Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy a Preludiumok tényleg 6 ohmosak? Ha igen, akkor az nem gáz ezt az erősítővel használni? Arra gondolok, hogy nem 8 ohmos.
b31 => 6
De a párhuzamos 22 ohm eltávolításával ez is 8 ohm lesz. b32 => 8
Annak úgy kell lennie. Ha benyomod a monitor aljzatra kiküldi a jelet, és a monitor IN-en fogadja, magyarán kívül fut egy kört a jel. Ez azért jó, mert 3 fejes magnó esetén tudod monitorozni a jelet. Magyarán a monitor kimenetről a gép felveszi, majd azonnal lejátssza, és a monitorbemenetre visszaküldi. A 3 fejes gépen viszont váltogathatsz a be-és kimenetek között, így összehasonlítható a műsoranyag, és a felvétel különbsége. Ha nincs ilyened, nem tudod kihasználni (ide köthető még külső többcsatornás hangszínszabályzó).
Lényeges infó, hogy a monitor kimeneten az a jel van kint, amit a műsorforrás választóval beállítasz. Azért is nem old ki ezek közül egyet sem.
Inkább úgy fogalmaznék, hogy kiiktatja a jelútból.
A hangváltónál kell kivegyem a párhuzamost ell-t? Egyéb szerepe nincs, csak hogy kihozza 6 ohmra? És azt honnan tudom, hogy 31-es vagy 32-es a ládám? Mert a hátulján már sajna nincs meg a matrica. A hangszórók ugyan azok mind2be, csak más a hangváltó? Ilyesmi?
köszi!
Köszi szépen az infót! Sajnos nincs ilyen magnóm hozzá.
A 31-nél egy harmadrendű váltó van a magas előtt, a 32-nél pedig egy elsőrendű + Notch szűrő, és nincs a váltóban a párhuzamos 22R. Erről ismerni meg kívülről is, magasabb 6ohm körüli DCR mérhető multiméterrel, mint a 31-nél, ott kb. 4,5ohm.
A 22 ohm elvileg csak az impedanciát igazgatja, de ezzel mélytartományban kicsit változtat a jóságon, valamivel hangsúlyosabb lesz 100Hz környéke, mint anélkül, és alacsonyabb az eredő érzékenység (fűteni kell az ellenállást). Ui. a hangszórók elviekben ugyanazok voltak míg a tervezőasztalon volt, M21WG0908 és D25tg05 dóm, de a gyakorlatban a D25 készletek végleges elfogyása után random módon D26-tal szerelték a hangsugárzót. Ez a textiles vifa dóm, amelyikhez egyik hangváltó sem jó.
És az alatt, hogy egyik hangváltó se jó hozzá mit értesz? Illetve az nem gond, hogy 6ohm, nem 8? Az erősítő szempontjából.
Úgy, hogy a kettő közül egyik sem működik megfelelően azzal a magashangszóróval.
Idézet: Ezt mivel kapcs kérdezed? Nem értem. „Illetve az nem gond, hogy 6ohm, nem 8? Az erősítő szempontjából.”
Azzal kapcs, hogy nem 8 ohmal terheled az erősítőt, hanem 6al. Mer az erősítő elejére 8ohm van írva. Vagy ez nem lényeg?
De ez volt az első kérdésed is, erre mondtam, a 22ohmos ellenállást (illetve az eltávolítását), hogy a DCR 6ohm körüli legyen. (ha nem B32-őd van, mert ott nem kell ilyen)
Rendi. Arra gondoltam, hogy nem árt-e az erősítőnek? Nincs-e vmi hatása így?
Hatása? Mivel kisebb impedacia, több áramot vesz fel, jobbanmelegszik, hamarabb lép be az áramkorlát.
Hogy árt-e az csak tőled függ.
Hello nekem is van ilyen ea 7386 os erősítőm. Én szeretném beépíteni egy aktív hangfalba, csak nekem nem kellene róla az előfok, mert úgyis keverőről menne. nem tud valaki segíteni hogyan csináljam?
Hello.Ha tudna valaki segiteni?Van egy fent emlitett erősitöm,csak leégett a trafoja és nem tudok hozzá szerezni ilyet TH1127 típús azt irja.Ha valaki tudna segiteni ,megkösszöném!
160VA toroidot kell találnod 2*25V kimenőfesszel. Nem kell pont ilyennek lenni.
Sok helyen kapható. Elektronikai üzletektől kezdve, a magyarországi gyártókig. Keress rá googliban, vagy valaki olyantól kéne kérdezni, aki gyakran vásárol, és van tapasztalata is egyikkel-másikkal.
Azért csak van egy közelebbi forrás is.
Izé. http://www.vatera.hu/200va_25_25v_toroid_neven_164337441.html[Link][/url]
Meg is kell azt keresni....
Sziasztok!
Szükségem lenne az erősítő használati utasítására. Tud ebben segíteni valaki pls? Scannelve, vagy esetleg másik oldalt tudtok ahol megtalálható? Köszi!
Csak rajz van hozzá. Igazából a használata nem egy bonyolult dolog.
Tudom, nincs is gondom vele, csak kíváncsiságból elolvastam volna mit írtak hozzá anno. A rajzokat láttam köszi.
Phono bemenetet mennyire lehet másra használni? Pl. számítógépet rákötni? Mert a többi foglalt, és úgy tudom, hogy a lemezjátszónak más a jelteljesítménye, ezért az erősítése is.
A nagy erősítés és a RIAA korrekció miatt másra nem nagyon tudod használni, kivéve, ha kiveszed, és hatástalantod a beépített előerősítőt.
SZiasztok van egy ilyen tipusú erősítőm és mkor én megkaptam azt mondták h szinte ujj az egész . bele néztés és tényleg nagyon szép lááapotban van csak egy a baj h hiányzik a 2 végmodul:S szóval az lenne a kérésem h ha vki tud akk segítsen h hol szerezhetek be ilyet. köszi
Vagy szerzel egy kívülről rossz állapotban lévőt, ami nincs kibelezve végfokügyileg, vagy pótolod mással, pl. egy tda7294-es véggel.. Egyszerűbb megoldást nem tudok.
Helló!
Székesfehérváron az EC bázisban vettem én is komplett végfokot tranyókkal mindennel, mert nekem a balos égett szénné egy kis kimeneti zárlat miatt. 1200 körül volt egy vég tokkal vonóval! Nem tudom póstázzák-e de azért megadom az elérhetőségüket: EC bázis Elektronikai alaktrészek 8000 Székesfehérvár, Palotai u.8. Tel: 06 22 311 098 Nyitva tartás: Hétfő-Péntek 9-17
Szia konkrétan kivel beszéltél, mert én felhívtam a megadott telefonszámot, de nem tudnak semmilyen végfok panelről.
Köszi a választ!
Persze ha az eredeti T0,8A biztosíték volna benne, nem égne szénné ugye. 1200 pénz elég sok, javítani valamivel olcsóbb.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |