Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » VIDEOTON RT (RA) 6380S

Témaindító: tatabike, idő: Jún 22, 2006
Témakörök:
Lapozás: OK   11 / 45
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Én BD911/912 vagy TIP2955/3055 párost szoktam alkalmazni, ezek több másodperces rövidzárt is kibírnak. De, ha már javítod a masinát, a kicsatoló 2200µF 25V-os kondenzátort mindenképpen cseréld ki 2200-3300µF 63V-os típusra a saját érdekedben! Ha ezeket beszerezted, írj privát üzenetet, és elárulom, hogy pár másodperc alatt hogyan lehet ezekből a végfokokból élvezhető hangzást előcsalni!
(#) marcus válasza geri1984 hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Igen, arra gondoltam. Namost a jobb oldalnál bd243 és bd244 van (c jelű), mert csak ilyet kaptam, dehát még mindig melegedik....
Valaki valami ötlet?
Köszi
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

Lehet hogy olyat veszek mert ami most van az nagyon melegedik...
Én zöldfülű vagyok, úgyhogy még egykét dolog nehéz
(#) bszele hozzászólása Dec 21, 2011 /

Van két végfokpanelem Cleopatra rádióba, talán működnek is, ránézésre kicsit leharcoltnak tűnnek, de egyben vannak. Ha valakit érdekel, írjon! *
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Dec 21, 2011 /

0 hangerőnél melegszik nagyon, vagy csak, ha megdolgoztatod? Ha 0 hangerőnél melegszik, akkor túl magas a modul nyugalmi áramfelvétele! Nézd meg a VT27-VR21-VR29 alkatrészeket.
(#) geri1984 válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Te peti, ma tarháltam kondikat, axiális elko, mint ami eredetileg is volt bennük, sőt még ugyanilyenből 2 másik is volt, szóval mind3-at kicseréltem, beteszem, egy ideig jó minden, kikapcsolom, majd pár óra múlva be és ugyanaz, szóval a műv erősítőt is majd cserélem, ja meg megvettem az összes 22µF-os kerámiakondi helyére 22 db újat, ha legközelebb lesz 1-2 szabad órám akkor mindet cserélem, biztos ami biztos alapon.
De a műv erősítő UA 747CN típusú, még nem néztem utána ez milyen, de szerinted az eredeti 741 PC helyett megteszi?
(#) bekeipeter válasza geri1984 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

A 747 nem jó a 741 helyett, mivel a 747 a 741 iker változata, ezért nem lábkompatibilis!!! A TL061-071-081 viszont lábkompatibilis!
(#) marcus válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

ha szólt ha nem akkor is melegedett, de mostmeg kipukkant a meghajtó tranyó(de a bd 243 bd 244 végtranyóval nem melegedett, csak kipukkadt a meghajtó)
(#) geri1984 válasza bekeipeter hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ja köszi, épp lestem is hogy úgy néz ki a bekötése mintha tükrözték volna az eredetit.
Hát gyakran előferdül hogy hülye az eladó a témához. Amúgy ebben még a 741 is olyan tokban van ami 14 lábas és abból 6 nincs kihasználva, beforrasztva se. Korai gyártmány...
Varicap elemekkel szerinted érdemes szórakozni? vagy aok maradhatnak?
(#) bekeipeter válasza geri1984 hozzászólására (») Dec 22, 2011 /

Ilyen hibát okozhat még az O-C váltókapcsoló kontakthibája is. Mivel ez végzi az AFC váltást is. Én alapból ki szoktam merni az O-C váltó kört a rádióból és marad az egész CCIR-re hangolva, így felszabadul egy kapcsoló, amit a loudness áramkör kapcsolgatására szoktam felhasználni
(#) Erdei94 hozzászólása Dec 28, 2011 /

Üdv!
Nekem van 1 ilyen videoton cleopatram eddig gyönyörű szépen szolt de most a bal oldali végfok el szált és füstöl
azt szeretném meg kérdezni hogy ilyenkor az eléget ellánálásokon kívül csak a két tranzisztort kell csak ki cserélni?
előre is köszi
(#) bekeipeter válasza Erdei94 hozzászólására (») Dec 29, 2011 / 1

Ha füstölt, akkor elég sok mindenki el szokott szállni :
A végtranzisztorok BD243A/244A (Ilyent nehogy vegyél bele!!!) Helyette BD911/912!!!
A meghajtók: VT05 BD139, VT32 BD140
A védelem: VT10 BC182 helyette BC337, VT22 BC212 helyette BC327
A nyugalmi áram stabilizátor VT 27 BC182 helyette BC546B vagy BC337.
Néha el szokott menni a nagyjelű erősítő is VT37 BD139 is!
A felsorolt ajánlott helyettesítők lábkompatibilisek az eredeti alkatrészekkel!
Ilyen hiba a kicsatoló kondenzátort is megviseli, vagy éppen ez okozza. Ezt mindenképpen cseréld ki, de nem 25V-osra mint eredetileg van, hanem 63V-osra!!!!!!!

Ha a telepközepet nem tudod beállítani a kicsatoló kondi + lábán (99%!!!), akkor cseréld ki a VR20 ellenállást 33k-ra.
(#) Erdei94 hozzászólása Dec 29, 2011 /

Köszönöm a segítséget még 1 kérdésem lenne hogy a végfokot azt egyszerűen ki lehet venni a a helyéről?
(#) Buffoon válasza Erdei94 hozzászólására (») Dec 29, 2011 /

Cleoból kivehető a végfok (is), hisz modulokkal szerelt, csak a végfoktranzisztorok amelyek a hátsó hűtőbordákon nyugszanak, rövid vezetékkel vannak forrasztva. Tehát azt el kell távolítani. Meg jól feljegyezni, hogy mi hová való.
(#) Erdei94 hozzászólása Dec 29, 2011 /

köszi a segítséget.
(#) marcus hozzászólása Jan 26, 2012 /

Üdv!

Pár napja beszereztem egy ilyen csodát. Annyi baj van vele hogy a rádió része meg sem szólal, se FM se AM részen még csak nem is sistereg. Ja meg nem világít(az égők kiégtek)

Valaki tudna segíteni?
Köszi!
(#) CHZ válasza marcus hozzászólására (») Jan 26, 2012 /

Elsőre ellenőrizd a 15V tápot.
Az AM / FM isostat kapcsolón is nézd meg, itt szokott beégni az érintkezője és nem kapcsol. Ez a hiba kapcsoló csere nélkül is javítható FM kapcs. soron találsz fel nem használt sort (nincs bekötve, csak forr pontok vannak 3db) amihez 3db vezetékkel párhuzamosíthatod a hibás kapcsoló szakaszt.
(#) SzocsekFerenc hozzászólása Jan 29, 2012 /

Sziasztok!Nem vagyok műszerész,csak konyítok 1 kicsit hozzá.Nekem is van 1 cleóm.A műszerek nem működtek.Csak kontakt hiba volt.A rádiója elég tré volt.Ha bekapcsoltam,kb 1 fél óráig mászott el a sáv.5-6 mhz-et.Kicseréltem a trimer potikat,a 10 voltos zénert,a bf241-et. Mértem 15 volt meg van.Most szól de 1-2 mhz-et még mászik.A térerőség mérő ,megse moccan,az AM sáv nem szól,csak sistereg.Stereó led is csak néha villan fel,pedig tisztán szól.Ezt már javították,mert nem BD243A/244A avégfoka.Mik lehetnek a bajok?A hangerőpotit lehet még kapni valahol?
(#) 187BodyGuard válasza SzocsekFerenc hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Igen, láttam a múltkor a vaterán zsír ú hangerő potit 2100Ft-ért ha jól emlékszem.
(#) marcus válasza CHZ hozzászólására (») Jan 29, 2012 /

Namost az égők jók, de akkor sem világít, a kapcsoló szerintem meg rossz, mert amikor bemnyomom akkor 2őt pattan, szeritem kapcsolócsere.

A skála akkor világít ha rádióra kapcsolom?
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Az izzókat az MGPU és a Magnó bemenetválasztó kapcsolja, de csak a "régebbi" modellekben. 1980-tól állandóan világít az összes izzó.
Az FM modulodat szerintem újra kellene hangolni
Potméterem nekem van 2db, keress meg privátban és megegyezhetünk!
(#) CHZ válasza marcus hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

Skálaizzó bekapcsoláskor világít.
Leírtam világosan, hogy a kapcsolót nem kell feltétlenül cserélni, 3db vezetékkel javítható.
(#) gyajazoltan válasza marcus hozzászólására (») Jan 30, 2012 /

A skála akkor világít ha rádióra kapcsolom?[quote]

Szia ha neked Cleod van (RA 6380) akkor erösítő módban a skála világitás kialszik és csak a kivezérlésmérök világitásai müködnek.
(#) bekeipeter válasza SzocsekFerenc hozzászólására (») Feb 14, 2012 /

Nekem még van 1 db új és 1db bontott, de hibátlan A többit privátban, ha érdekel!
(#) Musz2005 hozzászólása Márc 21, 2012 /

Sziasztok Videoton Cleopatrahoz keresek végfokot és hangszóró kimenetet! Ha valaki tud segíteni, írjon.
*
(#) marcus hozzászólása Ápr 14, 2012 /

A skála rendben van. Most olyan problémám van, hogy nem egyszerre mozognak a kivezérlésjelzők, és mondjuk ha kicsit feljebb csavarom a hangerőt, akkor a magas hangoknál főleg a jobb oldali jelző nagyon kitér. Meg kb 3-mason már ki is van vezérelve az egész. Valaki valami ötlet?
(#) Buffoon válasza marcus hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Én a helyedben legelőször a kijelző áramkörében lévő ellenállásokat, és a négy trimmer potit nézném meg. Talán úgy lehetne egyszerűen eldönteni, ha tök ugyanazt a hajtást kapná a két oldal. Ha amúgy a két csatorna hangján füllel nem érzel eltérést, akkor ott kell lennie a problémának. Kétcsatornás dologról lévén szó, lehetne másol az erősítőkben is bőven probléma, de azt szerintem hallanád is.
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Ápr 14, 2012 /

Én a helyegben megnézném a műszereket is, mert erősen hajlamosak a szorulásra! Ha szorulnak, keress meg egy öreg órásmestert, aki jóban van a mechanikus órákkal!
(#) marcus hozzászólása Ápr 23, 2012 /

szerintem csak be kell állítani, nem hallok semmi különbséget. hogy állítsam be a trimmereket?
(#) bekeipeter válasza marcus hozzászólására (») Ápr 23, 2012 /

Olvassál vissza pár oldalt, mert már valakinek felraktam a műszerek beállításának a leírását, ha nem találod, küldjél egy emailcímet privátban és elküldöm a teljes dokumentációt!
Következő: »»   11 / 45
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem