Fórum témák
» Több friss téma |
Meg lehet oldani mindkét típusú táppal.
A hozzászólás módosítva: Szept 29, 2012
Ami a fényképen látható az a TDA 2030A-val megépített panel. A háttérben az egy egy TDA2020 -al megépített panel.
Hello!Az lenne a kérdésem hogy ezt:
http://www.hobbielektronika.hu/cikkek/egyszeru_14_w-os_erosito_tda2...l.html lehetne-e hidalni egy másik panellel de ugyan olyannal?ha lehet esetleg hogyan?Köszönm A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2012
Igen, ezzel meg lehet oldani
Segítséget szeretnék kérni!kellene nekem egy fülhallgató erősítő és én arra gondoltam hogy ezt csinálom meg de persze 1-1 panelt stereoba (csak sanna nem találtam meg az 1-eset)
http://www.hobbielektronika.hu/forum/files/7c/7c535fd2193415e706b63...53.jpg Szerintetek ez jó lenne?Várom az ötleteket Köszönöm
Szia! Tőlem származik a rajz, szívesen alakítom olyanra amilyenre szeretnéd.
Azt előre bocsájtom, füles erősítőnek brutálisan nagy lenne ez a kapcsolás. Amikor linket helyezel el a hozzászólásban, a válaszablak alján lévő LINK-gombot használd légy szíves!
Rendben azt szeretném kérdezni hogy mivel lehetne megcsinálni azt hogy a hidalt verzióból 100W-ot vagy ahoz közeli teljesítményt lehessen kicsikarni
Szia! Így néz ki a kapcsolás. A 100W körüli teljesítményt TDA7294-gyel állítanám elő.
Köszönöm.Lehet hogy megépítem de most egy orion se 1025b-re kaptam rá szakmai tanárom mondta hogy 800Ft-ből kijön és hát 50W
Sziasztok!
kedves szakik! elkészítettem a rajzon látható tda 2030 ast .nagyon jol működik csak egy problémám van vele a basszus hangok nem igazán jönnek.Kérdem ,hogyan javíthatnám vagy módosíthatnám a rajzot. üdv: dava
Köszi a választ.
Sajnos nincs 2200 kondim csak úgy hogy van egy 1000+ 1200 uf ezt sorba lehet vagy párhuzamosan kötni? légyszíves válaszolj üdv:dava A hozzászólás módosítva: Nov 1, 2012
Szia
Párhuzamosan üdv
Köszi a tanácsot szép lett a basszus
üdv:dava A tudás hatalom.
Hello!Szeretnék egy végfokot de annyi lenne a kikötésem hogy megvan adva a trafó ami 2X30VDC-t ad le.Köszönöm (+56V 28VGND 56V-)
Szia! Arról a trafóról még írhatnál. Mekkora a trafó teljesítménye? A kiszemelt szekunder mekkora áramot visel el? A zárójelbe tett adatok annyira elbizonytalanítanak, hogy jobb lenne a trafó szekunder oldaláról egy egyszerű rajzot közölnél, feltüntetve az AC feszültségeket.
ez egy 80W-os toroid trafó 4-5A-es csúcsokkal
képet nemsokára csatolok
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy szeretnék építeni egy tda2050-es erősítőt és a trafó választás szempontjából érdekelne, hogy maximum hány ampert vesz fel egy tda2050-es erősítő Válaszotokat előre is köszönöm
Szia! A felvett áram függ a tápfeszültségtől és attól, hány ohm-os hangszóró van rákötve. Tápáram szempontjából a +/-22V és 4 ohm terhelés jelenti a maximumot. Ekkor 1,8A folyik.
Szia
A hangszóró 4 ohmos és akkor elég neki egy váltakozú áramú 17 v 100w-os trafó?
Elég, akár két csatornát is köthetsz rá. Egyszer, vagy kétszer 17V szekundered van?
2*17v a szekunder tekercs 100va-es a trafó és kettő darab tda2050-es erősítőt meg egy előerősítő lenne és a végén meg 2db ohmos 45w-os videoton hangfal
Egy apró problémám akadt egy tda2030-as IC-re épülő pc hangfallal. Az egész ott kezdődött, hogy kiment az egyik IC. Vettem másikat, kicseréltem, de most az az oldal nagyon halkan szól. Hangszóró jó, másikkal kipróbálva is ez van. Direktbe az IC-re kötve a bemenetet is halk, a másik oldal pedig sokkal hangosabb. Ezek szerint az új IC is rossz? Vagy valami hamisítvány, vacak?
Szia! Az, hogy halkabb mint a másik csatorna a TDA2030 esetében nem IC hiba. Lehet a bemenetére [1] kisebb jel érkezik, vagy a meghibásodás során az erősítést beállító visszacsatolás sérült. A visszacsatolás a 2-4 lábak közötti ellenállásból és a 2. láb - test közötti ellenállás plusz kondenzátorból szokott állni. Ezt a két csatorna között összehasonlíthatod.
Végignéztem és minden visszacsatoló elem jó. Ugyanannyi az értéke, mint a másik oldalé. Mint írtam próbáltam direktbe is az 1-es lábra adni a jelet, kihagyva a hangszínszabályzó és hangerőszabályzót, de így is halk.
Ellenőrizd le kikapcsolt állapotban a kimenet [4] és a hangszóró csatlakozó közötti ellenállást. Előfordulhat, hogy a meghibásodás során megsérült ez a vezető szakasz.
ÜDV
Megépítettem a TDA2030-at. De sajnos nagyon halkan szól! Lehet hogy azért mert va trafó amiről megy 10,2V 0,8A?? vagy azért mert a hangszóró 8Ohm 15W?? Vagy másért??
Szia! Úgy érted a halkat, hogy a torzítás határán kevés a hangerő, vagy tudna még hangosabban is szólni, csak kevéssé erősíti a bemenetére csatolt jelet?
A 10,2V tápfeszültségből 8 ohm terhelésre kb. 1W hangfrekvenciás jel vezérelhető ki.
A TDA2030 egy 15W-os erősítő IC. Ami azt jelenti, legalább 25-30VA-es trafó kellene hozzá.
Neked meg ezek szerint 8W körüli táplálja . Oda (hogyha a kicsatolókondis, egytápfeszes verziót építetted) kellene legalább egy 20V/1A-es trafó, ami egyenirányítás/szűrés/terhelés után kb. 25V egyent biztosít. Vagy átalakítod +/- táposra, és egy ilyen trafót szerzel hozzá(2x12V 35VA).
reloop:
úgy értem hogy tudna még SOKKAL TÖBBET (hallottam már ijet szólni) és keveset erősit a jelen Szpisti: NEm értem: (kicsatolókondis) mi az?? |
Bejelentkezés
Hirdetés |