Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VF2 végerősítő
 
Témaindító: proksa1, idő: Feb 7, 2007
Lapozás: OK   69 / 163
(#) mrex válasza water hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Na ebből én is csinálok tesztpéldányt . A megoldást a limiternél már láttam egy szintén fetes végfokban de mivel nem volt rajz gőzöm sem volt a működéséről d most már értem az optocsatoló kapacitás 5pf de a fet ellenállásával együtt vezérli a visszacsatolást ezzel felülbírálja az erősitést kézbentartja a kivezérelést az egyetlen kérdés csupán a fet minek ha a fix-16v ot minden esetben megkapja? Akkor egy sima ellenállással is működöképes lenne nem? Ezen még el kell gondolkodni és számolgatni. Hisz csak abban az esetben nem kap -16 v-ot ha kikapcsolom a kütyüt.
Egyetértek Waterral. hogy a tl431 ek pokolian elhúzzák a műveleti erősítő tápját. Próbáltam egy más kütyühöz tl431 rel feszültséget előállítani de az adatlapról kiderül, hogy az Iref el is számolni kell . tehát nem annyira egyszerű mint pl a 723 számítása (csak példa). Ebben a kapcsolásban egy "független" tápról kapja az előfok a stabil dc-t az ic táplálásához
Bár én azért azt gondolom, a bulikban azért nem fontos a hifi, és egy basszgitár erősítő azért komolyan ki van téve gyiloknak. S nem gondolom, hogy ez az elszállós fajtából való lenne (kivéve rövidzár) Alig várom a következő szabad hétvégét és már csinálom is a prototipust.
Water azt mondod ez 3 pár fettel se torzít a szimulációban akkor ezzel a nagy füstölóő fölé tudunk menni ha kell. hidalva.
A vf2 hangja:
Komolyan jó hangja van nem hifi ha a szót pl a Quadhoz hasonlóként értelmezzük.
viszont énekre hangosításra (eddig kis bulik) Messze jobb a quadnál nem mondtam hogy szebben szól, de ugyanazzal a bulira való cuccal sokkal erősebb és olyan bulis és olyan "szinpadi" erős hangja van mint a quadnak. Egy kollegám énekcuccába kisérletként raktam 2x110W os conductort sokkal jobban meg van vele elégedve mint az eredeti de lefüstölt gyári phonic énekcuccal volt Ő énekel és van füle hozzá. Azt mondja sokkal jobb mint volt.
Valahogyan fejtsük már meg ezt a fránya limitert mert ettől lesz ez igazán biztonságos! A mute tetszik és alkalmazni fogom ahogy kihúzod a jacket azonnal némítja a bemenetet
(#) water válasza mrex hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Ha csinálnál az jó lenne mert nekem nem sok időm van. A limiter része engem nem érdekel, ha esetleg kell, azt megoldom máshogy. Nem volt még időm szimulálni, de ezzel a megoldással szerintem 4-5 fet sem gond, az már lehet akár +/- 95V tápfesz ami 500W körül van 8 ohmon.
Ez a KD féle megoldáshoz hasonló, de attól jóval egyszerűbb és ami a lényeg hogy azzal ellentétben itt teljesen szimmetrikus marad az IC tápja és a vezérlés is.
A QUAD-VF2 dologban teljesen egyetértünk. Bulizni VF2-vel , zenét hallgatni QUAD-on kell.
(#) mrex válasza water hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
rendben mindenképp csinálok prototipust de egyenlőre szerényen irf540/9540 el mert az van!
És nekem is az ic táp szimmertriája okozta a fejtörést, sőt mivel ic nélköl kezdtem a hibakeresést és aközben jöttem rá a tápfesz asszimetriájáéra illetve hogy ez kiküszöbölhetetlen és ezután keztem el kutakodni a tl431 után Nem tudom pontosan mikor lesz kész de abban is benne vagyok, hogy a kész panelt postézom mérési kisérleztezési céllal ha a postaköltséget vállalja az aki tesztelni akarja majd!(Ha kész lesz) azt meg itt jelzem!
(#) saraha válasza mrex hozzászólására (») Aug 31, 2010 /
 
Hello mrex.
Teljesen igazad volt a sz@r csillámmal kapcsolatban,kipróbáltam más hasonló környezetben ott is befulladt a dolog.Szóval ez olyan...made in china!
A végfok egyébként megbízhatóbb lett,mint volt úgyhogy köszönöm a segítségedet és "katt"-ét is..Remélem ezt már nem puffantom el.
(#) (Felhasználó 46585) válasza water hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Hát, a 95 V-os tápfesz azért már gond. Ha egy kicsit megemelkedik a hálózati fesz, már nem biztos, hogy feszültségre kibírják a tranyók. Az igaz, hogy a FET-ek melegedésével néhány %-ot nő a feszültségtűrésük, de ezt nem illik figyelembe venni. Maradjon az a 75V, kétszer. Ebből 8 ohmra, 2 x 5 tranyóval biztonsággal lehet csinálni 400 W-ot. Persze, már kell az IRFP240/9240, vagy az IRF640/9640.

Elmegy még az eredeti kapcsolásban is, a műveleti erősítő meg is hajtja, de már nagyok lesznek a tranziens intermodulációs torzítások ( TIM ) Erről a TDA2030A ic gyári leírásában lehet olvasni, hogy mitől jön össze.

Tehát, célszerű a meghajtást egy kicsit megerősíteni. Hirtelen nem jutott jobb az eszembe, de lehet úgy is, ahogy belinkeltem egy rajzot. Az eleje egy egyszerű A osztályú erősítő lett, áramgenerátorral az alsó oldalon. Kb. 100 mA folyik, úgyhogy azért nem olyan veszélyes a melegedése. Ezt már rendesen lehet terhelni. A földelt bázisú tranyókon kb 80 mA folyik csúcsban, tehát lesz rajtuk 3...4 W disszipáció.

A TIM-mel az a baj, hogy az eredeti kapcsolásban az opamp már nem tudja eléggé meghajtani a FET-eket, ha négyszögjel kerül a bemenetre, ( vagy túl meredek impulzus ) akkor a szimulátorban szépen látszik, hogy az opamp kimenete túlvezérlődik és kiül a tápfeszre, a végfok kimenetén meg alig indult meg a feszültség a másik irányba. Ahhoz, hogy a TIM kicsi legyen, semelyik fokozatnak nem szabad túlvezérlődnie. Azért kell a Q1, Q2-nek nagy áram, hogy az R2 és R11 ellenállások minnél kisebbek lehessenek, mert amikor a FET-ek lezárnak, a gate-jükben tárolt töltést ezek az ellenállások emésztik fel. Ha ezek az ellenállások nagyok értékre, akkor a folyamat nagyon lassú lesz.

A nyugalmi áram beállításához egy 9,5 V-os feszültséggenerátor kell, ez lehet az eredeti kapcsolás is, nyílván a bemérésnél úgy kell kezdeni, hogy az a tranyó teljesen nyitva legyen, vagyis ne nagyon essen rajta feszültség, mert így érhető el, hogy a FET-ek gate-jei a tápfesz közelében legyenek, vagyis vezérlés nélkül le legyenek zárva. Aztán azt a potit változtatva, a zárás felé vive a tranyót, megjelenik a gatefesz. a tranyókon ( vezérlés nélkül ) és el kezd folyni nyugalmi áram. Szkópon nézve addig kell növelni pici meghajtással, míg el nem tűnik a keresztezési torzítás. Nyílván, szimulátorban meg kell nézni, hogy ez mennyire hőfokfüggő, de erre még nem volt időm. ( ráadásul, a Multisimben nem tudom állítani a modellek leírásánál a hőmérsékletet. Az miért van, hogy az MJE-knél ezt lehet, itt meg nem? )

Szimulátorban ez az elrendezés nagyon szépen megy, szép a négyszögátvitel is, a harmónikus torzítás 0.015 % körüli, egész jó.
Az áramkorlát lehet az eredeti megoldás is, bár annak az a baja, hogy nem lehet pontosan beállítani az áramot. Annál jobb megoldás az egy-egy tranyó és a source ellenállásokon eső feszültséget figyelik.

Hidalva ebből lehet csinálni 800 W-ot, persze 16 ohmos terhelésre, ami azért nem túl jó... lejjebb kell menni a tápfesszel és akkor még ugyanúgy kijön belőle a 800 W, 8 ohmra.

Persze, még nagyon sokat kell maszírozni a keyboardot, hogy ezen minden meg legyen nézve, ellenőrizve, de a lényege az ez lenne. Lehet a bemeneti A osztályú fokozat helyett mást is csinálni, de ez annyira egyszerűnek tűnik... Azt hozzá kell tenni, hogy annak is változik hőmérsékletre az árama, ez a fajta áramgenerátor nem az igazi, bár ez nem befolyásolja a végfetek működését.

Akkor sok türelmet a szimulációhoz, ha nem akar menni, akkor kérdezz, időközben valószínű, hogy fogok vele foglalkozni.

AmpegMK1.pdf
    
(#) (Felhasználó 46585) válasza mrex hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Jó az IRF540/9540 is, csak a tápfesz ne haladja meg a 2 x 45 V-ot. Ha hidalod, már szép nagy teljesítményt lehet csinálni 4 ohmra. Ráadásul ennek a kapcsolásnak nagy előnye, hogy mindössze a visszacsatoló ellenállást kell megváltoztatni, ha azt akarod, hogy ugyanúgy 1 V körüli bemeneti érzékenységgel rendelkezzen. A többi ugyanez. Az opampnak már külön 2 x 15 V-os tápot kell csinálni, mert néhány W fogyasztása biztosan lesz és ezt nem nagyon illik analóg módon stabilizálni a végfetek tápfeszültségéből.
(#) (Felhasználó 46585) válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Még azt is lehet látni a szimulátorban, hogy az IRFP9240-nek jóval nagyobb a csatornaellenállása, vagyis a kimenet hamarabb kezd el vágni a pozitív oldalon, mint a negatívan. Esetleg, ha ez zavar, akkor be lehet tenni mondjuk 2...3 db-al több 9240-et, mint 240-et... A meghajtásban van annyi tartalék, hogy még jó lesz. Vagy, lehet növelni a meghajtás áramát, ha a 7 ohmos áramfigyelő ellenállást csökkented, akkor már sokkal több tranyót is elvisz. ( persze, hozzá csökkenteni kell az R2,9,10,11 ellenállások értékét is. ( hát, igen, ennyi FET-tel már csak a gond van... )

Ha mindez működik, akkor már csak egy bazi nagy tápegység kell neki... a maga 20 kilójával...
(#) mrex válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
3 fázisú 24 - 42 v os trafó bontásból(műhely)2db egyenként 660VA csak elég nem?
(#) water válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Idézet:
„A TIM-mel az a baj, hogy az eredeti kapcsolásban az opamp már nem tudja eléggé meghajtani a FET-eket, ha négyszögjel kerül a bemenetre, ( vagy túl meredek impulzus ) akkor a szimulátorban szépen látszik, hogy az opamp kimenete túlvezérlődik és kiül a tápfeszre, a végfok kimenetén meg alig indult meg a feszültség a másik irányba. Ahhoz, hogy a TIM kicsi legyen, semelyik fokozatnak nem szabad túlvezérlődnie. Azért kell a Q1, Q2-nek nagy áram, hogy az R2 és R11 ellenállások minnél kisebbek lehessenek, mert amikor a FET-ek lezárnak, a gate-jükben tárolt töltést ezek az ellenállások emésztik fel. Ha ezek az ellenállások nagyok értékre, akkor a folyamat nagyon lassú lesz.”

Valami hasonlót feszegetek már én is régóta, de senki nem hitte el. Építgetik itt sorban a KD modokat hogy az milyen jó, szerintem egyikük sem tett még szkópot a kimenetre mert akkor látná hogy nem az...
Azt leírhatná valaki hogy kell a tinával korrekt módon torzítást mérni mert nekem fogalmam sincs. Próbálkoztam vele, egyszer 4% THD-t írt ki egyszer pedig 400%-ot, egyiket sem hiszem el.
A fetek eltérése nekem is okozott gondot, a felső oldal 5-6V-al előbb kezdett vágni mint az alsó (érdekes hogy a tinában ezt sem látni, őszerinte minden oké).
Egy keveset tornáztam azzal a megoldással amit tegnap linkeltél. Úgy néz ki hogy az 5 fet annak is sok, de néggyel még éppen elmegy 18-20kHz-ig. Ha lesz időm ki fogom majd próbálni mert ez már tetszik és ha jó lesz, megcsinálom 4-4 fettel 400-450W-ra.
Sokkal egyszerűbb lenne egy tranyós végfok mint ezzel szórakozni, de egy tranyó áráért kapok 3 fetet. Szívesebben vennének-építenének ezért inkább ilyet. Az sem utolsó szempont hogy a fetek nekem szívósabbnak tűnnek, eddig egyetlen egy IRFP-t sem nyírtam ki, pedig kaptak rendesen áramot és meleget is (belesütötték már néhányszor a műterhelést a fába). A tranyókkal nincs ilyen jó tapasztalatom, azok szeretnek inkább elfüstölni.
Idézet:
„Ha mindez működik, akkor már csak egy bazi nagy tápegység kell neki... a maga 20 kilójával...”

Vagy egy kapcsolóüzemű a maga párszáz gramjával...
(#) mrex válasza water hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Water ! van itt egy topicRMAA
Én már próbálgattam ezt a programot Ha megfelelő a leoszás a hangártya számára. akkor THD is mérhető vele én a következő konstrukciót azthiszem rákötöm a gépre kiszámolom,van itt hozzá megfelelő adapter is a hangkártyához csatlakoztatáshoz. Igaz az emberben benne van az alaplap kinyírásának ténye, De egyszer csak meg kell próbálni ezt is van benne mérőjelsorozat minden ami kell kalibráció stb elvileg egy analizáló program. Másra már használtam de , teljesítményerősítőt még nem kötöttem rá de próba szerencse. Hátha jobban tudsz vele mérni mint a virtuális világban. Lehet nem jót linkeltem ha valaki be tudja linkelni a cikket mert most nem találom akkor segítsen legyenszives az RMAA-ról.
(#) (Felhasználó 46585) válasza water hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Probáld feltenni a torzítás számításra vonatkozó kérdésedet a TINA-val foglalkozó topicban. ( van ilyen? )
Lehet azt látni, hogy aszimetrikusan vág, csak éppen hogy túl kell vezérelni az erősítőt.

Nem hiszem, hogy bipoláris tranyóval egyszerűbb lenne egy erősítő, mint FET-tel. Miért lenne egyszerűbb? A FET többet bír, mert nincs másodlagos letörése. És ez nagyon jó!

Kapcsi táp? Hát igen. Egy Castone 2 x 300W-os végfokba csináltam ilyet. 1 kW-os, mindeféle hűtés nélkül, illetve az alsó 160 x 160 mm-es alu lemez a hűtője. Meg a doboz alja, valamennyi meleg oda is elmegy.
(#) (Felhasználó 46585) válasza mrex hozzászólására (») Szept 1, 2010 /
 
Nem megy az anyakártya tönkre, csak vigyázni kell, hogy ne kapjon a hangkártya 1...2 V-nál nagyobb feszt. Én Spectralabot használtam egy időben, egy nagyon régi Soundblaster Live kártyával. A generátor CD-re kiírt szinuszok voltak és utánna kötöttem egy 4-ed rendű szűrőt még. Így a torzítása a szinusznak 0.0013...0,0018 % volt. A hangkártya torzítása messze elmarad ettől, meg brummos is.
Egyébként, sok fajta ilyen jellegű progi van.
(#) water válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 2, 2010 /
 
A tranyós azért egyszerűbb mert ott nincs ennyi szívás a meghajtással. Kell bele plusz egy fokozat ami kellő árammal meghajtja a végtranyót és kész. A fetesnél ezt nem nagyon lehet megcsinálni mert gerjedni fog. Persze itt is csak nagy teljesítményeknél, több fet párhuzamosításakor gond, a sima VF2-nél 1-1 fettel nincs ilyen probléma.
Elég kompaktnak tűnik a tápod, én E magra építkezem az valamivel nagyobb.
(#) mrex válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Hajjaj le is mértem egy conductort és az rmaa is és a spectralab al is más más értékeket adott pedig mindkettő kalibrálva volt egy harmadik szkóprogram pedig már kiakad amikor a t rmaa még alacsonyszintre panaszkodik szóval ezek úgy tűnik esmét fegyvernek látszó tárgyak. sajna nem fogom elkerülni a szkóp beszerzését. Apropó egy jövő szombaton tartandó hangosítás kapcsán , volt elfekvőben egy 1850 es 12" ra keskenyített elfekvő ládám szombaton összeraktam egy gyors megoldású conductort kb 100w ra mert ekkora trafóm volt és belepakoltam aktív ládaként egy 12dB/ oktáv meredekségű linkwitz-riley szűrővel és egész jó mély ládát kaptam. Meglepődtem, mert a láda egykor azért lett félretéve mert quaddal csörgött a hsz benne a conductorral egyáltalán nem csörög ugyanaz a hsz ???
szép ütős mélyeim vannak kb a -6dB es pont olyan 350HZ körül van itt a számító progi Szűrő számító Ittpedig a futtatáshoz szükséges runtime környezet Futtató környezet
(#) (Felhasználó 46585) válasza mrex hozzászólására (») Szept 5, 2010 /
 
Ezt a Linkwitz-Riley szűrőt én Shallen-Key szűrőnek ismertem. Végül is nem az elnevezéseken múlik a dolog. Ilyenekből csinálgatom a 3 utas rendszeremet itthoni zenehallgatásra. Külön közép, magas csatorna, persze sztereóban. Egy mély lesz. Olyan 4 x 20 W és a mélyre egyszer 80 W. Már kezdem beépíteni a dobozba.
Azt azért már teljesen feleslegesnek tartom, hogy 4-ed rendű szűrőt használjak a sáv szétválasztására, mint ahogy ennél a linknél látható, amit becsatoltál. A másodrendű szűrő csillapítása 40 dB/dekád, vagyis a tízszeres frekvencián tízezred teljesítmény jön ki a hangfalakon. Hogy ez még tízezreddel kiseb teljesítmény legyen, hát teljesen felesleges. Nem beszélve arról, hogy ennyi szűrőt egymás után kapcsolva milyen pontos alkatrészek kellenek. Na, ez az ami már nagyon nehéz ügy. A másodrendűhöz is 3 napig válogattam az alkatrészeket... már össze van rakva, de mégegyszer még magamnak sem csinálnám meg.
Hát, szkóp az kell. Ha van, akkor ahhoz "hitelesítheted" a számítógépes szofvereket. Én a Spectralabot csak torzításmérésre használom. Ott a kalibráció mindegy, hiszen csak azt számolja a szoftver, hogy az alapharmónikushoz képest mennyi a felharmónikus tartalom. Ha az A/D konverter nincs túlvezérelve, akkor jó értéket számol. ( feltéve, hogy lineáris a hangkártya frekvenciamenete. Na, ez az ami több, mint kétséges.) De egy fejlesztésnél nem annyira a számszerű érték a lényeges, hanem, hogy lásd a tendenciát, vagyis, hogy merre kell elmozdulni a jobb eredmény elérésére.

Szimulátorban már megy az Ampeg végfok, 5 ( vagy akárhány ) FET-tel, a nyugalmi áram a hőmérséklettől független és a tápfeszültségtől is. ( illetve alig változik ) Volt egy ötlet, amit valahonnan innen a fórumról merítettem. Ha nem tudod a földelt bázisú tranyókat meghajtani egy opamp-ról, akkor köss párhuzamosan mondjuk négy darabot... Szimulátorban olyan, mint az álom. Meg még néhány finomság és akkor már minden fokozat abszolút TIM-mentes, sehol nem látszik túlvezérlődés, még akkor sem, ha nagyon gyors jeleket kap. A sávszélesség 150 kHz körül van. 2 x 5 tranyóval 330 W valósítható meg biztonsággal, 2 x 75 V-ról, 8 ohmra. Kár, hogy nincs 200 V-os, nagyobb disszipációjú FET.
(#) mrex válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Hát lehet hogy igazad van a cikk valóban egy teljes hangváltó de a letölthető számítósegédletben ott a rajza egy tagnak, Vagy a preferált ellenállást vag a kondit vagy a ferekit és valamelyik másikat a kell megadni. Persze egy gyors szűrőhöz jó ami van a komolyabb igényekhez nyilván válogatni kell. De azért ajánlom ezt mert nem bonyolult.
(#) Macken hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Sziasztok!
Lehet, hogy rossz helyen dobom fel a kérdést, de kaptam egy IC-t de nem tudom mire való én műveleti erősítőt akartam egy OPA552-öt a hölgy meg ezt adta helyette: TCA0372 BDP1 Dip8-as tokban van.
Jó ez erősítőnek?
Macken
(#) Moderátor hozzászólása (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 6, 2010
 
Ne haragudj katt, de ez a topik már lassan mindent tartalmaz, csak azt nem amire létre lett hozva. Nevezetesen a VF2 végfok építésével, használatával, kivitelezésével kapcsolatos információk, tapasztalatok megbeszélését.
Én elhiszem hogy minden mindennel összefügg, de akkor lehetne itt írni az erőművek természetromboló hatásairól is, hiszen ez az energia táplálja a VF 2-őt. ( Ez most túlzás a példa kedvéért)
Amiket leírtok tanulságos és jó dolgok, de az általános erősítős, vagy a szűrőköröket, programokat taglaló, ill. egyéb célorientált témákba valóak, nem ide.
Én ha VF 2-őt építek, akkor az ezzel kapcsolatos információkért keresem meg a topikot, és nem a mások által vélt ide kapcsolódó témákért, még ha ezek mégoly hasznosak is.
(#) Macken válasza (») Szept 6, 2010 /
 
Akkor ez nem jó a VF2-höz? Az NE5534-ről lebeszéltek azt mondták tegyek bele OPA552-öt! Ez a TCA meg ahogy elnézem dual csak kérdés, hogy audio célra van-e kitalálva?
Macken
(#) szamóca válasza Macken hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Igazából nem arra van kitalálva mint az adatlapján olvasható.
(#) Macken válasza szamóca hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Szomorú akkor rendelhetem meg mert OPA nem volt neki.
Macken
(#) szamóca válasza Macken hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Az 552 egy nagyon hyp ME, és nem is egy olcsó darab.
(#) Macken hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Az létezik, hogy ennyibe kerül?
Fogyasztói ára: 5720 Ft/db
Macken
(#) (Felhasználó 46585) válasza (») Szept 6, 2010 /
 
Tulajdonképpen igazad van...
(#) (Felhasználó 46585) válasza Macken hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Hidd el, nagyon jó lesz bele az 5532, 34, vagy a TL071 is. Nem kell ebbe semmi különleges dolog. Ha lehet, akkor a Thomson gyártmányú TL ic-t tegyél bele, KD mester szerint a többinek csapnivaló a hangja.
(#) Macken válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Már építettem egyet csak sajna gerjed szerintem a panellal van a gond a VF3-mal is így jártam egy kézzel rajzolt panellal pontosabban kettővel aztán csináltam egy olyan panelt ami telefóliás lézernyomtatós verzió és 3-ból 3 jó lett.
Az egyik rajzolt panelnál észre se vettem, hogy gerjedt mert szépen szólt be is volt építve csak ezzel a konnektoros fogyasztásmérővel mértem és 0 hangerőnél túl sok volt a fogyasztás kb. 30 watt 3 végfoknál. Akkor kezdtem kimérni és az egyik pont a rajzolt gerjedt.
Szóval kell majd terveznem egy ilyen panelt mert a Király féle nagyon vékony rézfóliával van rajzolva és ha bármit kell cserélni már fel is szakad a fólia.
Macken
(#) punkkazy válasza (Felhasználó 46585) hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Nekem produkált a Conduktorom pár száz mV-ot a kimenetére, az NE5534 cseréje egy TL071-re megoldotta a problémát.
(#) Macken válasza punkkazy hozzászólására (») Szept 6, 2010 /
 
Még meg van a vf2-őm majd kicserélemaz IC-t, TL071-el még nem próbáltam, foglalatban van az IC úgyhogy sokat nem kell játszani vele.
(#) water hozzászólása Szept 6, 2010 /
 
Mondtam hogy az 5534 gerjedékeny.
(#) mrex válasza water hozzászólására (») Szept 7, 2010 /
 
NE5534 5 és 8 lába közé kell forrasztani 22pf et a gerjedés megszűnik,vagy csökken.
Következő: »»   69 / 163
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem