Fórum témák
» Több friss téma |
Hali!
Van nekem egy WEGA stereo receiver 3131 hifi ami jelenleg nem akar működni. ![]() Cseréltem benne egy pár darab ellenállást és alaposan átvizsgáltam a alkatrésztől alkatrészig de semmi. Egy pár darab ellenállás volt megégve. Azokat ki cseréltem és még most se semmi. Van egy biztosíték rész ahol mindig kiég. ![]() Nem értem miért is csinálja ezt, de mindent megtettem ez érdekébe. Így működik világít minden, de hangot egyáltalán nem akar adni.(Még nem is recseg be a hangszoró). Megjelöltem ami ki volt égve ill. ami cserélve lett. Nem csak ezeket cseréltem, de ezekre gyanakszom. A képek rosszak nem nagyon látszik belőlük valami. Bocs ezért de behalt a kamerám nem tudok vele fotózni. Kérlek segítsetek! ![]()
Szia!
Ellenőrizz le mindent! A tranzisztorok, diódák jók-e? Kondenzátorok nem-e zárlatosak illetve megvan-e a kapacitásuk? Nincs-e zárlat valahol? A trafó leadja-e a megfelelő tápfeszültséget? A NYÁK nincs-e valahol megszakadva? Ellenálások jók-e? Kicsit bogarászós de biztos megoldható a probléma. Egy kis segítség: Service manual (1) Service manual (2)
Szia!
Köszönöm, hogy tudsz ennyibe segíteni. Néztem én mindent de a kondikat nem tudom ki mérni mert nincs olyan műszerem de fizikailag nincs baja, tehát nincs fel púposodva. A trafó biztos jó mert eddig is jó volt. Ez már nekem régóta van meg egy jó kis WEGA ami egyszerre 12 db hangfal mehet rá. ![]() csak az a baj, hogy az akinek oda adtam az nem aux-on használta akeverő illetve a számítógépet, hanem phono-m. ![]() Érted phono-ra a elektromos gitárt lehet kötni. A NYÁK-ot is vizsgáltam néztem semmi forrasztási hiba semmi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |