V-ot kaphat.
(#) zenetom válasza lion48 hozzászólására (») Máj 27, 2010 /

Végfokozat TDA2030-cal gyébként az adatlap szerint bírja, de csak asszimetrikusban 32V a max! Szimmetrikusnál pedig +-18V
szerk.: egyébként én is összedobtam ezzel az UTC-vel.
(#) lion48 hozzászólása Máj 27, 2010 /

És jól szól? Nekem asszimetrikus tápom lenne hozzá akkor bátran ráköthetek 32v-ot? Ja és BD907,908 helyet 911,912-őt rakok helyette mert ez volt a helyettesítése így is menne? Még 1 kicsit kezdő vaok nézzétek el.
Következő: »»   133 / 274
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem