Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor válna hatástalanná, ha leágaztatnád, nem sorbakötnéd - nem voltam elég figyelmes a rajzot nézve. Mert sorbakötve is hatástalanná válik, csak akkor villany sincs, azt meg az akusztikus indikátorok (családtag) jelzik.
De a fő kérdésre nem válaszoltál? Kismegszakító után teszed? Az bekapcsolva marad szerinted? Szerintem felrobban.
A szolgáltató kismegszakítójával nem tud mit kezdeni, csak a mért oldalra tudja berakni.
Sziasztok
A széltől szétszakattam az alumínium veztékek, elég ha össze csavarom és le szigetelem? Sorkapocst lehet használni?
Van erre való csavaros kötőelem két csavarral, amivel egymás mellé szoríthatod a szálakat. Ha elég hosszú maradt.
Ha nem hosszú le fejthtem?
Megcsinálhatom a kötődobozoknál is kötőelemmel?
Én konkrétan ilyen kötőelemre gondoltam. Alumax szorítóra. Ezzel toldhatsz is, de vannak csőhüvelyes toldók is. Ha nem elég hosszú, ami maradt, akkor vezetékcsere
Ha még nincs meg, akkor ne ezt építsd be.
Ennek az ideje már lejárt. Már induktivitást nem teszunk be. FLT ctrl 35-0,9i, és a VAL MS230 bőven elég. Az FLT egy vezérelt szikraköz, ami 0,9kV-nál gyújt. A nulla és a védő közé is tegyél egy VAL MS-t. A földelő vezeték keresztmetszetére ügyelj, hogy minél vastagabb és rövidebb legyen. 10-16mm2 kell legalább. A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Ahol le jön az alumínium vezeték oda tehetek ilyet? és utána réz vezetéket?
Malyd idővel lecserélném az egészet A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Földelés nincsen
Akkor összeköthetem az alut és a rezet?
A hozzászólás módosítva: Máj 16, 2015
Mivel erre való - igen. De dominózhatsz is vele
Köszönöm mindenkinek
Csak az adot helységben cserélem le rézvezetékre. Úgyan úgy fog menni minden pl. szendvicssütő?
Nem írtad, mekkora keresztmetszeteid vannak, így erre nehéz korrekt választ adni.
Lehet hogy hülyeség, de arra gondoltam hogy egy hosszabítót be dugnék egy működő konnektorba és azt lehoznám a konyhába.
Addig fogsz a villannyal játszani, míg egyszer jól meg... (ráz) Az ilyeneket szakemberre kell(ene) bízni. Több hszedből levont tanúságom ez.
Ha maradt még vezeték akkor simán össze köthetem majd le szihetelhetem?
Ez azért így sok mindentől függ. Honnan, hova, milyen távolság, milyen hely a hely stb. Ha mosókonyha, elvileg vizes helység, kell oda rendes földelés, fi relé, megfelelő aljzat stb.
lemértem 5méter kábel
nem mosókonyha aljzatok újjak vannak
Össze csavarhatom a szét jött vezetéket?
Milyen "szétjött vezetékről" van szó kicsit részletesebben?
Az alumínium vezeték a kötésnél ki lazult és szétjött
Hali . Segítség kellene csináltam a mellékelt kapcsolású kézkapcsolós lámpát a téli kertembe .
1,5négyzetmm-es kábel minden kapcsoló lampa stb zsír ujj . A probléma hogy lekapcsolt állapotban is villog halványan a lámpa .. Mi lehet a baj ? Tanácsokat várok . A másik amit észre vettem hogy a földelés és a fázis között 230v fesz mérhető .. Az normalis ?
A fázis föld közt a 230V igen.
Pár kérdés a világításról. Milyen kapcsoló? Ez a visszajelző égős? Az égő energiatakarékos?
Szerintem ha led akkor nagyfényű fehér ledek uA-s árammal is látható fényt adnak.
A baj az lehet, hogy sok méteren keresztül megy a váltószál és a fázis párhuzamosan és kapacitív villany miatt idegeskednek a lámpák.
Az, hogy zsír ujj, az senkit sem érdekel adott esetben. A kivitelezés a lényeg és a tudás.
A két kapcsoló között 6 méter van .
Az égő ami a lámpában van az energia takarékos A kapcsolón nincs viszza jelző sem ledek egyszerű fali kapcsoló . Tudás van szeretek barkácsolni A föld fázis dolgot nem tudtam de mostmár tudom köszönöm !!! Megoldás mi lehet a problémára ? |
Bejelentkezés
Hirdetés |